در گفت و گو با یک جامعه شناس مطرح شد ؛

رد پای فرقه های انحرافی در مد و لباس / کلمات ناشایست رایج روی پوشاک

عفاف و حجاب فقط پوشش نیست. گاهی اوقات حتی در صورت رعایت کامل عفاف و حجاب اتفاقاتی می افتد که همه چیز را زیر سوال می برد.
کد خبر: ۱۱۵۱۰۹۵
رد پای فرقه های انحرافی در مد و لباس / کلمات ناشایست رایج روی پوشاک

به گزارش جام جم آنلاین ، مدتی بود که استفاده از کلمات روی پیراهن ها و مانتوها مد شده بود. وقتی چیزی مُد می شود بسیاری چشم بسته دنبال آن راه می‌افتند بدون اینکه بدانند چه خبر است و این مُد چه ماهیتی دارد. مد شدن کلمات و جملات انگلیسی بر روی البسه نیز یکی از همین مُدها بود. البته در گذشته نیز البسه حاوی کلمات انگلیسی و لاتین وجود داشت اما آنچه که در برخی موارد مربوط به چند سال گذشته افتاد کاملا هدف دار بود.

در واقع یک دختر یا پسر جوان بدون اینکه بداند کلمه و یا جمله به کار رفته روی لباس چه معنایی دارد آن را می خرد. مثالی می‌آوریم. فرض کنید دختری که اصلا روحش خبر ندارد ماجرا از چه قرار است مانتویی می‌خرد که پشت آن یک کلمه انگلیسی درج شده. او معنای آن کلمه را نمی‌داند. مانتو را که شکل عجیبی هم ندارد و معمولی به نظر می‌رسد می‌خرد و می‌پوشد، غافل از اینکه کلمه ای که پشت مانتو درج شده معنای «دائم الخمر» می‌دهد! این واقعیتی است که در سال های اخیر در بازار البسه بارها مشاهده شده است. برخی از لباس‌های وارداتی در واقع دربرگیرنده پیامی از فرقه و تفکری خاص هستند و برخی از آنها زشت ترین کلمات را دربرمی‌گیرند. به محض مُد شدن این لباس‌ها که حاوی کلمات و جملات مستهجن بودند به سرعت اقدامات پیشگیرانه انجام و لباس ها و مانتوها از فروشگاه‌ها جمع آوری شد. در بسیاری از موارد نیز حتی خود فروشندگان نیز نمی‌دانستند که این کلمات و جملات چه معنایی دارند. نکته مهم تر اینکه برخی از تولیدکنندگان نیز ندانسته نمونه های این البسه حاوی کلمات و جملات مستهجن را کپی و تولید می‌کردند. با وجود نظارت‌ها هنوز هم این گونه از البسه عرضه می شود.

ردپای فرقه‌های انحرافی

مصطفی موسیوند جامعه شناس در رابطه با این موضوع به جام جم آنلاین گفت: «برخی از فرقه های انحرافی از روش‌های متعددی برای تبلیغ ایده‌های خود استفاده می‌کردند و می‌کنند. این اتفاق جدیدی نیست و اگر بخواهیم پیشینیه آن را در نظر بگیریم به دهه شصت میلادی برمی گردد. یکی از روش های تبلیغ استفاده از البسه است. آنها عقاید خود را به صورت کلمات واضح می‌نویسند، از کلماتی حاوی انحرافات اخلاقی گرفته تا سایر موارد. از سویی دیگر برخی از جریان های غربی در صدد این هستند تا روی فرهنگ، اخلاق و منش مردم جامعه تاثیرگذار باشند و از راه های متعددی استفاده می کنند که یکی از آنها لباس است.»

وی در ادامه گفت: «بخشی از این تبلیغات انحرافی را در بازار البسه ایران هم دیدیم که البته خوشبختانه برخورد بازدارنده‌ای با آن از سوی نهادهای ذیربط شد اما هنوز هم این لباس های تبلیغاتی به صورت قاچاق وارد می شود و همین می شود که گاهی اوقات در اماکن عمومی جوانانی را می بینیم که این البسه را پوشیده اند، البسه ای که متاسفانه روی آن کلمات بسیار زشت و رکیکی نوشته شده است. این عبارات حاوی معانی شهوت پرستی، ارتباط نامشروع، اعمال خلاف شرع و مواردی از این دست هستند و البته خداناباوری و ضددین بودن را هم تبلیغ می کنند. تبلیغ اعتیاد هم از دیگر مضامین این لباس های خاص هستند. اسامی حیواناتی مانند خوک و شغال و لاشخور نیز شامل همین موارد ناپسند است.»

موسیوند گفت: «شاید جوان ناآگاهانه این مانتو و یا تی‌شرت را بپوشد اما شاید همان جا فردی باشد که معنی کلمه یا جمله را بداند و آنگاه شک و گمان بد نسبت به همان کسی که لباس را پوشیده ببرد. به این ترتیب می بینید که از لحاظ جامعه شناسی این نوع البسه چه ناهنجاری قابل توجهی به شمار می رود و چگونه اعتبار و آبروی افراد را خدشه‌دار می‌کند.»

این جامعه شناس تاکید کرد: «ساده ترین راه برای پیشگیری از خرید لباس‌ها این است که به همه توصیه کنیم از خریداری لباس‌هایی که روی آنها عبارات و کلمات خارجی نوشته شده، پرهیز کنند. این به خصوص برای افرادی که آگاهی نسبت به زبان‌های خارجی ندارند بسیار واجب است. راه حل بعدی همان نظارت دستگاه‌های قضایی و سایر نهادهای ذیربط است که برخوردی جدی با خاطیان این قضیه داشته باشند.»

وی اضافه کرد: «فرهنگ یک جامعه به سادگی با اتفاقاتی نظیر این دستخوش تغییر می‌شود. باز هم تاکید می کنم که خودآگاهی نسبت به چیزی که خریداری می شود نخستین راه حل برای از بین رفتن این ناآگاهی است. ابتدا ناآگاهی را از بین ببریم و سپس مطمئن باشیم فرد دیگر به سراغ لباس های ناشناخته نمی رود.»

موسیوند خاطرنشان کرد: «وقتی ما در رابطه با حجاب و عفاف صحبت می کنیم دقیقا منظورمان مواردی از این دست است. یکی از چیزهایی که عفاف در جامعه را زیر سوال می برد اقدامات فرقه‌های انحرافی و تبلیغات بر روی البسه است. همه می دانیم برای فلج کردن ساختار یک اجتماع باید فرهنگ آن را مورد هجوم قرار بدهیم. بدیهی است که عرضه کردن لباس‌های حاوی جملات و کلمات رکیک یکی از ترفندهای حمله به فرهنگ غنی یک کشور است. مراقب باشیم چه می پوشیم.»

این کلمات رکیک یا نامناسب چه هستند؟

نظرات کارشناس و جامعه شناس را در رابطه با موضوع مورد نظر خواندیم. او به «آگاهی» اشاره کرد و در راستای کسب این آگاهی بهتر است با برخی از کلمات و عبارات به شدت مستهجن درج شده روی برخی از مانتوها، تی‌شرت‌ها و سایر البسه آشنا شویم، شاید روزی در هنگام خرید لباس با آنها مواجه شدیم.

Vixen = ﺯﻥ ﺷﺮﻭﺭ،ﺭﻭﺑﺎﻩ ﻣﺎﺩﻩ

Nude= ﺑﺮﻫﻨﻪ

Whore= روسپی

Sow= ﻣﺎﺩﻩ ﺧﻮﮎ ﺟﻮﺍﻥ

Pig= ﺧﻮﮎ، ﮔﺮﺍﺯ

Theocrasy = ﺷﺮﮎ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ

Hussy= ﺯﻥ ﮔﺴﺘﺎﺥ

Vice- = ﮔﻨﺎﻩ، ﻓﺴﺎﺩ، ﭘﻠیﺪی

Chorus girl= ﺩﺧﺘﺮ ﺭﻗﺎﺻﻪ

Lusts= ﺷﻬﻮﺕ ، ﻫﻮﺱ

Dram= ﻇﺮﻑ ﺷﺮﺍﺏ

Adulterer= ﻣﺮﺩ ﺯﻧﺎﮐﺎﺭ، مرد ﻓﺎﺳﻖ

Eccentricity= ﺑی ﻗﺎﻋﺪﮔی

Adultery= ﺯﻧﺎ، بی ﺩینی

Charm= ﻃﻠﺴﻢ، ﻓﺮیﻔﺘﻦ

Base-born= ﻭﻟﺪ ﺍﻟﺰﻧﺎ، ﺣﺮﺍﻣﺰﺍﺩﻩ

Bawdy= ﻓﺎﺟﺮ، ﻓﺎﺳﻖ، ﻫﺮﺯﻩ، ﺯﺷﺖ

Mason= ﻓﺮﺍﻣﺎﺳﻮن

Tippler= ﻣیﮕﺴﺎﺭ

Atheist= ﻣﻠﺤﺪ، ﻣﻨﮑﺮ ﺧﺪﺍ، ﺧﺪﺍﻧﺸﻨﺎﺱ

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها