به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا بعد از پایان نشست مشترک کمیسیون برجام به خبرنگاران گفت که طرفین توافق کردند مذاکرات ادامه یابد.
همچنین تسنیم گزارش داد در بیانیه موگرینی آمده است که طرفهای برجام بر ضرورت اجرای کامل و مؤثر تعهدات دو طرف تأکید کردند.
مسئول سیاست خارجی اتحایده اروپا در بخش دیگری از بیانیه خود عنوان کرد که قدرتهای بزرگ و ایران برای ادامه گفتگوها برای حفظ برجام موافقت کردند.
موگرینی در این بیانیه همچنین بر توافق کشورهای ۱+۴ و ایران برای ادامه گفتگوها تاکید شده است.
این بیانیه شامل ۱۰ بند است که به شرح زیر است:
براساس درخواست جمهوری اسلامی ایران، نشست کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ۶ جولای در سطح وزرا در وین برگزار شد. کمیسیون مشترک برگزار شد تا درباره راههای پیشرو بریا اطمینان از تداوم اجرای توافق هستهای در تمامی جنبههای آن و برسی مسائل حل نشده ناشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق و اعلام اعمال دوباره تحریمهای برداشته شده براساس برجام و پیوست دوم آن که موجب تأسف عمیق است بحث و بررسی صورت گیرد.
کمیسیون مشترک برجام مسئول نظارت بر اجرای برجام است.
کمیسیون مشترک برجام به ریاست فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا و با حضور وزرای خارجه چین، فرانسه، آلمان، روسیه، معاون وزیر خارجه انگلیس و وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
طرفهای شریک در برجام بار دیگر بر تعهد خود به اجرای کامل و مؤثر توافق هستهای تأکید کردند. آنها برجام را به عنوان عنصری کلیدی در معماری عدماشاعه جهانی و دستاوردی قابلتوجه در دیپلماسی چندچانبه که به صورت اجماعی توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تأیید شده است، توصیف کردند. طرفهای شریک در برجام از یازدهمین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تاریخ ۲۴ ماه مِی در تأیید اینکه ایران به تعهدات هستهای خود پایبند است، استقبال میکنند.
تمامی طرفهای شریک بر ضرورت ادامه اجرای کامل و مؤثر تمامی تعهدات هستهای تأکید کردند. آنها از پیشرفت مداوم در مدرنیزه کردن رآکتور تحقیقات اراک استقبال کرده و با طیب خاطر اعلام میکنند که انگلیس عهدهدار نقش یکی از رؤسای مشترک گروه کاری اراک (به جای آمریکا) میشود. طرفهای شریک به حمایت از مدرنیزه کردن رآکتور تحقیقاتی اراک به عنوان بخشی از برجام و تبدیل تأسیسات فردو به مرکز هستهای، فیزیک و فناوری ادامه میدهند. طرفهای شریک از پروژههای قابل توجه در حوزه همکاریهای مسالمتآمیز هستهای که براساس پیوست سه برجام انجام میشود، استقبال کردند.
طرفهای شریک اعلام میکنند که به ازای اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران، برداشتن تحریمها از جمله مزایایی اقتصادی ناشی از آن، بخشی اساسی از برجام است. آنها همچنین اشاره میکنند که براساس تعهدات مندرج در برجام که از سوی بالاترین سطوح در شورای امنیت تأیید شده است، فعالان اقتصادی که به دنبال کسبوکار مشروع با ایران هستند، با حسن نیت عمل کردهاند.
در بند 7 آمده است که شرکتکنندگان درباره اقدامات اخیر به منظور دستیابی به راهکاری عملی برای روابط اقتصادی و بازرگانی با ایران مذاکره کردند.آنها ضمن استقبال از اقدامات فشرده انجام شده تاکنون، خواستار مذاکرات فنی فشرده و انتقال منابع به وسیله همه طرفها شدند.
بر طبق بند هشتم، شرکتکنندگان تعهد خود را درباره موارد زیر و در فضای توام با حسن نیت اعلام کردند:
- حفظ و ارتقای روابط اقتصادی در بخشهای گسترده با ایران
-حفظ و ارتقای کانالهای موثر مالی با ایران
-تداوم صادرات نفت و گاز و محصولات نفتی و پتروشیمی ایران
-تداوم خدمات دریایی (ارتباط دریایی ار جمله کشتیرانی و بیمه)، ارتباط هوایی، زمینی و حملو نقل ریلی
-ارتقا پوشش مربوط به اعتبار در بخش صادرات
-حمایت روشن و موثر از فعالات در بخش تجاری با ایران به خصوص شرکتهای کوچک و متوسط که ستون فقرات بسیاری از اقتصادها محسوب میشوند.
-تشویق به سرمایهگذاریهای هرچه بیشتر در ایران
-حمایت از فعالیتهای اقتصادی برای سرمایهگذاری و سایر فعالیتهای مالی و بازرگانی در ایران و یا در ارتباط با این کشور
-گردآوری کارشناسان بخش خصوصی و دولتی به وسیله ارتقای شوراهای کاری
-حمایت عملی برای (روابط) بازرگانی و سرمایهگذاری در ایران
-حمایت از شرکتها در برابرا پیامدهای خارجی تحریمهای آمریکا
در ادامه این بیانیه آمده است: شرکتکنندگان اعلام می کنند که اتحادیه اروپا در حال پیشبرد فرایند قوانین مسدودساز (تحریمها) است تا به این وسیله از شرکتهای کشورهای اعضای اتحادیه اروپا حمایت کند و مجوز وام خارجی بانک سرمایهگذاری اروپا را برای پوشش دادن ایران به روز رسانی کند. طرفهای شرکتکننده روی مسایل اشاره شده به وسیله تلاشهای دوجانبه و همکاری با شرکای جهانی به منظور تشویق آنها برای پیروی از سیاستهای مشابه کار میکنند تا ساز و کار مشابهی در روابط اقتصادی با ایران ایجاد کنند.
-شرکتکنندگان یادآور میشوند که این اقدامات با هدف حفظ توافق هستهای صورت میگیرد که در راستای منافع امنیتی همه است.
در بند پایانی این بیانیه آمده است که طرفهای شرکتکننده موافقت کردند که تحت نظارت کامل و در نشست مجدد کمیسیون مشترک برجام از جمله در سطح وزرا در راستای ارتقای تلاش های مشترک خود ادامه دهند. شرکتکنندگان بر عزم خود در راستای توسعه موثر و اجرای راهکارهای عملی درباره موارد بالا تاکید کردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد