
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علت اصلی تکرار این پرسش هم روشن است؛ نابسامانی و مشکلات حوزه اقتصاد کشور، برخی فسادهای اقتصادی و احساس کمتحرکی و اقدام نکردن جدی از سوی دولت.
این یادداشت فهم نویسنده است از پاسخ این پرسش.
نخست اینکه باید به تفکیک مقوله رهبری از مدیریت توجه داشته باشیم و بدانیم شأن و جایگاه رهبری و مسئولیت اصلی ایشان، امور اجرایی کشور اعم از دولت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی نیست؛ بلکه راهبری انقلاب در مسیر اهداف، آرمانها و صیانت از انقلاب در برابر انحرافات بزرگ، اصلی ترین وظیفه رهبر انقلاب است.
دومین نکته به شیوه رهبری حضرت آیتا... خامنهای برمیگردد.
به نظر میرسد ایشان تاکید و اصرار زیادی بر عدم ورود به حیطه اجرایی قوای مختلف دارند و تلاش میکنند امور از مسیر و روال قانونی طی شود، شیوهای که در سبک کلی رهبری امام راحل(ره) نیز مشاهده میشد، هرچند هم امام و هم رهبری، در مواردی خاص و بنابرضرورت و البته محدود و متناسب با شرایط و اقتضائات، ورودهای خارج از روال داشتهاند.
در عین حال، رهبری نسبت به رفتار قوا و دستگاههای مختلف نه تنها بی تفاوت نیستند، بلکه حساسیت بالایی دارند و به طور مستمر انجام وظایف و بخصوص وظایف معطل مانده را از آنها مطالبه میکنند؛ گاهی آشکارا و در معرض افکار عمومی و بیشتر از آن و گاهی با عتاب و خطاب و همراه با بازخواست در جلسات خصوصی!
سومین نکته موثر در طرح پرسش مذکور، به تحلیل و ارزیابی شرایط کشور برمیگردد.
غیر از آنانی که با دامن زدن به پرسش چرا رهبری اقدامی نمیکنند، درصدد القای اغراض خاص هستند، بیشتر پرسش کنندگان شرایط کشور را بحرانی و ویژه تلقی میکنند و بر همین مبنا خواستار اقدامات ویژه و ورود متفاوت رهبری به امور اجرایی هستند، در حالیکه رهبر معظم انقلاب اسلامی شرایط کشور را در عین خطیر دانستن و قائل به وجود مشکلات در زمینههای مختلف بویژه شرایط اقتصادی، به هیچوجه بحرانی نمیبینند.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی، مبتنی بر ایمان به وعدهها و نصرت الهی، تجربیات چهار دهه گذشته، اشراف به ظرفیتها و امکانات کشور و نظر کارشناسان و همچنین ارزیابی و شناخت دقیق از توانایی دشمن، همه مشکلات کشور را قابل حل دانسته و هیچ بنبستی را به رسمیت نمیشناسند؛ البته مشروط به تلاش انقلابی مدیران اجرایی در بخشهای مختلف و حرکت در مسیر یاری رساندن به دین خدا!
چهارمین و آخرین نکته هم اینکه، رهبری در عین حال با علم به خطیر بودن شرایط کشور و به منظور پیگیری جدیتر مسائل و تسریع در حل مشکلات اقتصادی، علاوه بر اقدامات سالهای گذشته و هشدارهای لازم برای پیشگیری از چنین شرایطی (که متأسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفت)، امسال نیز، اقدامات مهمی انجام دادهاند.
تعیین سیاستها و جهتگیری برای حمایت از کالای ایرانی با هدف رونق بخشیدن به تولید و کاهش مشکل بیکاری، تشکیل شورایعالی هماهنگی اقتصادی(دارای اختیارات خاص) با محوریت دولت و تاکید بر همکاری قوای دیگر، دستور به دولت به منظور تهیه گزارش از اوضاع ارز و طلا برای ایشان، واکنش نسبت به تسامح و تساهل در برخورد با مفسدان اقتصادی و تشکیل جلسه فوقالعاده با دولت با موضوع حل مشکلات اقتصادی را میتوان از اهم اقدامات چهار ماه اخیر دانست؛ اقداماتی که ضمن احترام به استقلال و مسئولیت دولت، نقش بسزایی در ایجاد تحرک و قدرت تصمیمگیری مسئولان دارد.
مردم و نظام اسلامی، مادامی که در مسیر اهداف و آرمانهای انقلاب ثابت قدم بمانند و هدایتهای رهبر فرزانه انقلاب را به کار ببندند، باید مطمئن باشند میتوانند بر مشکلات فائق شوند و کمر موانع و توطئهها را خم کنند. کافی است به فراز و فرودهای چهار دهه گذشته و مشکلات و مراحلی که پشت سر گذاشتهایم، نگاهی بیندازیم؛ مراحلی گاه دشوارتر و در شرایطی که امکانات ما به مراتب کمتر و محدودیتها بیشتر بود.
مهدی فضائلی - کارشناس ارشد رسانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد