دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به هر حال آمار بالای زنان سرپرست خانوار واقعیتی است که نمیشود آن را انکار کرد. با توجه به سرشماری که سال 1395 انجام شد، بیش از سه میلیون نفر از زنان کشور عهدهدار تأمین معاش مادی و معنوی خود و اعضای خانوار هستند. به طوری که بخش عمدهای از این زنان سرپرست، تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بخش دیگر تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند.
این در حالی است که زنان سرپرست خانوار به عنوان پشتوانه طبق قانون مستمری را دریافت میکنند که در حال حاضر بر اساس برنامه ششم مستمریشان تقریبا سه برابر شده، اما برخلاف اینکه این مستمری در جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار سه برابر شد، با توجه به تورم و شرایط اقتصادی حال حاضر کشور باید تاکید کرد به قول معروف این آب باریکه پاسخگوی نیاز این افراد نیست.
هرچند مستمری این گروه افزایش داشته، اما تا زمانی که تورم با چنین شدتی روند صعودی را پیش گرفته و هزینهها در حوزههای دیگر مدام در حال افزایش باشد، رشد چندانی در جهت رفاه این قشر دیده نخواهد شد. در هر صورت وضعیت فعلی و افزایش آمار زنان سرپرست خانوار ادامه خواهد داشت.
نباید فراموش کرد که دولت هم به تنهایی توانایی تامین منابع لازم برای توانمندسازی و خروج این افراد را از چرخه حمایتی ندارد، اما میتواند با سیاستگذاریهای مناسب و اجرای نظام چند لایه تامین اجتماعی شرایطی ایجاد کند که از طریق آن بتوان شاهد حمایتهای هدفمندتری بود. با اجرای نظام چند لایه تامین اجتماعی افراد نیازمند با توجه به شرایطشان حمایت میشوند.
لازم به یادآوری است که این نظام تامین اجتماعی چند سال پیش در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شد، اما هنوز به سر انجام نرسیده است.
حسن موسوی چلک
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
برای مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی با موبایل کلیک کنید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد