راهکارهای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی

استفاده زیاد از آب در اماکن ورزشی و تفریحی، حفظ و نگهداری آب را به یکی از مهم‌ترین مسائل در این رابطه مبدل ساخته است؛ بنابراین در زمان طراحی و ساخت اماکن، با در نظر گرفتن تمهیداتی می‌توان به حفظ منابع آب کمک کرد.
کد خبر: ۱۱۵۸۲۳۴
راهکارهای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، همه ساله از میزان آب در دسترس هر فرد کاسته می‌شود. یکی از مهمترین بخش‌ها برای کاهش مصرف آب، اماکن ورزشی هستند که می‌توانند با ایجاد تغییرات و اصلاحاتی در ساختارهای خود مصرف آب را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. نصب پنل‌های خورشیدی برای تامین بخشی از برق ساختمان یا دست‌کم تامین روشنایی در شب و استفاده دوباره از فاضلاب از جمله مهمترین تمهیدات برای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی است.

کاهش فاصله بین منبع تامین‌ آب و مصرف کننده به منظور پیشگیری از هدر رفت آب، جمع‌آوری آب باران و استفاده از آن، مکانیزه کردن سیستم فاضلاب، کاشت درخت‌های مقاوم در داخل و بیرون اماکن و توسعه فضای سبز، جلوگیری از ساخت و ساز در حاشیه رودخانه‌ها و آب‌های جاری، جلوگیری از ورود فاضلاب‌ها و پساب‌های صنعتی به رودخانه‌ها و منابع آب، جلوگیری از حفر چاه‌های عمیق و پمپاژ بیش از حد آب از دیگر پیشنهادات برای کاهش مصرف آب در اماکن ورزشی است.

بر اسای این گزارش به کارگیری دو نوع لوله‌کشی برای آب‌های تصفیه شده و بازیافت شده و جمع‌آوری و به کارگیری آب باران از روش‌های موثر حفظ آب در امکان ورزشی هستند. همچنین در اماکن ورزشی استفاده از سیفون‌های با حجم کمتر، دوش‌های با آب‌پاش‌های کوچک و سایر تجهیزات حفظ آب می‌تواند موثر باشد.

بر اساس کتاب ورزش و محیط زیست، روش‌های دیگری چون یادآوری به مشتریان برای بستن شیرها به‌طور کامل، تعمیر لوله‌ها و شیرهای آب، بستن شیرفلکه آب در ساعاتی که اماکن ورزشی بدون استفاده هستند نیز از شیوه‌های مناسب پیشنهادی برای حفظ آب هستند.

افزون بر اینها چمن ورزشی و میزان آب مورد نیاز آن همواره یکی از دغدغه‌های مدیران اماکن ورزشی بوده است. از این رو تغییرات زیادی در چمن به کمک فناوری صورت گرفته است. برای مثال در سال‌های اخیر نوعی چمن جدید نام Seashore paspalum در زمین‌های گلف در آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد که در اصل متعلق به آفریقای جنوبی است و ریشه‌های عمیق و مقاوم در برابر نمک دارد که در مقایسه با دیگر انواع چمن‌ها به دلیل ریشه‌های بلند، به آب چندانی نیاز ندارد. از آنجا که این نوع چمن در آب نمک رشد می‌کند، می‌توان از نمک هم به عنوان علف‌کش استفاده کرد که می‌تواند علف‌های هرز را بدون استفاده از هر گونه ماده شیمیایی دیگری نابود کند. هزینه سالانه آب برای یک زمین گلف در ایالات متحده، سالانه ۳۰۰ هزار دلار است، ولی چمن جدید این هزینه را بیش از ۸۰ درصد کاهش داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها