سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
علی اسماعیلی در گفت و گو با جامجم آنلاین، عرفه را به معنای شناخت دانست و با بیان اینکه روز عرفه مطابق با نهم ذی الحجه، از روزهای بافضیلت و از اعیاد بزرگ می باشد، گرچه به اسم عید نامیده نشده است، درباره این روز بیان داشت: این روز از مهمترین روزهای بندگی و از مهمترین روزهای توصیه شده برای عبادت و استجابت دعا نزد مسلمانان است. نهم ماه ذیحجّه که به آن روز عرفه گفته میشود، روز دعا و نیایش به خصوص برای کسانی است که به حج رفته و در صحرای عرفات حضور دارند. در این روز ، درهای رحمت و برکت الهی باز می شود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به سوره «والفجر»، گفت: در بعضی از روایات آمده است، شبهای دهگانهای که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شبهای دهه اوّل ماه ذی الحجّه است و این سوگند به دلیل عظمت آن است.
وی با اشاره به نماز روز عرفه، تاکید کرد: یکی از مهمترین و توصیه شده ترین اعمال روز عرفه، خواندن نماز روز عرفه است.
اسماعیلی با اشاره به نامگذاری روز عرفه و منطقه عرفات، بیان داشت: در برخی نقل ها آمده است که آدم و حوا پس از هبوط از بهشت و آمدن به کره خاکی، در این سرزمین یکدیگر را پیدا کردند و به همین دلیل، این منطقه «عرفات» و این روز «عرفه» نام گرفته است.
وی تاکید کرد: در روایاتی از معصومین آمده است کسانی که از فضیلت شبهای قدر محروم ماندند و نتوانستند بهره کافی را ببرند، منتظر روز عرفه در صحرای عرفات باشند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه این روز، روز نیایش و مناجات با خالق هستی است با اشاره به روایتی از معصومین ادامه داد: روایت شده که حضرت امام زین العابدین علیه السلام در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم تقاضای کمک مینمود. امام به او فرمود: «وای بر تو آیا در این روز از غیر خدا تقاضا میکنی؟ حال آن که در این روز امید میرود که بچههای در شکم هم از فضل خدا بی نصیب نمانند و سعید شوند».
اسماعیلی با اشاره به انجام برخی اعمال در شب و روز عرفه گفت: از دعاهایی که برای خواندن آن بسیار سفارش شده است، زیارت امام حسین علیه السلام است. روزهگرفتن نیز در این روز سفارش و توصیه شده و اگر کسی موفق شود 9 روز ابتدایی ماه ذیحجه و روز عرفه را روزه بگیرد، بسیار فضیلت دارد.
وی تاکید کرد: خداوند عنایت ویژه ای در روز عرفه به زائرین امام حسین (ع) دارد؛ در روایات آمده است که پیش از آن که خداوند متعال به مهمانان در عرفات و روز عرفه نگاه کند، ابتدا به زائرین امام حسین (ع) نظر دارد و چقدر خوب است که انسان بتواند از این فرصت استفاده کرده و در روز عرفه در کربلا و در محضر سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) باشد و دعای عرفه را در بینالحرمین و در حرم سیدالشهدا بخواند.
نسترن نعمتی/جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد