به گزارش جام جم آنلاین ، این شغل از آنجایی سخت و زیان آور تلقی می شود که یک آتش نشان با چنین خطراتی روبرو است: سوختن، ماندن زیر آوار یک بنای در حال سوختن، شکستگی اعضای بدن در پی فروریختن بنا، خفه شدن در اثر دود و حوادث هولناک این چنینی.
البته یک آتش نشان پیش از اینکه به طور حرفه ای وارد این شغل شود، خوب میداند که چه حوادثی می تواند در انتظار او باشد. او با آگاهی از این خطرات وارد دوره آموزشی می شود و در این دوره های آموزشی به او یاد داده می شود علاوه بر اینکه موقعیت های خطرناک را کنترل و مهار کند و از بین ببرد چگونه خود از خطرات دوری کند.
با اینکه وظیفه اصلی یک آتش نشان زدن به دل خطر است، اما قوانینی بین المللی برای حفظ جان او وجود دارد. در واقع یک آتش نشان وظیفه ای ندارد که در هر موقعیت و هر جایی خود را به آب و آتش بزند و جان خود را در معرض خطر قرار بدهد. مثلا وقتی یک ساختمان متروکه در حال سوختن است و هیچ فردی هم در آن نیست یک آتش نشان وظیفه ای ندارد به منظور اطفای حریق وارد آن شود و جان خود را برای هیچ به خطر بیاندازد.
انجمن بین المللی آتشنشانی (IAFC) 10 قانون مهم را در راستای حفظ جان و سلامتی آتش نشانان وضع کرده است. این 10 قانون به دو بخش تقسیم شده است. پنج قانوان مربوط به خود آتش نشان است. 5 قانون دیگر درباره مسئول اوست. با این 10 قانون بین المللی بیشتر آشنا می شویم.
قوانین مربوط به «پذیرش خطر» از سوی آتش نشان
هیچ ساختمان ، هیچ بنا و هیچ دارایی منقول و غیر منقول باارزش تر از جان یک آتش نشان نیست.
شغل آتش نشانی در هر حالتی یک خطر ذاتی با خود دارد.
برخی از ریسک های این شغل به شرط آنکه قابل کنترل و اندازه گیری باشند، مورد پذیرش هستند؛ اما اگر این ریسک ها ذره ای احتمال گرفتن جان آتش نشان را دارد، قابل پذیرش نیست و نباید به آن نزدیک شد.
جایی که هیچ احتمالی برای نجات جان افراد و یا حفظ اموال و دارایی ها در پی حریق وجود ندارد، هیچ ریسکی نباید انجام شود.
آتش نشانان در مکان هایی که مورد حمله (عملیات های تروریستی، گروگان گیری ، سرقت و ... ) قرار گرفته است هیچ وظیفه ای برای فعالیت ندارند. در ضمن در مکان های متروکه که دچار حریق شده باز هم آتش نشان وظیفه ای برای ریسک ندارد.
قوانین مربوط به حوزه ارزیابی ریسک
با «ارزیابیریسک در طول عملیات فرونشاندن حریق» توسط یک افسر واجد شرایط، تمام اقدامات لازم برای محدود کردن یا اجتناب آتش نشانان ازخطرات صورت میگیرد. (بدان معنا که تلاش می شود یک آتش نشان تا حد امکان از هر گونه خطر و ریسکی دور باشد)
فرمانده عملیات، مسئولیتی سنگین و خطیر برای ارزیابی نوع خطر و ریسک های متعاقب آن بر دوش دارد.
ارزیابی خطر روندی دنباله دار در طول یک ماموریت برای فرونشاندن آتش است. مسئول عملیات به منظور حفظ جان آتش نشانان باید به صورت مرتب ریسک را ارزیابی کند.
اگر شرایط تغییر کرد و میزان ریسک بالاتر رفت، فرمانده عملیات باید به سرعت استراتژی و تاکتیک ها را به منظور حفظ جان آتش نشانان تغییر بدهد.
هیچ نوع دارایی، بنا و هیچ ساختمانی هر چقدر هم از نظر مالی ارزشمند باشد بیشتر از جان یک آتش نشان ارزش ندارد.
***
هر ایستگاه آتش نشانی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و ... باید به صورت دقیق با این 10 قانون آشنایی کامل داشته باشد.
منبع:scenesizeup
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد