سخنان علما درباره حضرت رقیه خاتون {بخش اول}

عرض ارادت به نازدانه سه ساله اباعبدالله علیه السلام، مقوله ای فراگیر است. از عالم تا عامی، همه و همه خود را از مریدان آن وجود نازنین می دانند، حتی اگر بعضی ناآگاهان بخواهند شبه افکنی کنند. در ادامه نظر بعضی از علما و بزرگان شیعه را در خصوص حضرت رقیه سلام الله علیها می خوانیم.
کد خبر: ۱۱۷۰۵۲۲
سخنان علما درباره حضرت رقیه خاتون {بخش اول}

1-آیت الله فاطمی نیا(استاد برجسته عرفان و اخلاق): توضیح این است که ببیند ما در اسم این نازدانه اصراری نداریم. ببینید! یک وقت بیایی بگویی که اصلا امام حسین همچنین بچه ای نداشت. نه! این خلاف تحقیق است. این سه ساله این نازدانه که قبر نازنینش در دمشق است این دختر امام حسین بوده است. منتها ظلم ظالمان - که خدا از آنها نگذرد - این قدر زیاد بوده که شما می بینید ما در اثر این ظلم ها چقدر اختلاف در همان تاریخ وفات داریم. اختلاف در تاریخ ولادت داریم. خب حالا امکان دارد که ظلم به جایی برسد که اسم نازدانه ای هم تحریف هم بشود، محو بشود، بالاخره هر چی بوده اسمش را ما نمی دانیم .من همیشه می گویم سه ساله ابی عبدالله . بعضی ها می گویند رقیه. حالا شاید هم رقیه بوده این را هم کسی نمی تواند ردش بکند. شاید اصلا رقیه نبوده و اسم دیگری داشته ما نمی دانیم محو شده و ظلم آن را از بین برده است .....ما می گوییم سه ساله -نازدانه -جان ما به قربانش....

2-آیت‌الله میرزا جواد تبریزی: دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوی از اسارت خاندان طهارت و ستم روا داشته‌شده بر ایشان دارد. مزار کنونی حضرت رقیه بنت الحسین علیهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گویا حضرت امام حسین علیه السلام نشانی را از خود در شام به یادگاری سپرده است، تا فردا کسانی پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت علیهم السلام و حوادث آن بپردازند، این دختر خردسال گواه بزرگی است بر اینکه در ضمن اسیران، حتی دختران خردسال نیز بوده‌اند، ما ملتزم به این هستیم که بر دفن حضرت رقیه علیهاالسلام در این مکان شهرت قائم است، حضرت علیهاالسلام در این مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زیارتش شتافتیم، و باید احترام او را پاس داشت. دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوی از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ایشان دارد، آن ستمی که تمام پیامبران از آدم تا خاتم بر آن گریستند، تا آنجا که خدا عزای امام حسین علیه السلام را بر آدم خواند، از این رو احترام این مکان لازم است. به سخنان فاسد گوش فرا ندهید، و به سخنان باطلی که می گویند: رقیه علیهاالسلام طفلی خردسال بیش نبود، گوش فرا ندهید، مگر علی اصغر علیه السلام کودک خردسال نیست که در روز قیامت شاهدی خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شیعه خواهد شد انشالله؟! بنابراین بر همه واجب است احترام این مکان را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بیهوده‌ای که از گمراهی شیاطین است، گوش فرا ندهند و اعتنایی نکنند. ما با زیارت دختر امام حسین علیه السلام به خداوند متعال تقرب می‌جوییم، آن دختری که خود مظلوم بود، و خاندان وی همه مظلوم بودند.
3-آیت الله مکارم شیرازی: مشهور و معروف است دختری کوچک از امام حسین (ع) در خرابه شام از دنیا رفته و مرقدش اکنون زیارتگاه مؤمنین است.
4-آیت الله مظاهری: همین جا که به عنوان مرقد حضرت رقیه مشهور است، مرقد اوست و تشکیک کردن یک ظلم است، آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسین (ع) و همین شهرت در مورد مرقد مطهر حضرت زینب (س) نیز وجود دارد و تشکیک در آن ظلم به حضرت زینب است و ظلم به حضرت زینب گناهش خیلی بزرگ است و ما در این گونه موارد نظیر سیادت اشخاص و قبور بزرگان چیزی جز شهرت نداریم و این شهرت در نظر همه فقها حجت بوده و هست.
5-آیت الله مبشر کاشانی: قال الله تبارک و تعالی :" یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو کره الکافرون" هیچگونه شک و شبهه ای درباره وجود مقدس حضرت رقیه بنت الحسین (ع) وجود ندارد و شواهد تاریخی نشان می دهد که آن مظلومه بر اثر تحمل رنج ها و مصائبی که در مسیر شام و آن چه در خرابه شام اتفاق افتاد ، در صغر سن از دنیا رفته و در دمشق مدفون شد، تنها مطلب مورد بحث این است که نام مبارک او رقیه بوده یا زینب یا اسم دیگری داشته، سپس به اسم رقیه مشهور شده؟ و اما اشتهار اسم او به نام رقیه به این جهت است که در مدفن این وجود مقدس و نورانی ، در دمشق ، نام رقیه بنت امیرالمومنین (ع) نوشته شده که بدیهی است انتساب به "جد اعلی" ، متداول و معمول بوده است پس تشکیک در اصل وجود مقدس آن حضرت جرم و ظلم به آن مظلومه و پدر بزرگوارش ، بلکه ظلم به اهل بیت (ع) است و شبهه پراکنان بدانند که نور خدا هرگز خاموش نخواهد شد ، بلکه پیوسته برتزاید و تجلیات بیشتر است.
6-آیت الله علوی گرگانی: وجود حضرت رقیه (س) از مسلمات تاریخی است و اگر شبهه ای هم هست در اصل وجود ایشان نیست و بعضی از شبهات در نام مبارک او وجود دارد ولی این مسئله که دختری از امام حسین در شام مدفون است ، هیچ گونه شک و شبهه ای در آن وجود ندارد و توصیه ما به کسانی که این شبهات را نسبت به معتقدات دینی مردم وارد می کنند آن است که بدانند هیچ گونه نفعی نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب کرده اند و خود را مورد غضب امام حسین (ع) قرار داده اند و لذا خوب است که با این گونه مسائل خود را درگیر ننمایند.
7-استاد شیخ حسین انصاریان: چنان که مشهور و معروف است امام حسین(ع) دختری بنام رقیه داشتند که در کربلا نیز حضور داشت و بعد از حادثه کربلا به علت کثرت فشار و آزار روحی و جسمی در شام به دیار باقی شتافت.
8-آیت الله خوشوقت(در پاسخ به شبهات عدم وجود حضرت رقیه) فرموده بودند: اولا بنده معتقد به ایشان هستم، و این دختر را از عائله امام حسین(ع) می دانم، و قبر ایشان هم از مسلمات است، و دو جریان باعث دگرگونی شام و تغییر رفتار یزید شد، یکی خطبه امام سجاد (ع)، که در این خطبه ایشان پیغمبر را با عظمت یاد کردند و انتصاب خود را به پیغمبر بیان نمودند، و دیگری جریان دختر مظلوم امام حسین (ع) بود. ثانیا 50 سال است که در مسجد ما روضه حضرت رقیه و خرابه شام را می خوانند و ما گریه و عزاداری می کنیم برای ایشان، و یک کلام هم در این 50سال چیزی نگفته ایم. ولی اصل وجود این دختر مسلم و قطعی است؛ گفته اند من منکر ایشان هستم؛ من کجا این حرف ها را زده ام، بنده منکر وجود ایشان نبوده ام و نیستم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها