پرویز سروری، عضو سابق شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار جامجم آنلاین و در خصوص عملکرد شورای شهر تهران گفت: دو سال از مهلت قانونی اعضای شورای شهر برای دوره چهار ساله خدمت خودشان و شهردار تهران گذشته، اما متأسفانه شاهد تغییر تحولات بسیار زیادی بودیم که عملاً این دو سال از دوره چهارساله را بیحاصل کرده؛ این وضعیت باعث شده روند خدماترسانی به شهروندان در مواردی متوقف و در موارد دیگری با عقبگرد روبهرو شود.
او ادامه داد: وضعیت نا به سامان شورای شهر تهران نتیجه انتخاب گزینههایی است که بدون مطالعه انجام میشوند، اکنون هم معتقدم گزینههای پیشنهادی شورا برای شهرداری تهران مثل عباس آخوندی وضع را بدتر از گذشته خواهند کرد. کارنامه فردی مثل آقای آخوندی نشان میدهد توانایی اداره امور در مجموعه بزرگی مثل شهرداری تهران را بههیچوجه ندارند. به نظر من این افراد تخصص در قفلکردن و گره انداختن به کارها دارند، نه کلید انداختن و باز کردن مشکلات!
این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: کسی که 6 سال در دولت تجربه تصدی صندلی وزارت را دارد و نتوانسته کارنامه قابل قبولی از خود بهجای بگذارد چطور ممکن است گزینه خوبی برای شهرداری تهران باشد؟ شهرداری تهران جایی است که بهاندازه اداره چند وزارت خانه نیاز به توانمندی و تخصص دارد و به لحاظ حجم مسئولیت کاری با معاون اولی رئیسجمهور در دولت برابری میکند، بنابراین فردی که توان اداره یک وزارتخانه آنهم ظرف مدت طولانی 6 سال را نداشته، عملاً نمیتواند گزینه مناسبی برای شهرداری تهران باشد.
سروری همچنین گفت: آقای آخوندی نشان داده اتفاقاً در همان اموری که ما در شهرداری تهران به آن نیاز داریم، نتوانسته کارنامه خوبی داشته باشد؛ مثلاً مسائل مربوط به حملونقل و مسکن در شهر تهران جزو اولویتهای اصلی است که ایشان در وزارت راه نتوانسته بهدرستی از پس آنها بربیاید. حالا سؤال اینجاست که چرا شورای شهر با علم به این کارنامه و مشابهتی که به مسئولیت شهرداری تهران دارد میخواهد دست به چنین انتخابی بزند؟ من برداشتم این است که شورای شهر از بیرون تحتفشار است و با توجه به آنکه اعضا بهصورت لیستی وارد شورا شدهاند، امروز قدرتهای سیاسی پشتصحنه تعیینکننده هستند نه خود اعضای شورای شهر!
عضو سابق شورای شهر ادامه داد: بعید است که شورای شهر بعد از دو سال به این درک نرسیده باشد که شهردار تهران لزوماً باید فردی دارای روحیه و توان صف و ستاد بهصورت توأمان باشد و اگر هر گزینه دیگری انتخاب شود به شهرداری و مردم تهران لطمه میخورد. مردم تهران بعد از پشت سر گذاشتن دوره خدمت 12 ساله آقای قالیباف توقعشان بالا رفته و نمیتوان گزینههای ضعیف را جایگزین ایجاد کرد، شورای شهر هم این نکته را میدانند و انتخاب این گزینههای عجیب برای شهرداری تهران به نظر من کار افرادی در پشتصحنه و خارج از شوراست.
عضو اسبق مجلس شورای اسلامی در تعریف ویژگیهای یک شهردار خوب گفت: به نظر من شهردار خوب کسی است که دارای نگاه کارشناسی به شهر بوده و کاملاً بر مسائل شهری اشراف داشته باشد. باید فردی باشد که مدیریت انقلابی و جهادی داشته و قدرت جمعآوری یک ستاد و صف قدرتمند را داشته باشد.
او اضافه کرد: با توجه به تنوع تمرکز قومیتهای مختلف ساکن در تهران، شهردار تهران باید فردی باشد که بهخوبی بتواند از ظرفیت این تنوع استفاده کند. امروز نگاه سیاسی به شهرداری تهران مثل یک سم مهلک است و میتواند ظرفیتهای موجود که طی این 14 سال حاصلشده را نابود بکند.
پرویز سروری در پایان بیان کرد: بنده معتقدم در میان گزینههای فعلی آقای هاشمی با توجه به تجربه و سابقهشان گزینه بهتری است و این نکته را شورای شهر هم میداند اما متأسفانه به دلیل سیاسیکاری که وجود دارد برای آنکه از ورود آقای چمران به شورای شهر واهمه دارند حاضر نیستند این گزینه اصلح را انتخاب کنند. متأسفم که شورا مصلحت شهر و مردم تهران را قربانی خوشامدهای سیاسی و حزبی خود میکنند آنهم در شرایطی که ورود آقای چمران به شورای شهر عملاً نمیتواند تأثیری بر آراء کلی بگذارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد