یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که به ترکیه سفر کرده است، پس از مراسم امضای اسناد همکاری در نشستی خبری مشترک با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، اظهار داشت: این پنجمین نشست شورای عالی همکاری های راهبردی بین دو کشور است که امروز با حضور مسئولین و وزرای دو طرف انجام گرفت و تصمیمات خوبی در زمینه توسعه روابط اقتصادی و تجاری اتخاذ شد.
وی افزود: جلسه خصوصی مفصلی با آقای اردوغان داشتیم و راجع به مسائل بین دو کشور، منطقه، بین المللی بحث های بسیار خوبی داشتیم. اساس روابط دو کشور بر اساس روابط دینی، فرهنگی، منافع مشترک و توسعه دو کشور است و هیچ کشوری قادر نیست این روابط برادرانه و صمیمانه را خدشه دار کند.
روحانی ادامه داد: از آقای اردوغان و دولت ترکیه به دلایل مواضع قاطع و صریح در برابر یکجانبه گرایی و تحریم های ظالمانه آمریکا تشکر می کنم. اقدام آمریکا علیه ایران صد درصد تروریستی است چراکه کشورها و شرکتهای دیگر را ارعاب می کند و آنها را از اجرای تجارت آزاد می ترساند. عمل آمریکا بر خلاف مقررات بین المللی است و قطعنامه 2231 بعنوان یک قطعنامه الزامی از همه کشورها می خواهد از برجام حمایت کنند و فضای مناسب تجاری را با ایران به وجود بیاورد.
رئیس جمهور تاکید کرد: فقط چند کشور در دنیا با تفکر آمریکایی، قطعنامه شورای امنیت را نقض کردند. معتقدیم دوران قلدرمآبی در جهان امروز پایان یافته و ملتهای منطقه بر مبنای منافع مشترک تصمیم میگیرند. امروز جلسه شورای راهبردی روابط دو کشور برای بررسی و رفع موانع توسعه روابط دو کشور بود و در خصوص مسائلی چون مالی، بانکی، پولی، تجاری، صنعت، گمرک، انرژی، حمل و نقل، توریسم، همکاری های فرهنگی بین دو کشور تبادل نظر کردیم.
وی با بیان اینکه ایران و ترکیه با هم می توانند آسیا را به طور کامل به اروپا وصل کنند، تصریح کرد: مسئولین کمیسیون های مشترک دو کشور امروز انتخاب شد که از طرف ترکیه آقای برات و از طرف جمهوری اسلامی ایران آقای واعظی برای پیگیری توافقات انتخاب شدند.
روحانی گفت: دو کشور در زمینه مسائل منطقه بر اساس توافق آستانه بر ادامه همکاریهای خود تاکید کردند. سوریه برای ما بسیار مهم است و با توجه به اینکه سرنوشت این کشور در دست مردم سوریه است؛ تمامیت ارضی این کشور باید مورد احترام همگان باشد. دو کشور کاملا اتفاق نظر داریم و همکاری های خود را برای برقراری صلح و ثبات و امنیت ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع یمن، گفت: با توجه به شرایط بسیار سخت برای مردم یمن، دو کشور توافق کردیم در زمینه ایجاد صلح و ثبات در یمن و کمک به مذاکرات یمنی-یمنی و کمک های نوع دوستانه به مردم این کشور، با هم رایزنی و کمک داشته باشیم.
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری ششمین نشست همکاریهای مشترک دو کشور در سال آینده میلادی در تهران، گفت: امیدواریم شاهد توسعه روز افزون روابط دو کشور باشیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد