نوری ساری معاون فنی و عملیات اورژانس کشور در گفتگو با جام جم آنلاین:

افزایش بیش از 370 درصدی پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی پس از انقلاب

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین مطرح کرد:

افزایش 50 برابری تولید فولاد کشور نسبت به قبل از انقلاب

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه قبل از انقلاب حدود 500 هزار تن تولید فولاد داشتیم خاطرنشان کرد: پارسال تولید فولاد کشور 22 میلیون تن بود که ان‌شاءالله امسال به 25 میلیون تن خواهد رسید و برهمین اساس در شرایطی که پارسال در رتبه 13 تولید کنندگان فولاد جهان بودیم امسال به رتبه 10 خواهیم رسید.
کد خبر: ۱۱۸۲۹۳۴
افزایش 50 برابری تولید فولاد کشور نسبت به قبل از انقلاب

سیدرضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم آنلاین در خصوص دستاوردهای اقتصادی کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامی با بیان اینکه صنعت فولاد کلا 50 سال در ایران قدمت دارد خاطرنشان کرد: اولین کارخانه فولادسازی در سال 1347 به نام شرکت نورد و تولید قطعات فولادی در بخش خصوصی آغاز به کار کرد، بعد از آن در سال 1349 ذوب‌آهن اصفهان توسط بخش دولتی راه‌اندازی شد و آخرین بخش هم گروه ملی صنعتی فولاد ایران متعلق به سناتور رضایی بود.

شهرستانی با بیان اینکه قبل از انقلاب حدود 500 هزار تن تولید فولاد داشتیم اظهار کرد: البته ساخت کارخانه‌هایی مانند فولاد مبارکه هم مطرح بود که قرار بود در بندرعباس احداث شود ولی بدلیل شرایط جنگی و ترس از بمباران این کارخانه به مبارکه اصفهان منتقل شد.

وی با تاکید براینکه در طی سال‌ها بعد از انقلاب کشور رشد نسبتا خوبی در صنعت فولاد داشته است خاطرنشان کرد: پارسال تولید فولاد کشور 22 میلیون تن بود که ان‌شاءالله امسال به 25 میلیون تن خواهد رسید و برهمین اساس در شرایطی که پارسال در رتبه 13 تولید کنندگان فولاد جهان بودیم امسال به رتبه 10 خواهیم رسید و برنامه ما برای چشم‌انداز 1404 هم این است که به سقف 55 میلیون تن برسیم.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در بخش دیگری از گفت‌وگو در خصوص وضعیت تکنولوژی فولادسازی در کشور با بیان اینکه در مورد تکنولوژی موضوعات کاملا گسترده‌ای در طول تاریخ صنعت فولاد داشته‌ایم خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط تحریم، جنگ و سوءمدیریت، تا محدودیت‌های مالی و همچنین استفاده نکردن از مشاورین متخصص در میان سرمایه‌گذاران و وزارت صنایع موجب مشکلاتی در بکارگیری از تکنولوژی روز شده و این مشکلی است که باید به شکل اساسی تغییر کند.

وی با اشاره به اینکه کلا فولاد مبارکه 50 درصد از فولاد کشور را تولید می‌کند خاطرنشان کرد: این شرکت واقعا یکی از بهترین تولیدکنندگان است که بدلیل پایه صحیحی که دارد می‌تواند از نظر کیفیت با استانداردهای شرکت‌های اروپایی و کشورهای توسعه یافته رقابت کند.

شهرستانی در ادامه با اشاره به هزینه زیادی فولادسازی کشور خاطرنشان کرد: برنامه فعلی ما کم کردن این هزینه‌ها و بالا بردن کیفیت است که باید از مدت‌ها پیش در این خصوص اقدام می‌شد اما از آنجایی که اکنون نسبت به مصرف داخلی مازاد تولید داریم موجب خواهد شد که اگر شرکت‌ها بخواهد ادامه حیات داشته باشند برای بالا بردن بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها اقدام کنند.

وی بابیان اینکه تا حدود 10 سال پیش نزدیک 10 میلیون تن واردات فولاد در کشور انجام می‌شد که نشان‌دهنده تشنه بودن بازار و بیشتر بودن تقاضا به عرضه داخلی بود خاطرنشان کرد: در آن زمان هرکس، هر چیزی تولید می‌کرد تا بخشی از بازار را تأمین کند و همین مسئله دلیل بخشی از بی‌توجهی به فنّاوری در فولادسازی بود ولی الان شرایط برعکس شده همه به سمت ارتقاء کیفیت حرکت کرده‌اند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد بابیان اینکه چندهفته‌ای است با مرکز پژوهش‌های مجلس برای بررسی چگونگی کاهش مصرف انرژی جلسه‌ داشته‌ایم خاطرنشان کرد: متأسفانه بیشتر شرکت‌های فولادی مصرف برق بالایی دارند و در شرایطی که پرت انرژی در صنعت فولاد کشورهای توسعه‌یافته فقط 5 درصد است در صنعت ما 20 درصد پرت انرژی‌داریم.

وی بابیان اینکه در صنعت فولاد ما حدود 9 هزار مگاوات مصرف برق وجود دارد خاطرنشان کرد: باوجوداینکه این 20 درصد پرت انرژی حدوداً 1800 مگاوات برق می‌شود ما نمی‌گوییم همه آن حذف شود ولی اگر بتوانیم پرت انرژی را 10 درصد هم کاهش دهیم و بهره‌وری را به 90 درصد برسانیم پیشرفت خیلی خوبی در پرت انرژی‌خواهیم داشت که این فرآیند در حال شروع شدن است و امیدواریم ان‌شاءالله از طرف دولت حمایت شود.

شهرستانی با تأکید براین که برنامه اکنون صنعت فولاد کشور حرکت به سمت صادرات است خاطرنشان کرد: دولت باید از گذاشتن چوب لای چرخ صادرکنندگان خودداری کند و فقط بگذارد صادرات انجام شود تا فولاد ایران در دنیا مطرح شود چون اگر با شرایط تحریمی جلوی صادرات هم گرفته شود نمی‌توانیم به چشم‌انداز 55 میلیون تنی که در نظر داریم برسیم.

وی همچنین با تأکید بر لزوم نام‌گذاری روزی به نام روز ملی صنعت فولاد خاطرنشان کرد: این صنعت یکی از صنایع مهم کشور است و حتی کشورهایی که بالای 10 میلیون تن تولید فولاد دارند هم روزی را به‌عنوان روز ملی تولید فولاد انتخاب کرده‌اند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص پتانسیل کشور برای تولید فولاد بابیان اینکه بر اساس معادن اکتشاف شده ازنظر فنی اگر ما به 55 میلیون تن تولید فولاد هم برسیم تا 13 الی 14 سال آینده سنگ معدنی کافی را در اختیارداریم خاطرنشان کرد: از طرف دیگر هنوز خیلی از جاهایی که تخمین زده‌شده اکتشاف نشده است که در مورد این معادن صحبت از افزایش حداقل 4 میلیارد تنی به ظرفیت فعلی کشور است و در این شرایط اگر ما بخواهیم سالیانه 100 میلیون تن هم تولید کنیم تا 40 سال آینده سنگ معدن موردنیاز وجود دارد.

وی در ادامه بابیان اینکه حجم تولید فولاد در دنیا بسیار بالا رفته است خاطرنشان کرد: اکنون چین خودش بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده فولاد دنیاست که حدود 800 میلیون تن یعنی 50 درصد کل فولاد دنیا را تولید می‌کند.

شهرستانی در ادامه با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد تا سال 2050 به دلیل افزایش ضایعات فولاد، مصرف سنگ‌آهن در جهان بشدت کاهش پیدا کند خاطرنشان کرد: همین‌الان در سال حدود 400 الی 500 میلیون تن ضایعات در صنعت فولاد در حال مصرف است که به شکل سالیانه افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در پایان تأکید کرد: در شرایطی که تا سال‌ 2050 احتیاج زیادی به مصرف سنگ‌آهن نخواهیم داشت باید ما که هم به آب‌های آزاد و هم انرژی ارزان دسترسی داریم سیاست کلی خود را بر احداث صنایع جدید فولاد در نزدیکی آب‌های آزاد جنوب متمرکز کنیم تا بتوانیم قسمتی از بازار جهانی را قبضه کنیم و با واردات ضایعات از خارج و ساخت فولاد جدید، صنعت فولادسازی کشور را رونق دهیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها