به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مهدی میراشرفی در حاشیه نشست مدیران وزارت اقتصاد و دارایی با مجمع کارآفرینان در جمع خبرنگاران با اشاره به ترخیص خودروهای موجود در گمرک اظهار داشت: بعد از ممنوعیت واردات خودروهای لوکس، بیش از ۱۲ تا ۱۳ هزار نفر برای خرید خودرو، پیش ثبتنام کرده بودند که به ناچار باید این خودروها تحویل مشتری شود.
وی افزود: از سوی دیگر گمرک باید ۴۲۰۰ میلیارد تومان درآمد گمرکی کسب میکرد که این درآمد معطل مانده بود.
وی ادامه داد: مجموع این دلایل موجب شد تا ترخیص خودروهای باقیمانده در گمرک با مصوبه هیات وزیران عملیاتی شود.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: خودروهایی که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه در اماکن گمرکی و مناطق آزاد و ویژه، قبض انباره شده اند، با پرداخت حقوق و عوارض و انجام ثبت سفارش جدید، قابلیت ترخیص خواهند داشت که با ابلاغ وزارت صنعت به گمرک، ترخیص این خودروها از همین هفته آغاز می شود.
به گفته میر اشرفی، مصوبه هیات وزیران چهار ماه اعتبار دارد.
رئیس کل گمرک در مورد نوع خودروهایی که میتوانند از گمرک ترخیص شوند، اظهار داشت: خودروهایی که از کانال وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش شده باشند نباید بالای ۲۵۰۰ سی سی قدرت داشته باشند. همچنین متناسب با قیمت بالای ۴۰ هزار دلار، مشمول افزایش پرداخت سود بازرگانی هم هستند.
وی با بیان اینکه در ۹ ماه اخیر ۳۲ میلیارد دلار کالا از گمرکات ترخیص شده است، گفت: در همین مدت ۳۳ میلیارد دلار هم صادرات داشتهایم، با این حال تحریمها باعث شده ماندگاری کالا در گمرک از ۲۰ روز به ۳۰ تا ۴۰ روز به طور میانگین افزایش پیدا کند.
میراشرفی با اشاره به برخی گمانهزنیها در مورد عدم ترخیص کالا بعد از ۱۳ آبانماه، تصریح کرد: از ۱۳ آبانماه تا اوایل دیماه شش میلیارد دلار کالا از گمرک ترخیص شده است که این کالاها از کالاهای اساسی و مواد اولیه تا ماشینآلات خط تولید را شامل میشود.
رییس کل گمرک کشور با بیان اینکه کالاهایی که پرداخت ارزی آنها هم انجام نشده باشد تا ۸۰ درصد از آنها ترخیص میشود، گفت: این اقدام در راستای جلوگیری از بروز مشکل در خط تولید است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد