در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، محمد اخگرزاده اظهار داشت: در اردیبهشت ماه برای نخستین بار با نصب دوربین تلهای توسط مستندسازان و استفاده از طعمه لاشه، پلنگ منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل رویت شد و تصویر اینگونه با ارزش به صورت مستند ثبت شد.
وی با بیان اینکه منطقه حفاظتشده بوزین و مرخیل در 13 کیلومتری جنوب غرب شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه قرار دارد، بیان کرد: کل منطقه 78 هزار هکتار مساحت دارد که مساحت منطقه حفاظتشده بوزین و مرخیل 23 هزار هکتار است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاوه بیان کرد: از سوی دامداران و ساکنان روستاهای بخش باینگان گزارش های مکرری مبنی بر حضور گونهای از پلنگ در نقاط مختلفی از زیستگاههای حفاظت شده بوزین و مرخیل نیز ارائه شده است.
اخگرزاده با بیان اینکه آماری از پلنگ های ایرانی در کوههای پاوه به شیوه علمی در دسترس نیست، عنوان کرد: حدود یک ماه پیش فردی نظامی در منطقه با مشاهده پلنگ ایرانی شروع به فیلمبرداری از آن کرد که فیلم آن به صورت مستند در محیط زیست استان کرمانشاه وجود دارد.
وی افزود: پلنگ ایرانی امکان دارد در منطقه حفاظت شده «زلهزرد» شهرستان گیلانغرب و قصرشیرین هم وجود داشته باشد، اما دوربینهای تلهای آن را ثبت نکردهاند اما پلنگ در منطقه بوزین و مرخیل پاوه دیده است که شکار در مناطق زیستگاهی پلنگ ایرانی ممنوع است.
اخگرزاده با اشاره به اینک پلنگ ایرانی بیشتر در شمال و غرب کشور قابل مشاهده است، عنوان کرد: پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ بومی غرب آسیا است که در فهرست جانوران در معرض انقراض «آی یو سی ان» قرار دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی تحت حمایت سازمان محیط زیست است، اظهار کرد: بیمه ما با امضای تفاهمنامهای مسئولیت پلنگ ایرانی را برای خساراتی همچون تلفات دام های جوامع محلی و روستائیان و همچنین خسارات جانی وارده به اشخاص برعهده گرفت.
اخگرزاده مهمترین مشکل منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل را کمبود نیروی انسانی دانست و گفت: با همکاری مردم و دوستداران محیط زیست میتوانیم از محیط زیست حفاظت کرده و با شکارچیان غیر مجاز برخورد کنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد