سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
صادق کوشکی، استاد دانشگاه تهران در انتقاد به فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» به جام جم آنلاین گفت: تم کلی این فیلم یک تم تلخ و ناامیدکننده است، در شرایط و برحهای که این تلخ کامی و یاس بزرگترین سم برای نظام است این فیلم کسانی را مایوس میکند که نمایندهشان در همین فیلم قربانی شده. در این اثر وفادارترین نیروهای نظام نه تنها قربانی شدهاند بلکه در تمام بدنه نظام هیچ دادرس و پناهگاهی پیدا نمیکنند که حقشان را از ظالم بگیرد.
او ادامه داد: در این فیلم بدون هیچ دلیل منطقی و گویی بر اساس یک عناد شخصی، لباسی را تن شخصیتی ضعیف و حقیر کردهاند که در واقعیت اتفاقا مورد اعتمادترین عنصر نظام است. این فیلم در واقع سپاه را تحقیر میکند و به نظرم این تحقیر هم یک امر اتفاقی و تصادفی نیست.
کوشکی اضافه کرد: نمیتوانم این را به صورت قطعی بگویم اما به نظرم هدف از ساخت این فیلم یا یک حرکت هدفمند و حساب شده برای تضعیف چهره سپاه در اذهان عمومی است و یا اینکه در حالت خوشبینانه باید بگوییم این داستان غیرواقعی و مایوس کننده را یک ذهنیت معیوب به فیلم سینمایی تبدیل کرده؛ البته امیدوارم که در حقیقت ساخت این فیلم ناشی از یک حرکت حساب شده نباشد.
این استاد دانشگاه همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به انتقادات شما، چرا باید حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی این فیلم را تهیه و تولید کرده باشند گفت: مسئولین حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی باید درباره ساخت این فیلم پاسخگو باشند. این اثر یک سری شعارهای زیبای عدالتخواهانه دارد ولی نه منطقی است و نه اصلا ما این حق را داریم که به بهانه تعدادی شعار زرد و ژورنالیستی به فیلمی مجوز بدهیم که نه تنها سپاه را تضعیف کرده بلکه مایوس کننده هم هست. در این فیلم مدام انتقاداتی به نظام مطرح میشود و شخصیتها افرادی خودباخته هستند در حالی که حتی یک نفر انسان سالم و انقلابی در میان این نمایندگان نظام دیده نمیشود.
او همچنین در خصوص علت استقبال قشر حزب الهی جامعه از فیلم توضیح داد: این فیلم شعارهایی را مطرح میکند که برای این بخش از جامعه به شدت جذاب هستند، آن کسانی که از این فیلم استقبال کردهاند احتمالا مجذوب همین شعارهای زیبا و جذاب شدهاند؛ چرا که این شعارها را در هیچ اثر دیگری ندیده و نشنیدهاند. به قدری این شعارها برای مخاطب جذاب است و در چشمش جلوهگری میکند که قسمتهای منفی و به شدت مایوس کننده فیلم را متوجه نشده است.
کوشکی ادامه داد: اینکه میگویم ممکن است این کار یک حرکت هدفمند باشد برای این است که قطعا اگر این فیلم یک اثر کاملا تحقیر کننده علیه نیروهای ارزشی بود، هیچ کس آن را تماشا نمیکرد و یا برایش کف نمیزد! این فیلم در واقع قسمتهای مسموم خودش را در لایهای از شعارهای زیبا و جذاب مخفی کرده و این آمیختگی باعث شده برخی از فیلم استقبال کرده باشند؛ ضمن آنکه استقبال احتمالی تعدادی جوان غیر متخصص که احتمالا تحت تاثیر هیجانات فیلم هستند دلیلی برای خوب بودن این اثر نیست.
این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به علت اصلی انتقاداتش به فیلم جدید حوزه هنری گفت: اگر من میگویم این فیلم مشکل دارد برای حرفم شاخص و ملاک دارم، بنابراین اگر کسی یا کسانی هم هستند که از این فیلم دفاع میکنند لازم است برای آن شاخص داشته باشند. همه میدانیم که رهبری یک جمله معروف دارند و میفرمایند آینده از آن حزب الهیهاست؛ اما در این فیلم نشان میدهد که در آینده نه تنها حزبالهیها سهمی ندارند بلکه قربانی ظلمها هم هستند. اگر معتقد باشیم آن توصیفی که رهبری نظام ارائه دادهاند درست است پس این فیلم دقیقا نقطه مقابل این جهتگیری رهبری است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد