در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، علی لاریجانی در سخنان پیش از دستور جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی وحدت و انسجام داخلی و پرهیز از اختلاف سلیقه ها بهترین راهکار مقابله با هجمه امریکاست.
لاریجانی با اشاره به نظریات شهید مطهری در خصوص استقلال اقتصادی و سیاسی گفت: شهید مطهری استقلال اقتصادی را لازمه استقلال سیاسی میداند و بر این باور بود که این دو لازم و ملزوم یکدیگرند.
وی گفت: در عصر امروز هر چند بحث ارباب و رعیتی منسوخ شده، اما در جهان امروز برخی کشورها خود را آقا میدانند و برخی کشورهای به ظاهر مستقل نقش رعیت را ایفا میکنند.
رئیس مجلس افزود: آنچه در منطقه ما تجربه شده نشان میدهد که آمریکا پیش از این نفت ایران را استخراج میکرد و در ازای آن پولی ناچیز به ایران میداد و همین پول نیز بابت فروش اسلحه مدرن بار دیگر از ایران پس گرفته میشد.
وی جوهره استقلال و سیاست استعمارگران در قبال کشورهای منطقه را حاصل عدم استقلال سیاسی کشورها دانست و گفت: وابستگی اقتصادی کشورهای منطقه استقلال سیاسی آنها را نیز تحت شعاع قرار داده و همین امر استعمارگران را گستاختر کرده است.
لاریجانی با اشاره به اقدامات اخیر مقامات رژیم آمریکا علیه سپاه پاسداران و تمدید برخی تحریمها در خصوص فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران این اقدامات آمریکا را تلاشی برای ایجاد سر درگمی بین المللی توصیف کرد.
وی افزود: این اقدامات آمریکا نشان گر آشفتگی آنها و خالی بودن دست آنها برای اقدامات جدید است و اقدامات آنها همچون قایقرانی است که برای افزایش سرعت خود اقدام به افزودن بار قایق میکند.
ماموریت رئیس مجلس به ۴ کمیسیون برای حفظ اشتغال مورد تاکید رهبری
رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیونهای آموزش و تحقیقات، اجتماعی، کشاورزی و صنایع و معدن ماموریت داد تا برای اجرای فرمایشات رهبری در زمینه حفظ اشتغال اقدام کنند.
لاریجانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم، در این ضیافت الهی از خداوند متعال میخواهیم بهره وافر از رحمت خویش را نصیب ملت بزرگوار ایران کند.
بار اصلی تولید کشور بر دوش کارگران و کشاورزان است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به هفته کارگر اظهار داشت: هفته کارگر را به همه کارگران عزیز و زحمتکش که امروز استوانه دفاع ملی اقتصادی در مقابل دشمنان فریبکار هستند، تبریک و تهنیت عرض میکنم. بار اصلی تولید کشور و استقلال اقتصادی کشور بر دوش کارگران و کشاورزان فداکار است و گسترش زمینههای تولید کشور مخصوصاً در کارگاههای خرد و متوسط از وظایف جدی امروز اقتصاد کشور است.
وی ضمن تبریک هفته معلم به معلمان و فرهنگیان بیان داشت: رهبری معظم انقلاب نکات مهمی در جلسه با کارگران عزیز و معلمان گرامی ایراد فرمودند و در زمینه حفظ اشتغال در کارگاهها و رفع مشکلات تولید و همچنین صیانت از جایگاه و منزلت معلم و اجرای همه جانبه سند تحول آموزش و پرورش که بسیار پراهمیت و ثمربخش در شرایط فعلی کشور بود، تاکید داشتند.
لاریجانی تاکید کرد: از کمیسیون آموزش و تحقیقات میخواهم بر روی موضوعاتی که ایشان بیان کردند و همگی جزو امور ضروری آموزش و پرورش کشور است، برنامه ریزی کنند، مخصوصاً تاکیدات ایشان در زمینه مهارت آموزی و توسعه آن در مدارس و بررسی جامع در موضوع کنکور و حل این موضوع و همچنین موضوع معوقات فرهنگیان عزیز مورد توجه کمیسیون قرار گیرد.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور افزود: از کمیسیون صنایع و معادن، کشاورزی و اجتماعی میخواهم در زمینه حفظ اشتغال کارگاه و توسعه اشتغال خرد و متوسط با کمک دستگاههای اجرایی و اتاقهای اقتصادی، بررسی لازم را به عمل آورند.
با شهادت مطهری به اسلام ثلمه وارد شد
وی با اشاره به سالروز شهادت آیت الله استاد مطهری گفت: سالروز شهادت آیت الله استاد مطهری را گرامی میداریم، شخصیتی که واقعا معلم انقلاب بود، همه جانبه نگر، عمیق، آینده نگر، پرهیزگار و انقلابی بود که امام (ره) درباره ایشان کلماتی فرمودند که کمتر سابقه داشته است.
دکتر لاریجانی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب درباره شهید مطهری ادامه داد: ایشان فرمودند در اسلام شناسی و فنون مختلف اسلام و قرآن کم نظیر بود، یا فرمودند به اسلام عزیز با شهادت این فرزند برومند و عالم جاودان، ثلمهای وارد شد که هیچ چیز جایگزین آن نیست و فرمودند آثار قلم و زبان او بی استثنا، آموزنده و روانبخش است و مباحث و نصایح او که از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشأت میگرفت، برای عارف و عامی سودمند و فرحزاد است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: همین قطعات از نظرات امام (ره) نشانگر عمق توجه امام به تفکر این مرد الهی است، استاد مطهری اقتصاد سالم را برای یک جامعه اسلامی، ضروری میدانست و مراد او از اقتصاد سالم، اقتصاد مولد و ثروت زا بود.
وی ادامه داد: همچنین برای استقلال کشور، استقلال اقتصادی را لازم میپنداشت و درباره استقلال و مخصوصاً استقلال اقتصادی بر این نظر بود و فرمودند همانطور که درباره یک فرد مسئله استقلال و عدم استقلال مطرح است، درباره جامعه و کشور نیز به طرق اُولی چنین مسئلهای مطرح است.
دکتر لاریجانی گفت: در زمان ما در میان افراد مسئله بردگی، مسئله ارباب و رعیتی دیگر به شکل قدیم مطرح نیست، اما در سطح کشورها و روابط آقایی و بندگی به شدت رواج دارد. نگاهی به نقشه سیاسی جهان به خوبی نشان میدهد که پارهای از کشورها آقا و فرمانده هستند، در مقابل کشورهایی قرار دارند که اسماً مستقل هستند، اما عملاً تحت سیطره کشورهای دسته اول قرار دارند، این امر را در منطقه خودمان به خوبی تجربه کرده ایم و میدانیم در خلیج فارس و نیز اقیانوس هند مبارزات سیاسی شدیدی میان ابرقدرتها برقرار است.
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: آمریکا میخواهد خلیج فارس را برای خود حفظ کند، آنچه آمریکاییها در اینجا انجام میدادند از این قرار بود که از یکسو نفت ایران را که در مقیاس وسیع به غارت بیشتر شباهت داشت، استخراج میکردند و از سوی دیگر قسمت اعظمی از پولی را که بابت نفت به ایران پرداخت میکردند به اسم فروش اسلحه مدرن دوباره از ایران پس میگرفتند.
وی خطاب به نمایندگان گفت: نمایندگان محترم؛ این وضعیتی که استاد مطهری برای جوهره استقلال مطرح کرده اند و سیاست استعمارگران متاسفانه بسیاری از کشورهای منطقه گرفتار این نابسامانی در امر استقلال سیاسی و اقتصادی هستند و همین امر آمریکاییها را گستاختر کرده است.
مسئولان آمریکایی به جای سیاست ورزی به عملیات روانی اشتغال دارند
دکتر لاریجانی ادامه داد: ظاهراً نظرات بی منطق مسئولان آمریکایی تمامی ندارد و به نظر میرسد به جای سیاست ورزی به عملیات روانی اشتغال دارند، با خلق ماجراهای زنجیره ای، ایجاد سرگرمی بین المللی میکنند و پس از اقدامات غیرقانونی درخصوص سپاه پاسداران، امریه صفر کردن نفت ایران گام دیگری است که تحقق پیدا نخواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حرفهای نسنجیده دیگر آنان در مورد همکاری هستهای کشورها در چارچوب توافق هستهای از جمله خرید آب سنگین یا مواد غنی شده و فروش مواد اولیه نمونههایی از آشفتگی فکر آنان را نشان میدهد. به نظر میرسد آنان مانند سرنشینان قایقی هستند که برای سرعت بخشیدن به قایق بار آن را افزایش میدهند، چون در هر اقدامی تصور میکنند حادثهای در ایران خلق میکنند و وقتی موفق نشدند با عصبانیت ماجرای جدیدی را با تبلیغات به راه میاندازند و به نظر میرسد، چیز مهم دیگری در انبان ندارند.
انسجام داخلی مهمترین عامل تعیین کننده این نبرد است
دکتر لاریجانی اظهار داشت: همکاران گرامی همانگونه که رهبری در دیدار با معلمان به خوبی ایراد فرمودند؛ در این زمان وحدت و انسجام داخلی مهمترین عامل تعیین کننده این نبرد ارادهها در کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به تعبیر ایشان اختلاف سلایق را باید در این مرحله کنار گذاشت و بر روی هدف اصلی یعنی مقاومت در مقابل استبداد بین المللی مدرن ایستادگی کرد که آنها عزت ملت را هدف گیری کرده اند، پایمردی و وفاق داشت و در این راه از هر چه به ساختار وحدت جامعه لطمه میزند، پرهیز کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: