به گزارش جام جم آنلاین از مهر، بیژن زنگنه صبح امروز (شنبه، ۲۲ تیرماه) در حاشیه نشست هماندیشی کارگروه ارتقای سلامت اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی و هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان وزارت نفت در جمع خبرنگاران گفت: این کارگروه مدتی است متشکل از حراست، حسابرسی داخلی، بازرسی نفت، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شده است تا با کمک همدیگر بازوی مبارزه با فساد را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه افراد فاسد جذب دستگاههایی که گردش مالی بالایی دارند میشوند، افزود: صنعت نفت یکی از این دستگاههاست که صدها هزار میلیارد تومان گردش مالی در معاملات خارجی و در فروش فرآوردهها دارد.
وزیر نفت با اشاره به اهمیت سلامت مدیران و عزم و اراده و عملکرد آنها در مبارزه با فساد ادامه داد: باید به کانالها و جریانات اطلاعاتی اهمیت داد و دریافت اطلاعات تنها به نامهنگاری ختم نشود.
زنگنه با بیان اینکه بازرسی صنعت نفت باید بهطور زنده مبارزه با فساد را دنبال و کشف واقعیت کند، اظهار کرد: با فساد باید برخورد شود و من به هیئت تخلفات هم گفتهام که اگر فرد فاسدی کشف کردید به هیچوجه ترحم نکنید؛ در هر موقعیت و رتبهای که باشد. ما هیچ خط قرمزی در صنعت نفت برای مبارزه با فساد نداریم و باید به شدیدترین نحو با آن برخورد شود تا برای دیگران عبرت شود و جلو اینگونه فسادها گرفته شود.
دفاع از حیثیت کارکنان سالم
وی با اشاره به اینکه اصلاح بخشی از سیستم و مقررات هم به مبارزه با فساد کمک میکند، تصریح کرد: مبارزه با فساد به صیانت از کارکنان سالم میانجامد و منجر به دلگرم شدن آنها به سلامت کاریشان میشود و از حیثیت آنان دفاع میشود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه کشف فساد در دستگاهی ممکن است ذهن مردم را به سمتی بکشاند که همه کارکنان آن دستگاه فاسد هستند، گفت: این ظلم به کارکنان سالم است که اکثریت قریب به اتفاق هستند. باید فساد را دنبال و کشف کرد و وزارت نفت کشفهای متعددی در این زمینه داشته است و به این روال خود هم ادامه خواهد داد.
زنگنه در پاسخ به اینکه چه تخلفهایی در وزارت نفت کشف شده است، افزود: بابک زنجانی به میزان ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار که این تنها اصل آن بوده است به غیر از بهرهاش، دکل نفتی گمشده، کشف فسادهایی در شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، پرونده بازرگانی پتروشیمی که هنوز زنده است، پرونده مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان که در اینجا کشف شد و بلافاصله قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور هم برخورد خوبی داشتند و اموال فرد متخلف توقیف شد و طبق برآورد ما اموال توقیف شده بیش از مبلغی برداشت شده است، اینها بخشی از تخلفات کشف شده در وزارت نفت هستند.
وی درباره فساد ۲۵ میلیون دلاری مدیر مالی نفت که بهتازگی عنوان شده بود نیز ادامه داد: وزارت نفت به هیچوجه مدیر مالی نداشت که بخواهد پولی را هم ببرد. اصلاً کسی نبوده که پولی ببرد و این پول ظرف مدت دو تا سه روز به حساب نفت آمد و فقط موضوعی بود که جنجالی در نفت به وجود آید.
سرنخها در زندان
وزیر نفت در پاسخ به اینکه اموال بابک زنجانی چه مقدار از بدهیاش را پوشش میدهد، گفت: وزارت نفت ۲ هزار میلیارد تومان از اموال بابک زنجانی را دریافت کرده است. اموالش فروش نرفته است و بسیار سخت اینها را میخرند. خودش مرتب میگوید که میخواهد پول بدهد و اموالش را پس بگیرد، درصورتی که اموال متعلق به نفت است که اگر موقعی پول داد که خیلی بعید است و در این زمینه تخصص ویژهای دارد، میتواند اموالش را از وزارت نفت بخرد.
زنگنه در پاسخ به دلیل خبرسازیهای اخیر درباره دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بابک زنجانی گفت: من فکر میکنم ایشان در بعضی از رسانهها خیلی فعال است و مقدار بسیار کمی از پولهایی که برده اکنون خرج رسانهها میکند.
وی ادامه داد: سرنخ بسیاری از صبحتهایی که میشود اگر دنبال کنند به داخل زندان برمیگردد.
وزیر نفت درباره اینکه گفته میشود وزارت نفت برای پرداخت بدهی بابک زنجانی، شماره حساب نداده است، گفت: این حرفها یک شوخی است. وزارت نفت شماره حساب داده است و به نظر بنده پولی وجود ندارد. میگفتند که وزارت نفت در بانکی که ۱۰ میلیون دلار سرمایهاش بوده و ۲۰۰ میلیون دلار بدهی داشته حساب باز کند، در صورتی که بانک مرکزی باید مجوز افتتاح هر حسابی را به وزارت نفت بدهد. اگر پول را به آن حساب در آن بانک ریختند و از آنجا هم برده شد، چه میشود!؟ اما وزارت نفت گفت این کار را انجام نمیدهد و خود قوه قضاییه نماینده ما و عموم است.
زنگنه با اشاره به اینکه به نظر بنده بابک زنجانی روشهای قشنگی را برای سر کار گذاشتن مسئولان کشور به کار میبرد، در پاسخ به اینکه شما اعتقاد دارید که بدهی ایشان وصول میشود یا نه؟ گفت: من معتقدم پولی دست آقای بابک زنجانی نیست.
وزیر نفت در پاسخ به اینکه شما ارزیابی نکردید که پول بابک زنجانی کجاست؟ اظهار کرد: نه، وظیفه من نبوده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد