سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا وسیما، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه مراسم «امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال با دو شرکت ایرانی» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره اخبار منتشرشده مبنی بر کاهش میزان سوخت عرضه شده با کارت جایگاهها گفت: برداشت اشتباهی که وجود دارد این است که سهمیه دریافت بنزین کاهش پیدا کرده است، در صورتی که اکنون نظام سهیمهبندی نداریم بلکه استفاده از کارت جایگاهداران را محدود کردهایم تا مردم به سمت استفاده از کارت سوخت شخصی و سوختگیری نامحدود با آن بیایند، زیرا هر فرد با کارت خود هر مقداری که میخواهد میتواند بنزین بزند و قرار نیست ۹۵ درصد از کارت جایگاهداران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه تا یکی دو روز دیگر کارت سوخت در ۹ کلانشهر برای همه خودروها صادر خواهد شد، تاکید کرد: تعداد کمی هنوز کارت سوخت ندارند، زیرا روزانه ۴۰ تا ۵۰ هزار کارت سوخت در کشور تولید میشود با این حال تا قبل از پایان مهرماه همه کارتهای سوخت صادر خواهد شد البته نزدیک یک میلیون کارت سوخت نیز همچنان در باجههای پست معطل است که انتظارداریم مردم برای دریافت کارت سوخت خود اقدام کنند.
پالایشگاه سیراف در راه تامین مالی
زنگنه درباره آخرین وضعیت مجتمع پالایشگاهی سیراف گفت: بزودی هزینه مورد نیازبرای ساخت مجتمع پالایشگاهی سیراف را ازطریق بازار سرمایه تامین مالی خواهیم کرد.
وی گفت: مجموعه پالایشگاههای سیراف با دستور رئیسجمهوری در مراحل آخر هماهنگی به منظور تأمین مالی است، و قصد داریم تا سرمایه مورد نیاز این طرح را از طریق بازار سرمایه تأمین کنیم که در همین راستا هماهنگیهای لازم نیز با بورس، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی انجام شده است و پیشبینی میشود تا پایان هفته جاری، این بررسیها و جلسات نهایی شود.
زنگنه افزود: سرمایهگذاران این طرح مایل هستند تا با استفاده از نفتای تولیدی نهایی این طرح، اقدام به احداث طرحهای پتروشیمی کنند که به نظر میرسد یک طرح اقتصادی است.
راه اندازی مجازی فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
وزیر نفت با اشاره به اینکه فاز چهارم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس در سه فاز قبلی ادغام شده و در حال اجرا و تکمیل است، افزود: ادغام به این معناست که در حال حاضر با ظرفیت ۴۲۰ هزار بشکه در روز، در حال فعالیت است که این رقم تا پایان امسال به ۴۸۰ هزار بشکه در روز میرسد. به این ترتیب، ما توانستهایم با هزینهای کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار، عملاً ظرفیت فاز ۴ را در سه فاز تقسیم کنیم.
وی با بیان اینکه وقتی با افزایش ظرفیت سه فاز موجود پالایشگاه ستاره خلیج فارس عملا این پالایشگاه به ظرفیت کامل خود رسیده ودیگرساخت فاز چهارم توجیه اقتصادی ندارد گفت: وقتی برای احداث یک فاز جدید، نَه امکان تأمین خوراک وجود دارد و نَه زیرساختهای لازن (واحد یوتیلیتی) من نمیدانم، چه اصراری است وقتی طرحی با ۱۰۰ میلیون دلار اجرا میشود ما یک میلیارد دلار برای آن هزینه کنیم.
آقای زنگنه تاکیدکرد: ظرفیت پالایش کنونی این پالایشگاه ۴۲۰ هزار بشکه در روز است و تا پایان امسال هم با سرمایه گذاری کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار، ان شاءالله به ۴۸۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
آخرین وضع طرحهای توسعهای وزارت نفت
وزیر نفت درباره ادامه فعالیت کنسرسیوم انگلیسی «پرگس» نیز گفت: کنسرسیوم انگلیسی پرگس هم اکنون فعال نیست و برای حل مشکل مالی خود، جلو نیامده که آن را حل و فصل کند و از نظر ما این قرارداد لغو است.
وی بابیان اینکه البته فعلاً جایگزینی برای آن نداریم گفت: باید دید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، چه جایگزینی را برای آن در نظر دارد، اما به طور کلی، در نظر داریم تا سرمایه مورد نیاز طرحهای خود را از طریق بازار سرمایه تأمین کنیم.
وزیرنفت درباره آخرین وضعیت میدان گازی «فرزاد B» نیز گفت: قصد داریم اکتشاف توصیفی در این میدان را آغاز کنیم. اگر هندیها طی فرصت چند ماهه مایل به حضور بودند، حاضریم با آنها کار کنیم؛ در غیر این صورت خودمان به شکل مستقل ورود میکنیم.
وی درپاسخ به سئوال خبرنگاران با اشاره به نشست «اوپک پلاس» در ابوظبی گفت: اگر اعضای این نشست قصد کاهش تولید دارند، انجام دهند چرا که خود آنها بازار را خراب کرده و خودشان نیز باید آن را درست کنند البته باید دید با کاهش ۱.۸ میلیون بشکه در روز، چه تأثیری در بازار شاهد هستیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم درباره اساسنامه شرکت ملی گاز که اخیراً در دستور کار مجلس قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: طرحی که در مجلس درباره اساسنامه شرکت ملی گاز وجود دارد، به شرکت ملی گاز ایران امکان میدهد تا به بخش بالادستی صنعت نفت و گاز ورود کند.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین (سیانپیسیآی) که به طور رسمی اعلام کرده است که در طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی حضور نخواهد داشت، گفت: بهطور رسمی اعلام نکرده است، اما در عمل این کار را انجام میدهد.
زنگنه درباره اینکه مهلت این شرکت (سیانپیسیآی) تا چه زمانی است، اظهار کرد: ما در حال مذاکره با این شرکت هستیم تا بهصورت مسالمت آمیز این موضوع را حل و فصل کنیم.
احتمال کاهش تحریمها و سرمایه گذاری چینیها در صنعت نفت ایران
وزیر نفت درباره کاهش احتمالی تحریمها و خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری اروپا هم اظهار کرد: از نظر نفت این موضوع به معنای کاهش تحریم نیست، بلکه تنها پولی تخصیص داده میشود؛ من فکر میکنم اساس این موضوع این بوده است که تحریمهای نفتی برداشته شود تا بتوانیم نفت بفروشیم و گرنه در آینده بدهکار میشویم.
وی درباره اینکه در صورت بهبود شرایط، سیاست وزارت نفت در زمینه تولید چگونه است، گفت: برنامه ما حداکثر تولید است.
وزیر نفت انتصاب وزیر جدید نفت عربستان را مسئله داخلی دانست و گفت: در این زمینه اظهار نظری نمیکنم.
زنگنه درباره طرح چینیها مبنی بر سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری در صنعت ایران ظرف ۲۵ سال آینده، گفت: من چنین موضوعی را نشنیدم، از کانالهای رسمی هم در این زمینه به وزارت نفت اطلاع رسانی نشده است.
وی درباره اساسنامه جدید شرکت ملی گاز ایران و یکچارچه سازی بخش بالادستی و پایین دستی این بخش اظهار داد: طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است که بر اساس آن به شرکت ملی گاز ایران اجازه داده میشود در بخش بالادستی هم اگر خواست و یا اگر دولت تصمیم گرفت، فعال شود. این موضوع در همین حد مطرح است، اما برخی بزرگنمایی کردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد