در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، محمدرضا شانه ساز در سومین یادواره ایثارگران و شهدای داروسازی کشور، گفت: شهدا مفسران و سفیران قیام عاشورا در عصر حاضرند. چه خوش باور بودند کسانی که تصورشان بر این بود که شهدا جایگاه شان را در بین نسل جوان از دست داده اند. شهادت شهید سلیمانی و تشییع پر شکوه ایشان و شهدای همراهشان نشان داد که این جایگاه نه تنها کمرنگ نشده، بلکه همچنان در نسل جوان وجود دارد. شهدا همچنان وحدت بخش ملی و دینی ما هستند.
وی با بیان اینکه اتفاقی که برای آمریکایی ها و اردوگاه ظلم و کفر جهانی افتاد، قابل پیشبینی نبود، گفت: آنها تصور نمی کردند که حرکتشان درباره شهادت سردار سلیمانی میتواند خطر ساز باشد، اما پایگاه و جایگاه آنها را در منطقه و بلکه در دنیا متزلزل کرد. این اتفاق کوچکی نبود که واقعا رخ داد. از آن مهمتر واکنش و سیلی محکم بود که نیروهای مسلح و سپاه پاسداران برای اولین بار در طول تاریخ به جنایت فجیع آمریکاییها پاسخ دادند که این اقدام الگو میشود و مطمئن باشید از این به بعد به دلیل شکستن ابهت پوشالی آمریکا از این ضربات در دنیا بیشتر دریافت خواهد کرد.
به گفته شانهساز، امروز بیش از پیش به فرهنگ شهدا نیاز داریم و مردم هم با بصیرت این پیام را دریافت کردند. حرکاتی در دو سه هفته اخیر از سوی ملت ایران انجام شد و واقعا برای دشمن قابل پیشبینی نبود. همانطور که بسیاری از مفسران آمریکایی گفتند شهید سلیمانی برای امریکا بسیار خطرناک تر از سردارسلیمانی شد. در عین حال اگر امروز یاد گرفتیم که مقاومت کنیم و در مقابل دشمنان زانو نزنیم، به دلیل همین فرهنگ عاشورایی است که در عصر حاضر، شهدا برای ما بازگو و تعیین کردند.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: شاید اگر هشت سال دفاع مقدس را نداشتیم، امروز اصلا بلد نبودیم که میتوان مقاومت کرد و جلوی توطئه ها و حرکات ضد انسانی و ضد بشری دشمنان ایران و اسلام ایستاد و در همین ادوار هم میتوانیم برای سایر ملت ها الگوبخش باشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه جامعه داروسازی در سالهای بعد از پیروزی انقلاب و در سالهای جنگ، خدمات ارزنده ای را به کشور ارائه کرد، گفت: در سال های جنگ ما با یکسری صنایع وابسته در حوزه داروسازی مواجه بودیم که صرفا کار بسته بندی محصولات وارداتی را انجام میداد. در آن زمان به میزان ۲۰ تا ۲۵ درصد اسمی تولیدکننده دارو بودیم. آن هم یکسری اشکال خاص دارویی که خیلی هم حیاتی نبود و به نیاز جبهه ها پاسخ نمی داد.
شانه ساز تاکید کرد: بزرگان و پیشکسوتان داروسازی در سال های جنگ تلاش زیادی کردند و نه تنها نیازهای کشور و جبهه ها را با دست خالی تامین کردند، بلکه زمینه توسعه، رشد و بالندگی صنعت داروسازی را در کشور فراهم کردند.
وی با توضیح اینکه بسیاری از اشکال دارویی که به عنوان اورژانس و فوریت در جبهه و جنگ نیاز بود، در ان زمان تولید نمیشد اما اکنون ظرفیت تولیدمان چهار تا پنج برابر نیاز کشور است، خاطرنشان کرد: این اقدام حرکت بسیار مهمی بود. باید توجه کرد تعلل در تامین نیازهای دارویی مجروحان میتوانست کمر جبهه ها را بشکند، اما با لطف خدا و تلاش داروسازان این نیازها برطرف شد و توانستیم سال های جنگ را با کمترین مشکل پشت سر بگذاریم.
شانه ساز ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات داروسازان در دوران جنگ پاسخگویی نیاز بیماران و مجروحان حملات ناجوانمردانه شیمیایی رژیم بعث عراق بود که هیچ تجربه ای در دنیا قبل از آن وجود نداشت و اگر چیزی هم بود بسیار مخفی، پنهان و دور از دسترس بود. در این زمینه واقعاً اساتید بزرگواری بودند که با کمک جوانان توانستند راه شناسایی عوامل شیمیایی و درمان آنها را به دست آورند.
وی ادامه داد: نهایتاً حضور داروسازان در جبهههای نبرد حق علیه باطل از دیگر اقدامات داروسازان بود. کسانی بودند که حتی تا فرمانده گردان و فرمانده بهداری سپاه و... هم پیش رفتند و خدمات بسیار ارزشمندی را انجام دادند. این خدمات و فرهنگ همچنان در بین داروسازان کشور ادامه دارد. خدماتی که در حال حاضر از سوی داروسازان ارایه میشود، خدماتی یگانه است. دشمنان به صورت منسجم حرکت میکنند و تمام انرژی خود جمع کرده اند که بتوانند ملت ما را از طریق تحریم غذا و دارو و تجهیزات پزشکی از پا در آورند و اگر به این هدف شوم شان نرسیدند، به دلیل روحیه تلاش، ایثارگری و شجاعتی بوده که در جامعه داروسازی کشور وجود دارد.
وی افزود: امسال و سال های قبل توانایی داروسازی کشور در تمام منطقه مثالزدنی است. توان و دانشی که در سایه توسعه دانشکده های داروسازی ایجاد شد، میزان تولید، قیمت یکسان دارو در تمام کشور و... دستاورد بزرگی است که از برکت طرح ژنریک و جنگ تحمیلی است.
شانه ساز تاکید کرد: امروز یکی از حوزههایی که تونسته اقتصاد مقاومتی رو بسیار بسیار پیشتر از بخشهایی که در کشور علیرغم اینکه دانش بنیان است و بسیار سخت و دشوار است، محقق کند و بسیاری از شعارها و منویات و فرمان مقام معظم رهبری را در حوزه اقتصاد مقاومتی جامعه عمل بپوشاند، جامعه داروسازی کشور است. به عنوان یک کارشناس میگویم که اکنون این توانمندی را داریم که هر داروی جدیدی که اطباء ما احساس نیاز به آن کنند، میتوانیم آن را ظرف دو سال تولید کنیم. اینکه چند درصد از داروها را واردات میکنیم، اقلام بسیار کم مصرفی است که تولید آنها توجیه اقتصادی ندارد و قیمت تمام شده آنها بسیار بالا میرود و یا داروهایی هستند که بسیار جدید هستند.
وی همچنین اظهار کرد: تمام این توانمندی که در کشور وجود دارد به دلیل همین شهدای حوزه داروسازی است که نمونه های بزرگی از خدمات داروسازی بوده و همچنان برای ما الگو هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد