در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جمال عرف معاون سیاسی وزارت کشور و رییس ستاد انتخابات کشور در آیین افتتاح رادیو انتخابات با اشاره به این که در ۴۱ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ۳۶ انتخابات در کشور برگزار و بیش از ۸۶۶ میلیون رای به صندوق های رای ریخته شده است، گفت: بر اساس اصل ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، همه امور در نظام جمهوری اسلامی بر پایه آرا و انتخاب مردم است.
عرف در ادامه با بیان اینکه در سیره عملی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز بر این امر تاکید شده است، افزود: مقام معظم رهبری مستمراً بر موضوع انتخاب مردم تاکید دارد.
رییس ستاد انتخابات کشور در ادامه ضمن تشریح سیاست های اصولی وزارت کشور گفت: از شروع کار ستاد انتخابات، براساس آموزه های امام و رهبری، چهار اصل مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت را مبنای کار خود قرار دادیم و در این ۱۰ ماه که ستاد انتخابات کشور و ستاد انتخابات استانها تشکیل شده اند، وزیر کشور و بنده همواره بر این چهار اصل تاکید داشته ایم.
عرف با بیان اینکه بحث مشارکت مردم در انتخابات اصلی اساسی است، اظهار کرد: صرف نظر از نظرات متعدد و متنوع جامعه شناسان که برخی معتقدند هر چه جامعه مدرن تر می شود، فاصله مردم و نامزدهای انتخاباتی کمتر و رغبت مردم به مشارکت در انتخابات کاهش می یابد اما ما در جمهوری اسلامی پذیرفته ایم که حضور و رای مردم تاثیرگذار است، لذا بر بحث مشارکت تاکید داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه میانگین حضور مردم در ۳۶ دوره انتخابات برگزار شده در کشور، حدود ۶۳ درصد بوده است، ادامه داد: در ۱۰ دوره برگزاری انتخابات مجلس نیز میانگین حضور مردم ۶۰ درصد بوده است.
رییس ستاد انتخابات کشور در ادامه با تاکید بر اینکه سلامت انتخابات خواست مردم است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند که انتخابات حق الناس است و همه کسانی که با ادبیات دینی آشنا هستند معنای حق الناس را می فهمند، یعنی خداوند از حق خود می گذرد اما از حق مردم نمی گذرد و ما باید امانتدار مردم باشیم.
وی در ادامه افزود: در جلسه ای که روز پنج شنبه با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، تاکید شد که هیچکس حق ندارد دو اصل قانونمداری و بیطرفی را کمرنگ کند و همه مجریان انتخابات در سراسر کشور عهد بستیم که امانتدار مردم، بیطرف و قانونمدار باشیم.
عرف اضافه کرد: به همه ۳۱ استاندار سراسر کشور، ۳۱ رییس ستاد انتخابات کشور، اعضای ستاد انتخابات سراسر کشور، بیش از ۴۰۰ فرماندار سراسر کشور، بخشدارانی که صندوق در اختیار دارند و تمامی ۱۱۲۳ هیأت اجرایی سراسر کشور ابلاغ کردیم که بیطرف و قانونمدار باشند.
معاون سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه در جمهوری اسلامی مجری انتخابات خود مردم هستند، اظهار کرد: هیأت های اجرایی از میان معتمدین مردم مانند اساتید دانشگاه، فرهنگیان، بازاریان و سایر صنوف انتخاب می شوند. این هیأت ها متولی اصلی انتخابات هستند. همچنین مسئولان صندوق ها هم خود مردم هستند.
وی با اشاره به این که کار اصلی مسئولان برگزاری انتخابات کشور، راهبری امر برگزاری انتخابات است، ادامه داد: در این دوره بیش از یک میلیون نفر در شعب انتخاباتی فعالیت خواهند کرد؛ پس اساساً مجری اصلی انتخابات خود مردم هستند و این امر افتخاری برای جمهوری اسلامی است.
عرف در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک ولادت حضرت زهرا(س)، روز مادر و روز زن گفت: واجدین شرایط شرکت در انتخابات ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار نفر هستند که قریب به ۲۹ نفر از این تعداد بانوان هستند. همچنین از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر رای اولی هم، قریب به نیمی از آن ها را دختران تشکیل می دهند.
رییس ستاد انتخابات کشور در ادامه به بیان چند توصیه انتخاباتی پرداخت وگفت: از همه افرادی که با افکار عمومی مردم در ارتباط هستند، می خواهیم دو اصل بیطرفی و قانونمندی را که از سوی ستاد انتخابات کشور مبنا قرار داده شده است، مبنای کار خود قرار دهند. همچنین تلاش کنیم در رادیو انتخابات نیز این دو اصل را مبنای کار قرار دهیم تا مردم به عینه احساس کنند که رادیو انتخابات قانونمند و بیطرف است.
وی در همین راستا افزود: ما به رای مردم اعتماد داریم و تا امروز ادبیات امام و رهبری بر اعتماد به مردم بوده است. حق نداریم به جای مردم تصمیم گیری کنیم. مردم انتخاب می کنند و رای می دهند و ما صرفاً وظیفه داریم مجریانی امانتدار و قانونمند باشیم.
عرف همچنین به نامزدهای انتخابات توصیه کرد قانون انتخابات را مطالعه کنند و گفت: خصوصاً پس از اصلاحیه قانون شفافیت تامین مالی، اصول و مواد این قانون بایستی رعایت شود و بر همین اساس منابع مالی نامزدها باید مشخص باشد.
وی با یادآوری اینکه یکی از گلایه های مردم, ورود پولهای مشکوک و مجهول به فرایند انتخابات بود، اشاره کرد: قانون جدید جلوی این مسئله را گرفته است و نامزدها غیر از پول خود، حزب حامی و شخص حقیقی که او را تامین می کند، از پول دیگری به عنوان منابع مالی نمی توانند استفاده کنند. همچنین می توانند از اماکن عمومی نیز استفاده کند اما این امکان باید به تساوی در اختیار همگان قرار گیرد.
رئیس ستاد انتخابات با بیان اینکه در قانون جدید منبع و ورود و خروج پول روشن می شود، تاکید کرد: کاندیداها باید حساب بانکی معتبری را به منظور تبلیغات انتخاباتی تعیین کنند و خود یا فرد دیگری را به عنوان مسئول حساب مشخص کنند و پولهای واریزی معلوم باشد؛ چراکه فردای انتخابات از نامزد مورد نظر از سوی ستاد انتخابات یا شورای نگهبان سوال خواهد شد که پول تبلیغات از کجا آمده است.
عرف در ادامه با تاکید بر اینکه در این دوره از انتخابات تخلفات به صورت جدی دنبال می شود، افزود: برگزاری کارناوال های تبلیغاتی از جمله مواردی است که پیگیری می شود و براساس بند ۱۰ ماده ۶۵ مکرر قانون انتخابات، این کار جرم است و کسانی که چنین کاری انجام دهند بر اساس جرایم درجه ششم با آنها برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: از نامزدها و هواداران تقاضا داریم در امور انتخاباتی دقت کافی را داشته باشند تا این دوره شاهد انتخاباتی با کمترین تخلفات و جرایم باشیم و انتخاباتی سالم برگزار شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد