به گزارش جام جم آنلاین از میزان، اسطوخودوس گیاهی سرشار از خاصیت و فایده برای سلامتی بدن، زیبایی پوست و برای درمان انواع سردردها، رفع بیخوابی و... موثر است.
اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا به صورت خودرو میروید و بسته به شرایط محیط و خاک به انواع مختلف ظاهر میشود. این گیاه دارای مزاجی گرم و خشک است.
در این گزارش قصد داریم برخی از خواص این گیاه دارویی شگفت انگیز را معرفی کنیم.
اسانس اسطوخودوس بند آورندهٔ خون و ضد عفونی کننده است. اثرات آن برای ضد عفونی کردن عالی است. بیشتر افراد برگهای خرد شده اسطوخودوس را بر روی زخم اعمال میکنند.
افرادی که مشاغل سخت و دشوار دارند و میزان فشار و استرس کاری آنها زیاد است، بهتر است از اسطوخودوس استفاده کنند. ترکیبات آلی طبیعی در این گیاه و گلهای آن میتوانند باعث تسکین بدن و ذهن شوند و اضطراب را کمتر کرده و خلق و خو را تعادل ببخشند.
اگر به طور منظم با بی خوابی دست و پنجه نرم میکنید، استفاده از اسطوخودوس در رفع بیخوابی، همانگونه که در طب سنتی از آن استفاده میشده، تاثیر به سزایی دارد.
روغن اسطوخودوس قلب را آرام میکند و میتواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. به همین دلیل توصیه میشود برای مقابله با فشار خون بالا از اسطوخودوس به عنوان درمان مکمل استفاده کنید.
باید بدانید که؛ اسطوخودوس به جهت داشتن خواص مفید در پاکسازی کبد میتواند از ابتلا به بسیاری از بیماریها و اختلالهای کبدی پیشگیری کند.
یک روش آسان برای مراقبت از پوست استفاده از اسپری گلهای اسطوخودوس است. زمانی که احساس میکنید پوستتان خشک شده یا تحریک پذیر است، کافیست کمی اسطوخودوس روی آن اسپری کنید و از اثر سریع آن لذت ببرید. این ماده میتواند برای شرایط مزمنی همچون پسوریازیس، اگزما و آکنه مفید باشد.
درمان کننده روماتسیم، آرتروز و نقرس است. [مصرف چای و افزایش خطر آرتروز در زنان بالای ۵۰ سال] برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید بآرامی بجوشد.
اگر از ریزش مو یا شرایط دیگری که بر روی کیفیت موها اثر میگذارد رنج میبرید، با اینحال میتوانید گلهای اسطوخودوس را خیس کنید و آن را بر روی مو اعمال نمایید. این گزینه نیز همانند شامپوی اسطوخودوس عمل میکند.
طریقه مصرف:
حدود ۵ گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده ۴- ۳ فنجان در روز است.
توجه: اشخاص صفراوی مزاج از این گیاه استفاده نکنند چرا که باعث آشفتگی آنان میشود.
این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد