به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگو با این اندیشکده درباه به پایان رسیدن تاریخ تحریم تسلیحاتی ایران با مطرح کردن ادعاهایی گفت: تهدید مداوم از جانب ایران همچنان پابرجا است. [ایران] برخی از تعهداتش در برجام [توافق هستهای] را نقض کرده است. ما به کارزار خود ادامه دادهایم. آشکارترین عملکردی که مردم از ما میبینند، تحریمهایی است که اعمال میکنیم، اما این کارزار گستردهتر است. ما قدرت دیپلماتیک را پشتیبان متحد ساختن جهان به روشهای متعدد قرار دادهایم. با در نظر گرفتن تروریسم ایران، ما آلمان را در همین ماه گذشته متقاعد کردیم که حزبالله را در فهرست سازمان های تروریستی قرار دهد. ما با شرکایمان در سراسر جهان همکاری میکنیم تا ظرفیت ایران را برای دست یافتن به یک سلاح هستهای و همچنین توانشان در [زمینه] موشکی و تروریسم را محدود کنیم.
پمپئو در ادامه با مطرح کردن این که به واسطه پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران، کشورهای چین و روسیه قادر خواهند بود به ایران تسلیحات بفروشند، گفت: من مصمم هستم که ببینم چطور میتوانند از این راه پول کسب کنند. ما باور داریم برنامه ما به طور موفقیتآمیزی از این اتفاق جلوگیری خواهد کرد. ما امیدواریم؛ به این امید داریم که جهان متحد خواهد شد، انگلیس یا دیگر شرکای برجام، تهدید ناشی از به پایان رسیدن تاریخ تحریم تسلیحاتی را که چند ماه دیگر اتفاق خواهد افتاد، درک کرده و از حق خود استفاده خواهند کرد که اطمینان حاصل کنند این اتفاق نخواهد افتاد.
او ادامه داد: ما بسیار دوست داریم که تحریم تسلیحاتی ایران را با موافقت تمام اعضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تمدید کنیم. اگر این اتفاق نیافتد، ما از توان دیپلماتیکمان استفاده خواهیم کرد تا مانعش شویم. این [موضوع] بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه آمریکا علاوه بر این اظهار کرد: برای جهان بسیار خطرناک است که پس از پنج سال به ایران اجازه داده شود که باز هم خودشان را با تسلیحات مجهز کنند، سامانههای تسلیحاتی پیشرفته از روسیه خریداری کنند. ایرانیها کار ما را در ممانعت از آنها برای پیشبرد برنامه هستهایشان سخت میکنند. این یک نقص بنیادین برجام بود و ما مصمم هستیم که هر کار میتوانیم برای جلوگیری از به پایان رسیدن تحریم تسلیحاتی انجام دهیم. مطمئنم میتوانیم این کار را انجام بدهیم.
بر اساس این گزارش، اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در این گفتوگو در پی این مطرح شده که دولت آمریکا با نزدیک شدن پایان مهلت تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر سال میلادی جاری، در تلاش بوده - علیرغم این که در ماه مه سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هستهای از آن خارج شد - نشان دهد که هنوز عضوی از این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است تا از ابزارهای موجود در آنها برای اعمال فشار در راستای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران استفاده کند.