به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، اوبرایان درخصوص عدم حمایت قدرت های اروپایی همچون انگلیس، فرانسه و آلمان از آمریکا در جلسه رای گیری شورای امنیت در زمینه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، گفت؛«این موضوع مایوس کننده بود اما نه تعجب آور».
وی گفت: امروز ما (آمریکا) باختیم ، اما هنوز تمام نشده است.
اوبرایان گفت: این دستپخت پنج سال پیش جان کری و دولت اوباما – بایدن است که توافق کردند ایران اجازه
یابد تا جنگنده های پیشرفته و تانک های پیشرفته و راکت و موشک خریداری کند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: باور این ایده که 5 سال بعد (از امضای برجام) ایران شروع به خرید چنین تسلیحات پیشرفته ای از روسیه و چین کند دشوار است هر چند این برای طرف هایی که هنوز به برجام پایبندند بخشی از توافقی بود که امضا کردند.
وی با اشاره تلویحی به مکانیسم ماشه، مدعی شد: ما ابزارهای دیگری در اختیار داریم و در سازمان ملل برخی تدابیر سختگیرانه را اتخاذ خواهیم کرد و می توان انتظار داشت که بازگشت تحریم ها به میان آید.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.
۸۲ روز دیگر مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت ترامپ سرنوشت خود را در سیاست خارجی به تمدید تسلیحاتی ایران گره زده است و میخواهد از آن برای تبلیغات استفاده کند.
ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در برجام خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.
به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان میرسد. از این رو، آمریکاییها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانهای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.
با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب میشد، آمریکاییها روز سهشنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.
با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام میدانند. از این رو در رایگیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنجشنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپاییها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.
رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق(آمریکا و جمهوری دومنیکن)و ۲ مخالف شکست خورد.