به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از انتخاب، مطالعه آنها، که در روز دوشنبه در مجله Stem Cells منتشر شد، به آنچه دانشمندان قبلاً در مورد چگونگی فرایندهای سلولی موجب پیر شدن سلول های بنیادی مزانشیمی می دانستند، اطلاعات جدیدی می افزاید.
این پژوهش نشان میدهد دانشمندان سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSC) را از مایع مفصلی انسان( ماده روان کننده طبیعی بدن که در اطراف مفاصل، از جمله زانوها و آرنج ها وجود دارد )، استخراج کردند و سپس آنها را بار دیگر برنامهریزی کردند و پس از آن که آنها را به صورت «ام اس سی» برگرداندند، در داخل سلولهای بنیادی قرار دادند. سپس این سلولها را برای یافتن نشانههای تغییرات ژنتیکی مورد مطالعه قرار دادند.
هنگامی که دانشمندان سلولهای دوباره برنامه ریزی شده را مطالعه کردند، دریافتند که پروتئین (GATA6) سرکوب شده است، و باعث شده است که دو پروتئین دیگر فعالیت خود را در نحوه تنظیم پیری و ترمیم سلول ها افزایش دهند.
وان هو لی، یکی از نویسندگان این پژوهش میگوید: « مطالعات ما از تحقیقات پیشین در مورد جوانسازی برنامهریزی سلولی فراتر رفته و نشان میدهد چگونه برنامهریزیهای سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSC) انجام میشود تا علائم معمول پیری را بهبود بخشد. ما معتقدیم که یافته های ما به درک بهتر پیری MSC و اهمیت آن در پزشکی ترمیمی کمک می کند »
پزشکی ترمیمی (Regenerative medicine) شاخهای از علم نوین پزشکی است که هدف آن ترمیم و احیا بافت یا اندام آسیب دیده یا از دست رفته، است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد