به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از روزیاتو، چاک ییگر اولین فردی که موفق به شکستن دیوار صوتی شد و یکی از پرافتخارترین خلبان های آزمایش نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا روز گذشته در سن ۹۳ سالگی درگذشت.
مرگ ییگر با توییتی از طریق حساب کاربری او اعلام شد که آن را منتسب به همسرش ویکتوریا اسکات دی آنجلو می دانند.
جیم برایدنستاین، مدیر سازمان فضایی ناسا، مرگ ییگر را «ضایعه ای عظیم برای ملت آمریکا» عنوان کرده است.
ییگر در سال ۱۹۲۳ در ایالت ویرجینیای غربی آمریکا متولد شد و به عنوان یکی از خلبانان جنگی جنگ جهانی دوم شهرت یافت. او به خاطر سرنگونی دست کم ۱۲ هواپیمای دشمن در جنگ جهانی دوم مورد تمجید و تحسین قرار گرفت؛ او دو بار، در روزهای ۱۲ اکتبر و ۲۷ نوامبر سال ۱۹۴۴، بیشتر از ۴ هواپیما را در عرض یک روز سرنگون کرده بود.
پس از جنگ جهانی دوم و پیش از بازگشت به عملیات های نبردهای هوایی در جنگ های کره و ویتنام، او به عنوان یک خلبان آزمایش مشغول به کار شد و در این مدت رکورد شکنی های متعددی از جهت سرعت و ارتفاع پرواز داشت.
ییگر دیوار صوتی را در روز ۱۴ اکتبر سال ۱۹۴۷ در حین پرواز بر فراز بیابان موهاوی ایالت کالیفرنیا شکست. هواپیمایX-1 ییگر در ارتفاع ۲۵ هزارپایی از یک هواپیمای بمب افکن B-29 رها شد و با سرعتی بیش از ۱،۲۲۵ کیلومتر بر ساعت خود را به ارتفاغ ۴۰ هزار پایی رساند و دیوار صوتی را در آن ارتفاع شکست. ییگر در آن زمان تنها ۲۴ سال داشت.
در سال ۲۰۱۲ در شصت و پنجمین سالگرد این اتفاق و زمانی که او ۸۹ سال داشت، ییگر یک بار دیگر و البته این بار به عنوان مسافر در پایگاه نیروی هوایی نلیس در نزدیکی لاس وگاس پرواز با یک هواپیمای F-15 را تجربه کرد.
ییگر در کتاب خاطرات خود به نام «ییگر: یک اتوبیوگرافی» (Yeager: An Autobiography) گفته بود: «رسیدن به سنین پیری به خودی خود به معنی رسیدن به پایان خط نیست. قلقش این است که از سال های باقی مانده لذت ببرید.»
«هنوز خیلی کارها را انجام نداده ام اما تا اینجا کارم را تمام شده می دانم، چیز زیادی از دست نداده ام. اگر شستم خبردار شود که فردا قرار است تصادف کنم، خم به ابرو نخواهم آورد. از زندگی ام خیلی لذت برده ام.»
ییگر مدال های زیادی دریافت کرده بود. هری اس. ترومن، رئیس جمهور سابق آمریکا هم در سال ۱۹۴۸ یک نشان افتخار به خاطر شکستن دیوار صوتی به او اعطا کرد. ییگر در سال ۱۹۸۵ هم نشان افتخار آزادی رئیس جمهوری را از دستان رونالد ریگان، دیگر رئیس جمهور پیشین آمریکا دریافت کرد.
داستان زندگی او در سال ۱۹۸۳ در فیلمی به نام «مردان واقعی» (The Right Stuff) به تصویر کشیده شد که در آن سم شپارد نقش ییگر را ایفا کرد.