سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین از ستاد دیه، اردیبهشت ۱۳۹۳ بود که هاشم طبق یک قرارداد کتبی (پیمانکاری) دایر بر اجرا و تکمیل اسکلت فلزی ساختمانی واقع در تهرانپارس از دو کارگر برای انجام جوشکاری در ارتفاع دعوت به همکاری کرد.
یکی از این کارگران که جوانی آذری زبان بود علیرغم تجربه کافی در انجام کار فنی در ارتفاع برای مدت ۱۵ روز مشغول همکاری با این پروژه نیمه کاره میشود. درست در آخرین روز فعالیت در شرایطی که وظایف محوله به این کارگر به نحو احسن انجام شده بود در شرایطی که قصد داشت برای جمع آوری بندها و اقلامی که در طبقه چهارم ساختمانی به ارتفاع تقریبی ۱۲ داشت، بپردازد به دلیل عدم حفظ تعادل سقوط میکند.
به دنبال این اتفاق، این کارگر جوان از ناحیه کمر با آسیب جدی مواجه شده و بعد از انجام خدمات پزشکی اعلام میشود که کارگر ۲۱ ساله این قرارداد قطع نخاع شده است.
در ادامه خانواده فرد آسیبدیده به علت عدم رعایت نظامات ایمنی ساختمانی با طرح دادخواستی از کارفرمای او شکایت کرده و پس از رسیدگیهای لازم محکمه ذیصلاح (شعبه ۱۰۸۷ دادگاه کیفری دوم مجتمع قضائی شهید مدرس تهران) کارفرمای این پرونده را که جوان عائلهمند و تحصیلکردهای بود تا میزان ۵۰ درصد به پرداخت دیه محکوم میکند.
با استناد به نرخ تعیین شده برای دیه در سال جاری پیمانکار مذکور با پیگیری مجدد در مرداد ماه سال جاری به دلیل ناتوانی در تأمین مبلغی بالغ بر ۶ میلیارد و ۹۹۰ میلیون ریال روانه زندان میشود.
پس از ورود به زندان و شناسایی این زندانی از سوی مددکاران زندان پروندهای جهت مساعدت به این فرد در ستاد دیه تشکیل و نسبت به اخذ استعلامهای ثبتی و انتظامی اقدام میشود که پس از تاییدات لازم با اعطای وام بدون سودی تا میزان ۲ میلیارد ریال به شخص زندانی تا حدودی میزان محکومبه تأمین میشود.
با عنایت به هزینههای سنگین نگهداری و درمانی شخص مصدوم، ستاد دیه تا میزان ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال نیز برای تسریع در زمینه رسیدگی به وضعیت این زندانی کمک ویژه اختصاص میدهد اما علیرغم همه این تلاشها کارفرمای ۴۵ ساله با چهار سر عائله بابت عدم توانایی در پرداخت الباقی در زندان حضور دارد.
آقا هاشم به عنوان مسئول اجرایی پروژه از طرف مالکان ساختمان طی قراردادی متعهد بود اجرای عملیات حمل، برشکاری، نصب و جوشکاری اسکلت فلزی یک مجتمع ۵ طبقه را در موعد مقرر انجام و تمامی واحدها را تحویل دهد که بابت خسارات وارده در پی عدم تحویل به موقع در قرارداد تا میزان ۸۰۰ میلیون تومان هم اینجا بدهکار میشود که البته با برگزاری جلسات صلح و سازش ستاد دیه تمامی دیرکرد خوشبختانه بخشیده میشود اما بابت سهلانگاری او در قبال ماده ۲ آئیننامه ایمنی کار که تصریح دارد در نصب سامانههای ایمنی در ارتفاع بیش از ۱.۲ متر ضرورت دارد از وسایل حفاظتی مانند هارنس و طناب نجات استفاده شود، کارفرمای تهرانی این ماجرا به دلیل غفلت در توجه به این نکات پس از ایراد صدمات متعدد حسی و حرکتی برای کارگر خود گرفتار زندان میشود.
خیرین و نیکوکارانی که تمایل دارند یاریگر این زندانی در حبس باشند، میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حسابهای ستاد دیه کشور بهقرار ۷۴/۷۴ بانک ملت شعبه مستقل مرکزی، ۷۷۷۷ بانک تجارت شعبه مرکزی، ۸۸۸۸ بانک صادرات شعبه مرکزی یا ۵۵۵۵۵ بانک ملی واریز کرده و برای اختصاص مبلغ پرداختی جهت آزادی این فرد یادشده فیش پرداختی را با تحریر موضوع کمک انجامشده به شماره ۸۸۹۱۶۰۱۱ دورنگار کنند. روابط عمومی ستاد دیه با تلفن ۸۸۹۱۶۰۱۲ الی ۱۵ پاسخگوی سوالات شما در این زمینه خواهد بود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد