به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از دیجیاتو، این قراردادها مربوط به پروژه «Kiribati Connectivity» یا KCP میشود که سال ۲۰۱۷ برای بهبود ارتباطات میان کشورهای جزیرهای «کیریباتی»، «ایالات فدرال میکرونزی» و «نائورو» طراحی شد.
شرکتهای«NEC»، نوکیا و آلکاتل به همراه هواوی Marine به دنبال دریافت امضای این قرارداد هستند که البته هواوی Marine به تازگی از هواوی جدا شده و در اختیار یک کمپانی چینی دیگر قرار دارد.
طبق گزارش قبلی، مقامات واشنگتن ادعا میکنند که کمپانیهای چینی تحت حمایت دولت پکن رقبای بینالمللی را کنار میزنند تا بتوانند به چنین قراردادی دست پیدا کنند و نفوذ خود در این منطقه را افزایش دهند.
به عنوان بخشی از این پروژه، این کابلها به شبکهای به نام «HNATRU-1» متصل میشوند که در اختیار «گوام» به عنوان یکی از سرزمینهای استراتژیک آمریکا در نزدیکی چین، کره شمالی و سایر بخشهای آسیای شرقی قرار دارد. در این منطقه ستاد فرماندهی نیروهای اعزامی دریایی ناوگان هفتم اقیانوس آرام آمریکا قرار دارد. این پروژه جدید ۷۲.۶ میلیون دلاری توسط بانک جهانی و «بانک توسعه آسیایی» حمایت میشود.
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به ادعاهای مقامات آمریکا اعلام کرده این کشور به دنبال ضربه به اعتبار کمپانیهای چینی است. چندین ماه پیش هم شرکتهای گوگل و فیسبوک از برنامههای خود برای اتصال لس آنجلس به هنگ کنگ به وسیله یک کابل تقریبا ۱۳ هزار کیلومتری دست کشیدند.
در حال حاضر بیش از ۳۵۰ کابل زیردریایی در سراسر جهان با طول کلی بیش از ۱.۲ میلیون کیلومتر وجود دارد که سیگنالهای ارتباطی را منتقل میکنند. اکثر این کابلها در اختیار شرکتهای خصوصی مانند گوگل و مایکروسافت قرار دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد