به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایرنا، به گفته متخصصان صنعت هواپیماهای رزمی روس، محصولات صنعت هواپیماهای جنگی این کشور دارای مزایای زیادی نسبت به رقبای اروپایی و حتی آمریکایی هستند.
بر اساس گزارشی که مجله تخصصی فناوری فضای و هواپیمایی هم منتشر کرده است، حجم کل بازار جنگنده های جهانی در سالهای ۲۰۲۱-۲۰۲۵ به ۱۶۲.۸ میلیارد دلار خواهد رسید.
در عین حال، سهم محصولات شرکت سوخو ۹ درصد معادل ۱۵.۲ میلیارد دلار و شرکت میگ یک درصد معادل دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار خواهد بود.
از نظر عملکرد مالی، سوخو به ترتیب با ۱۰ درصد (۱۶.۴ میلیارد دلار) و ۴۸ درصد (۷۷.۸ میلیارد دلار) به ترتیب از از شرکت های آمریکایی بوئینگ و لاکهید مارتین پیشی خواهد گرفت.
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایرنا، طبق گزارش این مجله، ۲۱۸ جنگنده سوخو در سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ تولید خواهد شد که ۱۱ درصد از تولید جهانی هواپیماهای جنگنده را تشکیل می دهد. طبق این شاخص، شرکت روسی می تواند پس از لاکهید مارتین (با ۴۵ درصد و تولید ۹۳۷ هواپیما) دوم باشد. همانطور که این مجله انتظار دارد شرکت هواپیمایی میگ هم ۴۳ فروند هواپیمای جنگی تولید خواهد کرد که دو از کل تولید جنگنده های جهانی در مدت زمان مشخص خواهد بود.
این نشریه همچنین جنگنده سوخو ۳۵ را در لیست برجسته ترین هواپیماهای جنگی در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۵ قرار داده است.
روزنامه روسی گازیتا هم نوشت؛ «میگ» و «سوخو» تنها تولیدکنندگان داخلی روسیه نیستند که موفقیت در آنها پیش بینی می شود. هواپیماهای ساخته شده توسط شرکت روسی روستک از نظر تعداد هواپیماهای تولید شده، ۱۲ درصد از بازار حمل و نقل نظامی جهان را در ۲۰۲۱-۲۰۲۵ به خود اختصاص خواهند داد.
همانطور که این روزنامه یادآوری کرد ، در بازه زمانی ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ معادل ۶۹ هواپیمای حمل و نقل نظامی روسی مدل «IL» تولید می شود که ۱۲ درصد از تولید جهانی این کلاس هواپیما خواهد بود. بنابراین انتظار می رود که شرکت روسی فقط به بوئینگ، ایرباس و لاکهید مارتین تسلیم شود که در مدت مشخص شده به ترتیب ۸۸ ، ۹۹ و ۱۲۷ هواپیمای ترابری نظامی تولید خواهند کرد.
روسلان پوخوف متخصص هواپیماهای نظامی روسیه نقطه قوت پیشنهادهای روسیه در بازار هواپیماهای جنگنده طیف گسترده ای از محصولات شامل جدیدترین جنگنده چند منظوره Su-۳۵، جنگنده چند منظوره Su-۳۰SM، بمب افکن خط مقدم Su-۳۴ و جنگنده چند منظوره متوسط MiG-۳۵ عنوان کرد.
وی تصریح کرد: تنوع پیشنهادهای روسی بیش از آنچه اروپایی ها در بازار تبلیغ می کنند، فراتر رفته است.
از مزایای جنگنده های روسیه علاوه مدرن بودن بالغ بودن آنهاست بعنی این هواپیماهای جنگی توسط نیروهای هوافضای روسیه فعالانه مورد بهره برداری قرار گرفته و در عملیات واقعی مثل جنگ های سوریه تحت آزمایشات فشرده ای قرار گرفته اند. یعنی خریدار یک محصول واضح و اثبات شده با ویژگی های جنگی و عملیاتی عالی دریافت می کند.
هواپیماهای رزمی ارائه شده برای صادرات و در نیروهای هوافضا روسیه دائما در حال بهبود هستند. جنگنده ها و بمب افکن های خط مقدم، که در حال حاضر برای خرید برنامه ریزی شده اند و نسبت به محصولات مشابه جهانی برتری دارند.
به گفته نروسلان پوخوف» متخصص هواپیماهای نظامی، هواپیماهای رزمی روسی پیشرفته تر و دارای رادارها و موتورهای جدید هستند. ظاهر همه ممکن است یکسان باشد، اما در واقع اینها محصولات جدیدی هستند که در بالاترین سطح فناوری قرار دارند. بطوریکه جنگنده های روسی از نظر نسبت کیفیت و کیفیت قابل رقابت با نمونه های خارجی هستند.
وی گفت: پارامترهای قیمت هواپیماهای داخلی برای تولیدکنندگان غربی و حتی چینی به سادگی غیرقابل دستیابی است. وی افزود: قیمت هواپیماهای غربی بسیار بالاست حدود ۱۰۰ میلیون دلار یا یورو برای هر واحد که فقط کشورهای بسیار ثروتمند قادر به پرداخت چنین هزینه هایی هستند. "
به گفته وی، نیروی هوایی مجهز به جنگنده های آمریکایی و اروپایی در واقع یکبار مصرف است، آنها نمی توانند عملیات واقعی جنگی طولانی مدت را انجام دهند. از دست دادن حتی ۱۲ یا بیست جنگنده یک فاجعه مالی است.
وی تصریح کرد: روسیه هوایپیماهایی را ارائه می دهد که مطابق با نیازهای مشتری طراحی شده اند.
این متخصص صنعت جنگنده های روسی ارزیابی مجله فناوری فضایی و هواپیمایی را نقد می کند و می گوید این مجله نقش عملیاتی هواپیماهای جنگی روسیه را در نظر نمی گیرد چون هواپیماهای رزمی روسی یک جنگنده بسیار حرفه ای برای فروش هستند که هیچ مشابهی در جهان ندارد.
الجزایر در آفریقای شمالی به عنوان اولین خریدار خارجی جنگنده نسل پنجم Su-۵۷ روسیه مطرح شده است ... قرارداد تأمین ۱۴ هواپیما قبلاً امضا شده است. نیروی هوایی الجزایر ۱۴ بمب افکن Su-۳۴ و جنگنده Su-۳۵ سفارش داد. قرارداد دیگری هم در همین ارتباط منعقد شده است .
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد