کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا:

اعلام شهرهای جدید قرمز و نارنجی / فرصت ۷۲ ساعته مسافران برای بازگشت از این شهرها (+جدول)

رنگ‌ بندی جدید شهرها اعلام شد

هشدارهای وزیر و معاونان وزارت بهداشت در خصوص سفرهای نوروزی و احتمال افزایش موارد ابتلا به کرونا، خیلی زود خودش را نشان داد و رنگ بندی شهرها تغییر کرد.
کد خبر: ۱۳۰۸۵۴۰

به گزارش جام جم آنلاین، در حالی که فقط چهار روز از آغاز سال ۱۴۰۰ را جشن می‌گیریم که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، نسبت به تغییر رنگ شهرهای کرونایی کشور هشدار داده و عنوان داشته است که تعداد شهرهای قرمز و نارنجی در حال افزایش است.

اخبار نگران کننده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، می‌تواند زنگ خطری برای بازگشت به روزهای سخت کرونایی باشد.

روزهایی که مرگ‌های روزانه به مرز ۵۰۰ فوتی هم رسید و تعداد موارد جدید ابتلاء نیز از ۱۲ هزار نفر هم عبور کرد و ناچار شاهد اتخاذ تصمیمات سختگیرانه تر بودیم که زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار داد.

حالا با گذشت تنها چهار روز از آغاز سال نو، به یکباره چند شهر و شهرستان کشور از وضعیت زرد کرونایی به نارنجی و تعدادی هم از نارنجی به قرمز، تغییر رنگ داده اند.

بر اساس آنچه که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در شب گذشته اعلام کرد، رنگ بندی تعدادی از شهرها تغییر کرد.

به طوری که قرمز شدن ۵ شهرستان و نارنجی شدن ۸ شهرستان جدید از چهارشنبه ۴ فروردین طبق رنگ بندی ستاد ملی مقابله با کرونا، انجام می‌شود.

شهرستان‌های سراب (آذربایجان شرقی)، خوانسار (اصفهان)، دماوند (تهران)، ایذه و بهبهان (خوزستان) در وضعیت «قرمز» قرار گرفتند.

شهرستان‌های جلفا (آذربایجان شرقی)، بوکان و سردشت (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، آبدانان (ایلام)، قروه (کردستان)، اسلام آباد غرب (کرمانشاه) و بویراحمد (کهگیلویه و بویراحمد) در وضعیت «نارنجی» قرار گرفتند.

با توجه به روند افزایشی مبتلایان، احتمال تغییر وضعیت شهرستان‌های بیشتری از جمله تهران طی روزهای آینده وجود دارد.

افزایش سفرهای نوروزی

در حالی که سعید نمکی وزیر بهداشت، چند روز مانده به آغاز سال نو، مخالفت جدی خودش را با انجام سفرهای نوروزی اعلام کرده بود، حالا فقط چهار روز بعد از آغاز سال نو، شاهد خودنمایی این نگرانی‌ها هستیم.

در همین حال، مهم‌ترین دغدغه و نگرانی‌های تیم مدیران ارشد وزارت بهداشت، متوجه کمبودهای بیمارستانی و البته تحلیل رفتن قوای کادر درمان است. زیرا، اشغال کامل بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها، مهم‌ترین عامل تشدید بحران کرونایی در کشور است. به طوری که چنین وضعیتی در تهران خودنمایی کرده و حالا شاهد اشغال کامل تخت‌های ICU هستیم.

آن طور که علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران عنوان کرده است؛ بخش زیادی از مراجعین فعلی به مراکز درمانی، کسانی هستند که به دلیل دوره نهفتگی بیماری، در هفته آخر اسفند ۹۹ در جریانات پر ازدحام درون شهری حضور داشتند. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که این سیر حداقل تا نهم و دهم فروردین ۱۴۰۰ به همین صورت ادامه یابد.

مسافرت‌ها، تجمعات خانوادگی، مهمانی‌های جمعی، حضور در منازل افراد پرخطر و…، به شدت به عنوان عامل زمینه‌ای می‌تواند در شکل‌گیری شبه خوشه‌های جدید عمل کرده و می‌تواند میزان موارد ابتلاء و البته مرگ و میرها را در روزهای آتی تحت تأثیر قرار دهد بنابراین علاوه بر رعایت دقیق‌تر شیوه‌نامه‌های بهداشتی، باید از برخی رفتارهای پرخطر در سطوح فردی و اجتماعی پرهیز کرده و از رفتن به سفرهای غیرضروری خودداری کنیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها