به گزارش جام جم آنلاین، دانشمندان میگویند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را میتوان در سه گروه دسته بندی کرد.
مطالعه جدید، منتشر شده در مجله «PLOS ONE»، تجزیه و تحلیل سوابق الکترونیکی بهداشت (EHR) از ۱۴ بیمارستان در غرب میانه ایالات متحده و ۶۰ کلینیک مراقبتهای اولیه در ایالت مینه سوتا است.
دانشمندان سه نوع مختلف از ویژگیهای بیماری کووید ۱۹ را در بیماران شناسایی کردهاند، بسته به بیماریهای همراه، عوارض و نتایج بالینی آنها پیشرفتی که ممکن است به هدف قرار دادن اقدامات مداخلهای در آینده برای افرادی که در معرض خطر هستند، کمک کند.
به گفته محققان، این مطالعه شامل ۷ هزار و ۵۳۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ تأیید شده بین ۷ مارس و ۲۵ آگوست سال ۲۰۲۰ بود که از این تعداد ۱۰۲۲ بیمار نیاز به بستری داشتند.
نزدیک به ۶۰ درصد بیماران تحت مطالعه محققان«فنوتیپ II» بودند؛ به گفته کارشناسان در حدود ۲۳ درصد از بیماران در دسته «فنوتیپ I»، یا «فنوتیپ نامطلوب» که با بدترین نتایج بالینی همراه است، قرار گرفتند.
محققان گفتند این بیماران بالاترین سطح بیماری های مرتبط با اختلال عملکرد قلب و کلیه را دارند. طبق این مطالعه، ۱۷۳ بیمار یا ۱۶.۹ درصد در دسته «فنوتیپ III» یا «فنوتیپ مطلوب» قرار گرفتند که به گفته دانشمندان با بهترین نتایج بالینی مرتبط است.
در حالی که این گروه کمترین میزان عوارض و مرگ و میر را داشتند، دانشمندان تأکید کردند این بیماران دارای بالاترین میزان بیماریهای تنفسی و همچنین ۱۰ درصد خطر بیشتربستری مجدد در بیمارستان در مقایسه با سایر فنوتیپها هستند و به طور کلی، فنوتیپ های I و II با افزایش ۷.۳۰ برابر و ۲.۵۷ برابر در خطر مرگ نسبت به فنوتیپ III همراه هستند.
بر اساس نتایج به دست آمده، مراقبتهای پزشکی خاص هر فنوتیپ میتواند نتایج کووید 19 را بهبود بخشد.با این حال محققان معتقدند، برای تعیین سودمندی این یافتهها در عمل بالینی به مطالعات بیشتری نیاز است.
*رُخنمود یا فنوتیپ یا رُخمانه خصوصیات قابل مشاهده یا صفت یک جاندار است.
منبع: فارس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد