به گزارش جام جم آنلاین، دکتر سیروس زینلی روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا در این خصوص توضیح داد: نوع ژنتیک می تواند مانع ورود ویروسی به بدن باشد یا اینکه در صورت آلودگی به ویروس ژنتیک افراد که بیماری را به صورت خفیف یا شدید بروز می دهد.
وی افزود: موضوع ژنتیک و تاثیر آن در مقاومت بدن در برابر انواع ویروس ها پایه علمی قوی دارد که تاکنون در کشور ما نیز این مهم با انجام تست های مختلف به اثبات رسیده است.
زینلی تاکید کرد: در زمینه تاثیرگذاری ژنتیک در میزان ابتلا و درگیری فرد به بیماری ها، سن، جنس یا حتی نوع بیماری تاثیر خاصی ندارد و این موضوع در همه زمینه ها صادق است و یکی از معتبرترین مقالات به چاپ رسیده در خصوص تاثیرگذاری ژنتیک در مقام سازی بدن، مقاله علمی نیچر است.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران ادامه داد: نوع قومیت ها نیز همانند قومی که در شمال آفریقا هستند و به ویروس ایدز مبتلا نمی شوند، به واسطه همان نوع ژنتیک در مقابله با آلودگی به ویروس های عفونی مقاوم هستند و مرگ و میر در این زمینه ندارند.
وی گفت: به طور کلی نوع ژنتیک در زندگی انسان ها از قبیل رفتارهای اجتماعی، حساسیت ها، بیماری و سلامت و نقش تعیین کننده ای دارد و از طریق نوع ژنتیک حتی می توان شخصیت افراد را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
زینلی با اشاره به اینکه امروزه در آمریکا قبل از تجویز دارو برای بیماران، نوع ژنتیک آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند، افزود: ژن افراد می تواند تاثیر و نقش تعیین کننده ای حتی در خصوص رنگ پوست، چشم، زیبایی و رفتارهای تند یا آرام داشته باشد.
زینلی در خصوص برخی مطالب مطرح شده در فضای مجازی که گفته می شود رنگ پوست در جلوگیری از آلودگی به ویروس نقش دارد، گفت: اینگونه مطالب پایه و اساس علمی ندارد بلکه به صورت عامیانه در بین برخی از مردم دست به دست می شود.
وی با تاکید بر اینکه در هر صورت اگر اینگونه مطالب بر فرض مثال درست بوده و اثبات علمی شود، اظهار داشت: در این صورت باید نوع ژن پوست اینگونه افراد مورد بررسی علمی قرار گیرد که چرا سبب مقاومت شده است.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران در مورد برخی اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه بعضی از گروه های خونی در برابر ابتلا به کرونا مقاوم هستند، تاکید کرد: تاکنون هیچ مرجع علمی این موضوع را تایید نکرده است و طبق مقالات علمی منتشر شده گروه خونی تاثیری در مقاومت مقابل بیماری ها ندارد.
زینلی گفت: افراد دارای گروه خونی B و B+ در کشور ما بیش از دیگر گروه های خونی هستند. در چنین شرایطی اگر به عنوان مثال یک بیماری در گروه خونی B یا B+ زیاد شود، نمی توانیم بگوییم این بیماری ارتباطی به این گروه خونی خاص دارد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد