به گزارش جام جم آنلاین، «کنت مککنزی»، فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در غرب آسیا در یک نشست مجازی که با حضور برخی خبرنگاران کشورهای منطقه غرب آسیا برگزار شد، اتهام زنی علیه نفوذ و حضور منطقهای ایران را تکرار کرد.
«کنت مک کنزی» رئیس تروریست های آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام) در ابتدا با بیان اینکه نیمی از نظامیان از افغانستان خارج شدند، گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده تمام نظامیان خارجی تا پیش از ۱۱ سپتامبر سال جاری از افغانستان خارج خواهند شد.
بنا بر گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، وی تاکید کرد که روند خروج نظامیان با سرعت و در آرامش انجام خواهد شد.
به گفته فرمانده تروریست های سنتکام، ماههای آتی برای آینده افغانستان بسیار مهم است و دولت و طالبان باید هرچه زودتر مذاکرات صلح را آغاز کنند.
مککنزی ادامه داد: «خروج از افغانستان، همچنان یکی از تلاشهای اصلی ما است اما قطعا این موضوع تنها تمرکز ما نیست. من اخیرا به عراق و سوریه سفر کردم. در عراق با مصطفی الکاظمی نخستوزیر دیداری عالی داشتم و ما درباره شکست پایدار داعش، اجرای اصلاحات در بخش امنیتی و دیگر مولفههای تاثیرگذار بر ثبات منطقه حرف زدیم. حمایت ما از نیروهای امنیتی عراق همچنان ادامه دارد در حالی که این نیروها تواناییشان برای برنامه ریزی و اجرای عملیاتها به صورت مستقل (و بدون کمک آمریکا و نیروهای ائتلاف) گسترش یافته است».
او گفت: «ما امروز در عراق حضور تقریبا کوچکی داریم و این حضور هم با دعوت حکومت عراق است و تمرکزمان روی مشاوره، تجهیز و کمک به نیروهای امنیتی عراقی است».
رئیس تروریست های سنتکام به سفر خود به سوریه برای دیدار با نظامیان اشغالگر آمریکایی و همچنین نیروهای متحد واشنگتن در این کشور اشاره کرد و به دفاع از این حضور پرداخت.
او مدعی شد: «در سفرم به سوریه، من با مردان و زنان (ارتش)مان که دارند به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (اسدیاف یا قسد) در ادامه جنگشان با داعش کمک میکنند، دیدار داشتم. ما خلافت (داعش) را خُرد کردیم».
فرمانده تروریست های سنتکام سپس به تکرار اتهامزنی و ایراد ادعاهای مقامهای آمریکایی علیه ایران پرداخت.
مککنزی گفت: «یک اولویت دیگر ما مقابله با اقدامات ثبات زدای ایران است، اقداماتی که همچنان بزرگترین تهدید برای ثبات در خاورمیانه است. به اعتقاد من، حضور ما در این منطقه یک تاثیر بازدارنده در قبال ایران داشته است».
این فرمانده نظامیان تروریست ارتش آمریکا در این نشست مجازی با حضور خبرنگاران برخی از کشورهای عربی علیه روسیه و چین هم موضع گرفت.
وی مدعی شد: «مشخص است که چین و روسیه در تلاش برای اعمال نفوذ بیشتر و ایجاد پیوندهای گستردهتر با کشورهای این منطقه هستند. هر دو کشور در تلاش هستند که از هر گونه استنباطشان درباره تضعیف تعامل ایالات متحده در این منطقه فرصت طلبی کرده و روابطشان را با منطقه استقرار بخشیده و مستحکم کنند».
ژنرال کنت مککنزی ادعا کرد: «چین در سال 2020 با تقریبا تک تک کشورهای منطقه تعامل داشت و دارد از تله استثماری بدهی، ابتکار جاده و کمربند و دیپلماسی درمانی با توسل به واکسنشان (برای مقابله با کرونا) استفاده میکند تا برای گسترش نفوذش تلاش کند».
وی افزود: «روسیه هم همانند (چین) در منطقه نقشی اختلالگر داشته و تعاملاتشان تا حد زیادی فرصت طلبانه بوده است. روسیه با پیشنهاد برای میانجیگری در منازعات منطقه، فروش تسلیحات، ارائه پیشنهاد کمک نظامی و مشارکت در سازمانهای منطقهای و بینالمللی به منظور تقویت منافعشان، درصدد یافتن راههایی برای ارائه خود به عنوان یک جایگزین در برابر غرب است».
یکی از خبرنکاران حاضر در این نشست مجازی از این مقام آمریکایی سوال کرد: «اهداف کنونی ایالات متحده در شمال سوریه چه هستند؟ آیا نبودی رگههای باقی مانده از داعش است؟ آیا در آنجا نگرانیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه در صورت خروج نظامیان ایالات متحده (از شمال سوریه)، حکومت (بشار) اسد برای بازپسگیری اراضی اقدام کند؟»
فرمانده تروریستهای سنتکام در جواب به این پرسش مدعی شد: «حضور ما در سوریه ارتباط مستقیمی با پایان دادن به داعش دارد و این موضوع، مهم است چرا که داعش هنوز جاه طلبیهایی برای حمله به ایالات متحده دارد».
یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در این نشست، از مک کنزی درباره کنونی عراق و «استفاده بیش از حد از پهپادها» در حملات به برخی پایگاههای نظامی که در آنها نیروهای امریکایی حضور دارند، سوال کرد و نظر او را در این باره جویا شد.
فرمانده نظامیان تروریست آمریکا در منطقه غرب آسیا در جواب به این سوال، ادعاهای بی اساس واشنگتن علیه ایران را تکرار کرد.
مک کنزی گفت: «حضور ایالات متحده در عراق به دعوت حکومت عراق است و تمرکز ما همچنان تکمیل کردن نابودی نهایی داعش است و خبر خوب این است که ما در حال پیش رفتن به جلو هستیم. نیروهای امنیتی عراق دارند بالغ و پخته می شوند و ما در حال حاضر عملیاتهای نظامی در عراق انجام نمیدهیم و خود عراقیها این کار را انجام میدهند و ما نقش ما تا حد گستردهای در زمینه مشاوره، کمکی و آموزشی نیروهای عراقی است».
او سپس مدعی شد: «ما شاهد فشار گروههای ستیزه جو منسوب به ایران هستیم که خواهان فشار برای بیرون کردن ما از عراق هستند و تازهترین نشانه این موضوع هم استفاده از پهپادها بوده است؛ پهپادهایی که میتوانند مرگبار باشند و آنها در حال توسل به این تکنیک هستند چرا که قادر نبودند به حکومت عراق فشار بیاورند تا ما (ایالات متحده از عراق) خارج شویم. در مجموع فشار سیاسی برای آنها کارساز نبوده است اکنون آنها به این رویکرد (توسل به پهپاد) متوسل شدهاند و این موضوع برای من واقعا نگرانکننده است...البته ما اقدامات ضوری برای دفاع از خودمان را اتخاذ خواهیم کرد».
فرمانده تروریستهای آمریکا در غرب آسیا چندی قبل مدعی شده بود: «ایران از عراق به عنوان میدان جنگ نیابتی استفاده میکند و هدف نهاییاش اخراج آمریکا از عراق و منطقه است».
کنت مک کنزی در این نشست خبری مجازی، درباره حمایتهای آمریکا از عربستان سعودی در جنگ با یمن حرف زد و بدون اشاره به ادامه جنگ ائتلاف سعودی ضد یمن و ادامه محاصره غیرانسانی این کشور فقیر عربی، علیه انصارالله اتهام زنی کرد.
فرمانده سنتکام گفت: «ما به همکاری با سعودیها در زمینه تقویت سامانه های پدافند هوایی و موشکی آنها ادامه میدهیم و این یک اولویت بسیار مهم برای ما است چرا که عربستان سعودی با بمباران بدون وقفه موشکهای بالستیک، پهپادهای کوپک و موشکهای کروز زمین به زمین حوثیها (انصارالله یمن) مواجه هستند».
ژنرال مک کنزی ادامه داد: «قطعا این حملات مفید نیستند، این حملات برای تلاش در جهت یافتن راهی به منظور پایان دادن به این جنگ مفید نیستند به همنی دلیل ما قطعا به شدت با سعودیها همکاری میکنیم تا آنها قادر به دفاع از خودشان باشند در نتیجه کار ما در این زمینه ادامه دارد».
فرمانده تروریست های سنتکام افزود: «من به نقطهای رسیدم که شخصا متقاعد شدهام که پادشاهی عربستان سعودی به دنبال یک پایان سیاسی مسئولانه برای این جنگ است من باور دارم که آنها آماده اتخاذ اقدامات مهم برای تحقق این موضوع هستند متاسفانه فکر نمیکنم که حوثیها (انصارالله یمن) آماده استقبال از این وضعیت باشند و آنها (انصارالله یمن) یک فرصت برای ورود به مذاکرات با پادشاهی عربستان سعودی از روی حسن نیت به منظور پایان دادن به این درگیری دارند».
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد