به گزارش جام جم آنلاین، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین امروز (یکشنبه) بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: دور ششم مذاکرات وین با برگزاری جلسه کمیسیون مشترک به کار خود پایان داد.
وی افزود: در جلسه کمیسیون مشترک یک جمع بندی از مجموعه مذاکرات فشردهای که در هفت هشت روز گذشته صورت گرفت، انجام دادیم.
این دیپلمات ارشد ایرانی که با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو میکرد،گفت: همه هیأتها اذعان داشتند پیشرفت نسبتا خوبی صورت گرفته و همه بر جدیت خود برای ادامه مسیر و رسیدن به یک توافق تأکید داشتند ولی همه این را قبول دارند که برخی مسائل کلیدی است که باید توسط مراجع تصمیم گیری در کشورها مورد تصمیم گیری واقع شود.
متون به مقدار بسیار زیادی آماده است
عراقچی خاطرنشان کرد: پیشرفت ما این دور نسبتا خوب بوده از جهت اینکه متون به مقدار بسیار زیادی الان آماده است و آن مقداری هم که آماده نیست، حداقل یک وضعیت کاملا مشخصی دارد و تصویری را از اختلافات نشان میدهد و اینکه (اختلافات) در چه مرحلهای هستند و این به تصمیم گیران کمک میکند که تصمیم درست را اتخاذ کنند.
وی افزود: مسیری زیادی را تا الان آمادهایم و به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی باقیمانده مسیر، همانطور که قبلا عرض کردم، مسیر سادهای نخواهد بود.
عراقچی گفت: امیدوارم و فکر میکنم اگر طرفهای مقابل ما بتوانند تصمیمات خودشان را بگیرد انشاءالله بتوانیم به توافقی برسیم که مورد خواست ما بوده و مطلوب ما خواهد بود.
خواهان رفع همه تحریمهای آمریکا هستیم
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: مواضع ما از ابتدای مذاکرات تا الان هیچ تغییری نکرده و ما خواهان رفع همه تحریم های آمریکا هستیم و راستی آزمایی آنها و بعد بازگشت ایران به تعهداتش در برجام.
رئیس هیأت ایرانی در مذاکرات وین در پاسخ به سؤالی گفت که وزن مسائلی که حل شده بیشتر است.
عراقچی اظهار داشت: یکی از مباحث جدی ما در این مذاکرات، ایجاد اطمینان نسبت به عدم تکرار آنچه آمریکا در قبال برجام انجام داده، بوده و هست و ما در این خصوص نیازمندیم که به تضمینهایی برسیم که به ما اطمینان بدهد که آنچه دولت گذشته آمریکا انجام داد، اعمال مجدد تحریمها و خروج آمریکا از برجام مجددا رخ نخواهد داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: این خواسته طبیعی ماست و طبیعتا بدون اینکه چنین تضمینی ارائه شود بازگشت به برجام برای ما مقدور نیست.این یکی از مباحث جدی ما بوده و به جاهایی رسیدیم ولی از جمله مواردی است که باید روی آن کار کنیم.
وی درباره گفتگویش با رافائل گروسی اظهار داشت: درباره موضوعات باقیمانده بین ایران و آژانس که باید مورد حل و فصل قرار بگیرد و نحوه کمک آژانس به پیشرفت مذاکرات بعضی جاها هست که برخی نکات فنی وجود دارد و وظایفی که بعد از رسیدن به توافق احتمالی آژانس باید ایفا کند، صحبت کنیم.
معاون وزیر خارجه درباره تمدید تفاهم بین ایران و آژانس بیان کرد: درباره این موضوع بحث شد و این موضوع مهمی است که در تهران تصمیم گیری خواهد شد و من هیچ قضاوتی در این خصوص ندارم.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که چقدر احتمال میدهید دور آتی مذاکرات دور پایانی باشد و توافق حاصل شود؟ اظهار داشت: واقعا نمیتوان گفت که دور آینده آیا دور پایانی خواهد بود یا نه ولی من امیدوارم که چنین باشد.
وی افزود: اگر طرفهای مقابل ما بتوانند تصمیمات خودشان را بگیرند به نظر من دور آینده دور پایانی خواهد بود با این حال فکر میکنم، دور سختی خواهد بود.
عراقچی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا توافقی که احتمالا حاصل خواهد شد در این دولت خواهد بود یا دولت جدید ایران، خاطرنشان کرد: بارها گفتهام در این مذاکرات ما اهداف و منافع ملی را دنبال میکردیم، حتما هم برای جناب آقای دکتر روحانی و هم جناب آقای دکتر رئیسی آن چه مهم است، این است که این منافع تامین شود. زمانش خیلی علی القاعده نباید اهمیتی داشته باشد، حتما هر چه سریعتر باشد، بهتر است. به خاطر اینکه آثار رفع تحریمها هر چه زودتر خودش را نشان دهد.
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: ولی ما وقتی توافق خواهیم کرد که به خواستههای ملی خود رسیده باشیم و منافع ملی و مواضع اصولی و قطعی نظام که دنبال آن هستیم، محقق شده باشد. طبیعتا امیدوار هستیم که در همین دولت انجام شود و امیدوار هستیم که هر چه زودتر انجام شود، ولی این ملاک ما برای رسیدن به توافق نیست، ملاک ما رسیدن به یک توافق خوب است.
عراقچی گفت: یکی از مباحث جدی ما در این مذاکرات، ایجاد اطمینان نسبت به عدم تکرار آنچه آمریکا در قبال برجام انجام داده، بوده و هست و ما در این خصوص نیازمندیم که به تضمینهایی برسیم که به ما اطمینان بدهد که آنچه دولت گذشته آمریکا انجام داد، اعمال مجدد تحریمها و خروج آمریکا از برجام مجددا رخ نخواهد داد.
این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: این خواسته طبیعی ماست و طبیعتا بدون اینکه چنین تضمینی ارائه شود بازگشت به برجام برای ما مقدور نیست.این یکی از مباحث جدی ما بوده و به جاهایی رسیدیم ولی از جمله مواردی است که باید روی آن کار کنیم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد