به گزارش جام جم آنلاین، تصور میشود که وقایع بزرگ و تأثیرگذار بر روی سیاره زمین در طول تاریخ به صورت تصادفی اتفاق افتاده است.
با این حال، بر اساس مقاله تازه منتشر شده در مجله Geoscience Frontiers، مطالعه وقایع زمین شناسی باستانی نشان میدهد که زمین از یک چرخه ۲۷.۵ میلیون ساله پیروی میکند.
این نشان میدهد که سیاره ما یک نبض یا ضرباهنگ بسیار کند اما پایدار از وقوع حوادث فاجعه بار دارد.
این فعالیت زمین شناسی به طرز عجیبی فاصله زمانی خود را حفظ میکند و محققان میگویند، این رویدادهای زمین شناسی، به هم پیوسته هستند و تصادفی نیستند. این رویدادها شامل فعالیتهای آتشفشانی، انقراض انبوه و دسته جمعی، سازماندهی مجدد صفحات زمینساختی و افزایش سطح دریاها است.
این مطالعه به لطف پیشرفتهای چشمگیر در روشهای زمان یابی رادیو ایزوتوپی امکانپذیر شده است. گروهی از دانشمندان به سرپرستی مایکل رامپینو، زمینشناس و استاد گروه زیستشناسی دانشگاه «نیویورک» سوابق وقایع مهم زمینشناسی در ۲۶۰ میلیون سال گذشته را جمعآوری کردند و با استفاده از جدیدترین دادههای قدمت موجود، تجزیه و تحلیلهای جدیدی انجام دادند.
محققان تاریخ وقوع ۸۹ رویداد مهم زمینشناسی را طی ۲۶۰ میلیون سال گذشته بررسی کردند. از جمله آنها میتوان به انقراضهای موجودات دریایی و غیردریایی، حوادث مهم کاهش اکسیژن اقیانوسی، فوران سیل-بازالت قارهای، نوسانات سطح دریا، نبضهای جهانی اثر ماگماتیسم درون صفحهای و زمان تغییرات در سازماندهی مجدد صفحات زمینساختی اشاره کرد.
محققان در کمال تعجب کشف کردند که این وقایع در تاریخ زمین در ۱۰ نقطه زمانی مشخص و در دورههایی با فاصله تقریبی ۲۷.۵ میلیون سال رخ دادهاند.
محققان دریافتند که جدیدترین رویدادهای زمین شناسی از این دست، تقریباً هفت میلیون سال پیش رخ داده است که این نشان میدهد، رویداد بزرگ زمینشناسی بعدی ۲۰ میلیون سال آینده رخ میدهد.
به گفته محققان، این رویدادهای دورهای ممکن است در نتیجه چرخه فعالیت در فضای داخلی زمین باشد. از سوی دیگر، چرخههای مشابه در مدار زمین در فضا نیز ممکن است در زمانبندی این وقایع موثر باشد.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت