کشف احتمالی حیات باستانی مریخ توسط "کنجکاوی"

طبق اعلام ناسا، مریخ‌نورد
طبق اعلام ناسا، مریخ‌نورد "کنجکاوی" احتمالا نشانه‌ای از حیات باستانی و آثار نابودی آن را در مریخ کشف کرده است.
کد خبر: ۱۳۲۷۲۷۲
به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از ایسنا، مریخ‌نورد "کنجکاوی" (Curiosity) ناسا احتمالا هم اکنون در نزدیکی انبوهی از اطلاعات نشسته است که ممکن است نشانه‌هایی از حیات را در مریخ داشته باشد.

در گزارش انگجت آمده است، محققان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) شش مکان را با جوشش متان در این سیاره شناسایی کرده‌اند که یکی از آن‌ها در فاصله چند کیلومتری جهت غرب-جنوب غربی مریخ‌نورد "کنجکاوی" قرار دارد.

در حالت ایده‌آل این مریخ‌نورد می‌تواند میزان انتشار این گاز‌ها را بررسی کرده و ماهیت واقعی آن‌ها را تعیین کند.

"کنجکاوی" از زمان فرود آمدن روی مریخ در سال ۲۰۱۲ شش نقطه جوشش متان را کشف کرده است، اما دانشمندان تاکنون موفق به یافتن منابع آن‌ها نشده‌اند. ضمن اینکه "مدارگرد ردیابی گاز" متعلق به آژانس فضایی اروپا نیز نتوانسته است این گاز متان را در سطوح جوی ردیابی کند.

تیم "Caltech" با مدل‌سازی ذرات متان و ردیابی مسیر‌های آن‌ها بر اساس سرعت باد‌های تاریخی، منابع آن‌ها را محدود کرد.

مریخ‌نورد "کنجکاوی" ناسا در هنگام بررسی سنگ‌های رسوبی غنی از خاک رس در اطراف محل فرود خود در "دهانه گیل"، یک دریاچه باستانی که هنگام برخورد یک سیارک به سیاره سرخ در حدود ۳/۶ میلیارد سال پیش ایجاد شده بوده، کشف کرد.

خاک رس نشانه‌ای مناسب برای اثبات حیات است، زیرا معمولاً بر اثر برخورد آب با مواد معدنی سنگی و پوسیده شدن ایجاد می‌شود. خاک رس همچنین یک ماده عالی برای ذخیره فسیل‌های میکروبی است.

"جان گروتزینگر" استاد زمین‌شناسی در موسسه فناوری کالیفرنیا گفت: این مکان‌ها مکان‌های بسیار خوبی برای جستجوی شواهدی از زندگی باستانی هستند و ما واقعاً هیجان‌زده‌ایم که این موضوع را کشف کرده‌ایم.

مأموریت کنجکاوی در مریخ از ۹ سال پیش آغاز شد و این مریخ‌نورد همچنان به مطالعه سیاره سرخ پرداخته و مدت زمان مأموریت اولیه دو ساله خود را مدت‌هاست که رد کرده است تا بتواند حیات باستانی مریخ را کشف کند.

این مریخ‌نورد هم اکنون با همکاری مریخ نورد جدید "استقامت" (Perseverance) کار می‌کند که در فوریه ۲۰۲۱ بر سطح مریخ نشست و وظیفه جمع‌آوری نمونه‌های سنگ و خاک برای بازگشت احتمالی به زمین را بر عهده دارد.

تحقیق و کشف انجام شده توسط "کنجکاوی" نه تنها نشان داده است که چگونه آب و هوای مریخ تغییر کرده، بلکه به "استقامت" نیز کمک کرده تا تعیین کند که کدام نمونه‌های خاک را جمع‌آوری کند تا احتمال یافتن حیات در آن‌ها افزایش یابد.

از آنجا که تمام متان موجود در جو زمین از منابع بیولوژیکی ناشی می‌شود، دانشمندان با یافتن این گاز در مریخ بسیار هیجان زده شده‌اند.

البته این تحقیقات هنوز تحت بررسی همتا قرار نگرفته است، بنابراین باید با احتیاط کامل نسبت به نتیجه‌گیری از آن اقدام کرد. همچنین کاملاً محتمل است که این گاز منشاء غیر ارگانیک داشته باشد که حتی اگر چنین باشد، ممکن است این منابع جوشش متان به فعالیت سطح‌شناسی مرتبط با آب مایع گره خورده باشند. چرا که گزارش شده سیاره مریخ در اوایل عمر خود مقادیر زیادی آب داشته است و حتی اگر در این منابع، آب فعال وجود نداشته نباشد، یک مطالعه از نزدیک می‌تواند تاریخ مریخ را عیان کند.

محققان یافته‌های خود را در مجله Science منتشر کرده‌اند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها