گزارشی از پشت صحنه فصل دوم «روزگار جوانی» به همراه گفت‌و‌گو با کارگردان نویسنده‌ها، تهیه‌کننده و بازیگران این سریال که قرار است تیرماه روی آنتن شبکه ۵ برود

روزگار جوانی ۲۰ سال بعد

کوهنوردی که به 300 قله صعود کرده است/ ماجرای مصدومیت بیوک میرزایی هنگام اسب دوانی برای سریال جدیدش

بیوک میرزایی بازیگر قدیمی تلویزیون و پرویز شجاعی پارسا کوهنورد طبیعت گرد مهمان های هشتمین قسمت از برنامه «شب نشینی» بودند.
کد خبر: ۱۳۲۷۸۷۱

به گزارش جام جم آنلاین، هشتمین قسمت از برنامه گفت‌ و گو محور «شب نشینی» با میزبانی محمد سلوکی بر روی آنتن زنده شبکه جام جم رفت. در ابتدای برنامه پرویز شجاعی پارسا پژوهشگر، کوهنورد و طبیعت گرد به عنوان اولین مهمان برنامه معرفی شد.
پارسا از علاقه مند شدنش به کوهنوردی گفت: از نوجوانی یعنی وقتی 13 سالم بود به قله توچال صعود کردم و بعد از آن وارد باشگاه های کوهنوردی شدم؛ پس از آن به این فضا بیش از پیش علاقه مند شدم تا اینکه سال 89 دوره راهنمایی کوه و طبیعت را گذراندم و بعد به عنوان شغل این مسیر را انتخاب کردم.
وی افزود: قبلا کارمند بودم و حالا بازنشسته شده ام. 53 سال دارم و این سرحال بودنم به دلیل حضور فراوانم در کوه و طبیعت است.
کوهنورد ایرانی بیان کرد: در سه سال گذشته از حضورم در 400 برنامه گردشگری گزارش دارم. کسی که قصد گشت و گذار در کوه را دارد باید برای سفر کردن آمادگی جسمانی داشته باشد و راهنمایی های لازم را بداند. مردم اگر می خواهند به سفری بروند باید با بلد راه بروند. مثلا من بارها در کوه به مه برخورده ام، در شرایطی که بسیاری از افراد عادی به دلیل نداشتن GPS جان خود را از دست داده اند. یکبار ساعت 12 شب هنوز در کوه بودیم و GPS به ما کمک کرد تا مسیر را گم نکنیم. این ابزار در کوه از اهمیت زیادی برخوردار است.

29 قله مرتفع در استان های مختلف کشور را فتح کرده ام
شجاعی پارسا ادامه داد: خوشبختانه فدراسیون کوهنوردی طرحی را برنامه ریزی کرده به اسم طرح سیمرغ که در 31 استان مرتفع ترین قله شناسایی شده است و در این طرح افرادی که به بتوانند تمام این قله ها را فتح کنند نشان سیمرغ این طرح را دریافت می کنند. به عنوان راهنمای طرح سیمرغ فعال هستم و از این طرح  29 قله را فتح کرده ام. همیشه فکر می کنیم دماوند جذاب ترین قله است اما در این مدت فهمیدم که هر قله جذابیت خاص خود را دارد.
وی اظهار داشت: به سیصد قله صعود کرده ام که اکثریت آن ها داخل ایران بوده اند؛ در خارج از ایران هم به قله آراگات و آرارات صعود کرده ام.
کوهنورد ایرانی در مورد تجهیزات کوهنوردی توضیح داد: باتوم نقش مهمی دارد؛ طرز استفاده از این وسیله به این صورت است که هم در سربالایی و هم در سرپایینی باید زاویه نود درجه با دست داشته باشد و در سراشیبی باید بلندتر باشد تا این زاویه حفظ شود. نقش آن نیز به این صورت است که آدمی که میانگین 80 کیلوگرم باشد اگر درست استفاده کند 11 کیلو از وزنش به بازوها منتقل می شود و در مهار حوادث و آسیب ها بسیار موثر است.
پارسا درمورد نحوه کار GPSها هم گفت: حدود 20 ماهواره داریم که در دورتادور زمین می چرخند و اطلاعات مکان ها را ثبت می کنند. این وسیله با دریافت فرکانس های این ماهواره ها با دقت سانتی متری مسیر را به ما نشان می دهد. در کوهستان دستگاه GPS برای ما خیلی مهم است و افرادی که می خواهند کوهنورد شوند باید با این دستگاه کار کنند و از مربی درباراه آن سوالات خود را بپرسند.
وی ویژگی های کفش کوهنوردی را هم تشریح کرد و افزود: تخت کفش کوه باید طوری باشد که نتوان به راحتی آن را خم کرد بلکه باید کف آن ویبرام باشد تا در سنگلاخ پای فرد پیچ نخورد؛ معمولا کفش های کوهستانی ساق دارد که از صدمه دیدن پا در زمان پیچ خوردن جلوگیری کند.
کوهنورد پرتجربه بیان کرد: در برخی مناطق قله دماوند از دیدن زباله ها در طبیعت خشمگین و ناراحت می شوم. برخی از افراد حاضرند وزن 300 سیسی آب معدنی را با خود ببرند اما حاضر نیستند 15 گرم بطری آن را با خود برگردانند.
شجاعی پارسا یکی از حوادثی که در کوه برایش رخ داده است را تعریف کرد و اظهار داشت: یکی از بدترین حادثه ها سال 88 که کارآموز بودم برایم رخ داد. در کلاس بهمن شناسی بودم که دقیقا در همان زمان بهمن آمد و 8 نفر جان خود را از دست دادند؛ من شانس آوردم و از حادثه گریختم. باتوم 14 نفر را جمع کردم تا برای مقابله با بهمن از آن استفاده کنیم. در همان لحظه طوفان آغاز شد و فقط توانستم فریاد بزنم بهمن و فرار کنم. انگار دریایی از برف به سمت من می آمد و نمی توانستم کاری بکنم. این بدترین حادثه من بود.
در دومین بخش از برنامه محمد سلوکی بیوک میرزایی بازیگر تلویزیون با چهار دهه سابقه را به عنوان دومین مهمان «شب نشینی» سی تیر معرفی کرد. میرزایی سخنان خود را با خواندن شعری ترکی آغاز کرد.
وی درباره نقش فیدل کاسترو در کار جدیدش گفت: «مهمانی از کارائیب» یک درام عاشقانه است که بخشی از آن مستند است اولین کارگردانی سینمایی بهزاد فراهانی است.
بازیگر پرسابقه سینما و تلویزیون درباره سابقه کارش در رادیو تصریح کرد: یکی از خوش سعادت ترین بازیگران رادیو بودم چون با هنرمندانی کار کردم که حاذق بودند. در سال 62 وارد رادیو شدم؛ قبل از آن هم طرفدار شدید رادیو بودم خصوصا به صبح جمعه بسیار گوش می کردم. صبح جمعه برنامه پر طرفداری بود و مردم برای شنیدن آن از خواب بیدار می شدند. شکل و شمایل کار با میکروفن را در سن 25 سالگی کنار ابَر بازیگران رادیو یاد گرفتم و این برایم افتخار بزرگی است. پیش از کار در رادیو مسئول روابط عمومی ایران خودرو بودم اما وقتی از من برای حضور در رادیو دعوت کردند چون پیشینه تئاتر داشتم قبول کردم.
میرزایی افزود: کار در رادیو عشق است چون پول زیادی در این زمینه نیست. رادیو محیطی کوچک است که همه همدیگر را می شناسیم و مشکلات همدیگر را می دانیم. فضا در این قسمت بسیار صمیمانه است.

اولین لات و لوت بازی ام در «سایه همسایه ها» بود
وی درباره نقش های جدی که بازی می کند بیان کرد: امین حیایی در سریال آپارتمان و پوریا پورسرخ به من می گفتند "عمو واقعا ما را نزنی." اولین سریال لات و لوت بازی من «سایه همسایه ها» بود که زمان جنگ بازی شد و در استودیو گلستان بودیم. بارها گفته ام هیچ کس خوب مطلق نیست بد مطلق هم نیست؛ در روابطم برعکس شرایطی که در فیلم ها هست با دیگران رفتار خوبی دارم.
بازیگر معروف درباره خط قرمزهایش گفت: از نامردی و دروغ گفتن عصبی می شوم. به سراغ نقش هایی می روم که اول منفی است بعد مثبت می شود. با یک ابهام سراغ نقش ها می روم.
میرزایی تصریح کرد: یک دختر و یک پسر دارم؛ دخترم فوق لیسانس گرافیک دارد و کامند غیر رسمی رادیو است پسرم هم هنر می خواند. هنوز مجردم و ازدواج نکرده ام چون بعد از فوت همسرم فرزندانم با من زندگی می کنند و نمی خواهند ازدواج کنند. دوست دارم نوه دار شوم ولی فرزندانم را به ازدواج اجبار نمی کنم.

اسبی که آقای بازیگر را در یک تاخت و تاز به زمین زد
وی ماجرای مصدومیتش هنگام اسب‌دوانی برای سریال «جشن سرگروه» را تعریف کرد: در بخشی از این سریال باید به عنوان فرمانده تعدادی اسب سوار بازی کنم. من اسب سواری را بلدم اما تا کنون تاخت نکرده بودیم؛ باید به بیست دستور تاخت می دادم. به آن ها گفتم بلافاصله بعد از فرمان من نتازید چون ممکن است من کنترل اسب را از دست بدهم. این قسمت را چندبار ضبط می کردیم اما نقص ایجاد می شد؛ نهایتا هم مرا زمین زد و حالا هنوز اعضای بدنم با این مصدومیت درگیر است.
بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون درباره قدردانی از افراد تاثیرگذار در زندگی‌اش گفت: آدم قدردان خیلی از افراد می تواند باشد؛ به عنوان هنرمند می گویم مردم بسیار شریفی داریم. مردم امتیازاتی به ما داده اند که راکفلرها ندارند و احترام و ارزش زیادی برای ما به عنوان هنرمند قائل هستند. از چهره شناخته شده ام به عنوان هنرمند برای دوستانم استفاده می کنم. تا کنون بارها اعدامی و ممنوع الملاقاتی را کارشان را راه انداختم اما برای خودم کاری نکرده ام. در زندگی‌ام قدردان مردم هستم.
میرزایی در پایان درخصوص وضعیت کرونا اظهار داشت: انقدر مرگ ها ناهنجار و بد هستند که نمی توانی خواهر و برادر خود را ببینی، همه عواطف به کنار رفته است و باعث شده است دوره بسیار سختی را بگذرانیم. امیدواریم زودتر کرونا تمام شود و در این میان مسئولان باید به شهرهایی که درگیر بی آبی هستند هم توجه ویژه کنند.

گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت 23:30 به وقت تهران و 21 به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می رود. محمد سلوکی برای مخاطبان فارسی زبان سراسر دنیا «شب نشینی» را اجرا می کند و تهیه کننده این برنامه نیز کاوه امیری جاوید است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabnesini.irani بارگذاری می شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها