به گزارش جام جم آنلاین، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه ادعاها علیه ایران را تکرار کرد و گفت که درب دیپلماسی با ایران نیمهباز است.
به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «اسکای نیوز»، راب در مصاحبهای گفت: «میدانیم که ایران در برههای قرار دارد که باید مسیرش را مشخص کند. مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این هفته برگزار شد و مجموعهای از فرصتها پیش روی این کشور قرار دارد».
وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه اتهامات بیاساس خود درباره نقش بی ثباتکننده ایران در منطقه و بازداشت شهروندان دارای تابعیت انگلیس و همچنین بدون اشاره به کارشکنی غربیها از ابتدای توافق برجام و خروج یکجانبه آمریکا از آن مدعی شد، همچنین اگر ایران به عقبگرد از تعهدات هسته ای ادامه دهد، برای این کشور هزینههایی خواهد داشت و باید پاسخگو شود.
راب در ادامه مدعی شد: «همانطور که ظرف دو سال گذشته نشان دادهایم، درب دموکراسی همیشه نیمهباز است اما نمیتوانیم در مورد حوادثی مانند حمله انجام شده در ساحل عمان ایران را پاسخگو قرار ندهیم».
او در پاسخ به سوالی درباره نحوه پاسخ به ایران گفت: «ما در مصاحبههای رسانهای یا توئیتر به طور دقیق درباره اینکه چه کاری قرار است انجام دهیم علامتدهی نمیکنیم.»
راب روز چهارشنبه هم اعلام کرده بود با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا درباره حمله به یک کشتی تحت مدیریت رژیم صهیونیستی در نزدیکی سواحل عمان صحبت کرده است.
راب، بار دیگر ادعاهای اثباتنشده درباره اینکه ایران عامل حمله به کشتی مرسر استریت بوده را تکرار کرد و نوشت: «انگلیس و آمریکا در محکوم کردن حمله ایران به مرسر استریت در نزدیکی سواحل عمان، همنظرند.»
صبح جمعه گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیاتهای تجاری دریایی» در بیانیهای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است. بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است.
عصر روز جمعه نیز شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که ۲ نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام «مِرسِر استریت»، در پی حمله به آن، کشته شدند.
مقامها و رسانههای رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچگونه مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری «مرسر استریت» بوده است.
«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به پیروی از رژیم صهیونیستی مدعی شدهاند که ایران در انجام این حمله دست داشته است.
جمهوری اسلامی ایران اتهامات رژیم صهیونیستی و مقامهای کشورهای غربی را رد کرده است. «سعید خطیبزاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چند روز پیش در توییتر ادعاهای رژیم صهیونیستی و مقامهای کشورهای غربی علیه ایران را رد کرد و به آنها هشدار داد.
خطیبزاده نوشت: «ایران به عنوان ضامن امنیت خلیج فارس، بیانیههای تحریکآمیز و به صورت هماهنگ طراحی شده از سوی انگلستان و آمریکا را قویا محکوم میکند. آنها که درباره حملات تروریستی مکرر به کشتیهای ایرانی سکوت کرده بودند، حالا بیپایه و اساس به ایران اتهامزنی میکنند. هرگونه ماجراجویی ضدایرانی پاسخی فوری و قاطع دریافت خواهد کرد».
با این حال، امروز (پنجشنبه) خبرگزاری «رویترز» به نقل از دیپلماتهای غربی مدعی شد انگلیس روز جمعه در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد مسئله حمله مرگبار به یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان را مورد بررسی قرار خواهد داد.
منبع: فارس
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: