به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، تیمی از دانشگاه فناوری کوناس در لیتوانی روش تجزیه و تحلیلی را طراحی کردند که به اعتقاد آنها بیش از 99 درصد دقت دارد.
این روش همچنین در تجزیه و تحلیل و تشخیص علائم بیماری آلزایمر بسیار سریعتر از فرد عمل می کند.
اگر به همان اندازه که تبلیغ می شود ، روش مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند روش تشخیص آلزایمر را تغییر می دهد این امر منجر به این خواهد شد که پزشکان در تشخیص زودتر و دقیقتر کمک کند و این امر باعث می شود درمان احتمالی نیز زودتر شروع شود.
ریتیس ماسکلونیاس یکی از محققان این پروژه به یورو نیوز گفت: «متخصصان پزشکی در سراسر جهان تلاش می کنند آگاهی خود را از تشخیص زودهنگام آلزایمر افزایش دهند که به افراد آسیب دیده شانس بیشتری برای درمان می دهد.»
او گفت: «صحت الگوریتم امیدوار کننده است ، اما تیم ما بیشتر کار خواهد کرد تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه بهبود سیستم خود جمع آوری کند.»
وی گفت: «بدیهی است که این تعداد بالا نشانگر عملکرد واقعی زندگی واقعی نیست ، اما ما با موسسات پزشکی برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر همکاری می کنیم.ما باید از داده ها بیشترین استفاده را ببریم. به همین دلیل است که گروه تحقیقاتی ما بر اصل علم باز اروپایی تمرکز می کند ، بنابراین هر کسی می تواند از دانش ما استفاده کرده و آن را بیشتر توسعه دهد.من معتقدم که این اصل کمک بزرگی به پیشرفت جامعه می کند.»
محققان معتقدند که می توانند الگوریتم خود را به نرم افزاری تبدیل کنند که پزشکان سراسر جهان می توانند از آن استفاده کنند.
بیمارانی که در معرض خطر بالاتری از این بیماری هستند یا علائم آن را نشان می دهند ، می توانند با استفاده از سیستم خود اسکن شوند و اینکه آیا از این بیماری رنج می برند را می توان در مراحل اولیه تشخیص داد.
البته این الگوریتم نمی تواند جایگزین پزشکان شود
ماسکلونیاس گفت: «اگرچه این فناوری هرگز (یا حداقل به زودی) به طور واقعی جایگزین متخصص پزشکی نمی شود ، اما می تواند به دنبال تشخیص و کمک به موقع باشند.در حالی که در حال حاضر هیچ درمانی برای آلزایمر یا زوال عقل وجود ندارد ، تشخیص زودهنگام هنوز می تواند مهم باشد. »
فردی که می داند مبتلا به آلزایمر یا زوال عقل است این برنامه می تواند به او در برنامه ریزی برای زندگی آینده خود کمک کند.
آنها می توانند با وخیم شدن وضعیت خود برای آینده برنامه ریزی کنند و سیستمی را برای مراقبت از آنها با کاهش شناختی آنها ایجاد کنند. همچنین برخی داروها و درمان های شناختی وجود دارد که می تواند شرایط پیشرفت بیماری را کند کند.
در افراد مبتلا به آلزایمر - که علت اصلی زوال عقل است - مغز به مرور زمان کوچک می شود.
این بیماری بیشتر در افراد 65 سال به بالا رخ می دهد.
علت دقیق آلزایمر ناشناخته است اگرچه دانشمندان معتقدند که یک عامل ژنتیکی در ایجاد این بیماری وجود دارد.
نحوه تشخیص بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرونده مغزی است که به آرامی حافظه ، مهارت های تفکر و توانایی انجام کارهای ساده را از بین می برد.
این عامل 60 تا 70 درصد موارد زوال عقل است.
اکثر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال به بالا هستند. معلوم نیست علت آلزایمر چیست. کسانی که ژن APOE دارند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.
علائم و نشانه ها:
*مشکل در به خاطر سپردن اطلاعات تازه آموخته شده
*بی نظمی
*تغییرات خلقی و رفتاری
*سوء ظن در مورد خانواده ، دوستان و مراقبین حرفه ای
*از دست دادن حافظه به شکل جدی تر
*مشکل در صحبت کردن ، بلع و راه رفتن
مراحل آلزایمر:
آلزایمر خفیف (در مراحل اولیه) - ممکن است فرد بتواند به طور مستقل عمل کند اما دچار نقص حافظه است
آلزایمر متوسط (مرحله میانی) - معمولاً طولانی ترین مرحله ، فرد ممکن است کلمات را اشتباه گرفته ، ناامید یا عصبانی شود یا تغییرات رفتاری ناگهانی داشته باشد.
بیماری آلزایمر شدید (در مراحل آخر) - در مرحله نهایی ، افراد توانایی پاسخ به محیط خود ، ادامه گفتگو و در نهایت کنترل حرکت را از دست می دهند.
مترجم: هیلدا حسینی خواه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد