به گزارش جام جم آنلاین ، داده های جمع آوری شده بین ماه های مارس و آگوست نشان می دهد که واکسن فایزر/بایونتک خطر بستری شدن به دلیل بیماری ناشی از کرونا را در چهار ماه اول پس از دریافت دوز دوم 91 کاهش می دهد. با این حال با گذشت بیش از 120 روز اثرگذاری واکسن به 77 کاهش می یابد.
در همین حال ، واکسن مدرنا در زمینه کاهش بستری شدن بیماران کرونایی 93 درصد موثر بود و پس از 120 روز اثرگذاری این واکسن به 92 درصد کاهش یافت.
این یافته های شگفت انگیز در حالی منتشر شده که پانل مشورتی سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرد دوزهای تقویت کننده واکسن فایزر به همه آمریکایی های 16 سال و بالاتر توصیه نشود.
به هر حال محققان دریافتند تفاوت های چشمگیر بین دو این واکسن مبتنی بر mRNA وجود دارد. تصور می شد این دو واکسن با هم قابل تعویض هستند بدان معنا که دوز اول و دوم اگر با فایزر باشد دوز سوم می تواند با مدرنا باشد.
هر دو واکسن مبتنی بر فناوری mRNA هستند که دستورالعمل های موقت را به سلول های ماهیچه ای بدن می رساند و به آن کمک می کند تا پروتئین سنبله را که بخش مهمی از ساختار ویروس کرونا است ، بشناسد.
تزریق مدرنا حاوی 100 میکروگرم واکسن است که بیش از سه برابر 30 میکروگرم در تزریق فایزر است. دو دوز فایزر به فاصله سه هفته تجویز می شود ، در حالی که دوز دوتایی مدرنا با فاصله چهار هفته ای تجویز می شود.
همچنین به شواهدی اشاره شده که نشان می دهد واکسن مدرنا سطوح بالاتری از یک آنتی بادی کلیدی را نسبت به واکسن فایزر ایجاد می کند.
این ادعا درباره اثرگذاری بیشتر مدرنا نسبت به فایزر ابتدا در لس آنجلس تایمز منتشر شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد