به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، جوسپ بورل پس از دیدار با وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به طرف آمریکایی تصریح کرد که توافق هسته ای ایران عنصر کلیدی در نظام عدم اشاعه هسته ای جهانی، صلح در منطقه و امنیت بینالمللی به شمار میرود.
وی بر همین اساس هشدار داد که اگر بخواهیم از اجرای کامل این توافق اطمینان حاصل کنیم، مهلت بازگشت به آن ابدی نیست.
دولت «جو بایدن» به رغم وعدههایی که پیش از انتخابات درباره بازگشت آمریکا به برجام مطرح کرده بوده همچنان به سیاست فشار حداکثری دولت قبل و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحده ادامه میدهد.
آمریکا یک سال پس از آغاز اجرای برجام، کارشکنی و بدعهدیهای خود را در قبال این توافق آغاز کرد.
دولت پیشین آمریکا نه تنها از توافق برجام خارج شد و تحریمهای مندرج در این توافق را اعاده کرد بلکه با در پیش گرفتن سیاست ناگزیرسازی، سایر شرکای برجام و جامعه جهانی را مجبور به قطع مناسبات اقتصادی و تحریم عملی ایران کند.
در این مدت با وجود اذعان جامعه جهانی به غیرقانونی بودن اقدام آمریکا، عملا اقدام عاجلی برای ایفای حقوق ایران در برجام نشده است.
بعد از گذشت یک سال از خروجآمریکا از برجام و بی عملی سایر شرکای برجام، ایران کاهش تعهدات برجامی خود را در پنج مرحله آغاز و غلط بودن محاسباتآمریکاییها را به طور عملی ثابت کرد.
از همان زمان مخالفتها با سیاست فشار حداکثری آغاز شد و رقیب دموکرات ترامپ یعنی جو بایدن سیاست تبلیغاتی خود را بازگشت به برجام عنوان کرد.
نکته قابل تامل اینکه هر زمان که سیاست فشار حداکثری علیه تهران اعمال میشد، رییس جمهوری این کشور بر طبل مذاکره و گفتگو با ایران میکوبید.
در سطح بینالمللی هم برخی از مقامات کشورها تلاش کردند ایران را وارد گفتگو با دولت پیشینآمریکا کنند با این حال ایران بر مواضع خود ایستادگی کرد و به مذاکره زیر فشار و تحریم تن نداد.
با شکست ترامپ و ورود جو بایدن به کاخ سفید انتظار میرفت آمریکا به شعارهای تبلیغاتی و تعهدات خود تحت برجام عمل کند؛ با این حال با وجود ۶ دور مذاکره نمایندگان ایران با شرکای برجام که با حضور غیر مستقیم نماینده آمریکا برگزارشد، مشخص شد که آمریکاییها همچنان به دنبال بهره برداری از جعبه ابزار تحریم و سیاست فشار علیه تهران هستند. رویکردی که غلط بودن آن در چهارسال اخیر ثابت شده است.