به گزارش جام جم آنلاین، دکتر بشیر حاجی بیگی در گفتگو با ایسنا از مراجعه یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۱۰۶ نفر جهت اهدای خون در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ در کل کشور خبر داد و گفت: از این تعداد یک میلیون و ۷۰ هزار و ۵۶ واحد خون اهدا شده است. همچنین ۱۴۵ هزار و ۵۵۶ نفر در ۶ ماهه اول امسال برای بار اول اهدای خون داشتند. در عین حال از یک میلیون و ۷۰ هزار و ۵۶ واحد خون اهدایی در ۶ ماهه اول امسال ۴۵ هزار و ۱۴۳ واحد یعنی ۴.۴۸ درصد مربوط به اهدای خون بانوان بوده است.
وی افزود: بیشترین میزان خون اهدایی در کشور در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ مربوط به استانهای تهران، فارس، خراسان رضوی و اصفهان بوده است. همچنین استانهای قزوین، خراسان رضوی و هرمزگان بیشترین میزان رشد اهدای خون را در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ داشتند.
حاجیبیگی از رشد ۷ درصدی اهدای خون در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ یک میلیون و ۷۸۲ هزار و دو واحد خون و فرآوردههای آن شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش را نشان میدهد. در عین حال باید توجه کرد که ۹۰ درصد اهدا کنندگان خون در کشور دارای گروه خون مثبت و ۱۰ درصد اهدا کنندگان خون در کشور دارای گروه خون منفی هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون درباره وضعیت اهدای خون بانوان نیز گفت: استانهای لرستان، قزوین، خوزستان و آذربایجان شرقی بیشترین میزان رشد اهدای خون بانوان را در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ داشتهاند. همچنین در این مدت استانهای لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و گلستان بیشترین میزان شاخص اهدای خون بانوان را به خود اختصاص دادهاند.
وی همچنین با بیان اینکه با توجه به افزایش اعمال جراحی و افزایش نیاز به خون و فرآوردههای آن، مردم نوعدوست و ایثارگر کشور باید اقبال بیشتری به اهدای خون داشته باشند، درباره امکان اهدای خون در افرادی که واکسن کرونا دریافت کردهاند، گفت: باید توجه کرد که تنها افرادی که واکسنهای اسپوتنیک و آسترازنکا دریافت کردهاند تا دو هفته از اهدای خون معافند و بعد از ۱۴ روز شرایط اهدای خون را دارند، اما تزریق دیگر واکسن های کرونا منعی برای اهدای خون ندارد. همچنین بهبود یافتگان از کرونا یک ماه بعد از بهبودی میتوانند برای اهدای خون مراجعه کنند.
حاجی بیگی درباره وضعیت اهدای خون در اربعین حسینی امسال نیز گفت: امسال رشد ۵۰ درصدی اهدای خون در روز اربعین را نسبت به سال قبل شاهد بودیم. همچنین استانهای مازندران، هرمزگان و گیلان بیشترین میزان رشد اهدای خون را در روز اربعین داشتهاند و بیشترین میزان اهدای خون در روز اربعین حسینی نیز مربوط به استانهای تهران، آذربایجان غربی، اصفهان، خراسان رضوی و اردبیل بوده است. باید توجه کرد که در روز اربعین بیش از ۶ هزار واحد خون در کشور اهدا شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد