به گزارش جام جم آنلاین خرسان رضوی ،سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی درجلسه با مالک رحمتی قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی، همکاری با نهادهای انقلابی که ظرفیتها و فعالیت های بالایی در زمینه کشاورزی و دامپروری دارند را گسترش میدهد.
وی با اشاره به این که نهادهایی مانند آستان قدس رضوی از ظرفیتهای خوبی برای توسعه بخش کشاورزی برخوردار هستند، افزود: وزارت جهاد کشاورزی با همراهی و همکاری نهادهای انقلابی میتواند در راستای امنیت غذایی کشور بهتر گام بردارد.
حضور نماینده تامالاختیار آستان قدس در قرارگاه امنیت غذایی
ساداتی نژاد، این همکاری ها را شامل حوزههای تولید، آموزش به بهرهبرداران، بازار رسانی، تنظیم بازار و صادرات برشمرد و خاطرنشان کرد: قرارگاه امنیت غذایی با عضویت معاونین وزارت جهاد کشاورزی راهاندازی شده و از هر نهاد انقلابی یک نماینده تامالاختیار در این قرارگاه حضور خواهد داشت تا بتوانیم در کنار هم بخش کشاورزی را توسعه داده و امنیت غذایی را در کشور تامین کنیم.
درخواست از آستان قدس برای توسعه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی
وی با بیان که ما رتبه سوم تولید خرما در دنیا را داریم، افزود: در قطبهای تولید خرما همچون خوزستان و بوشهر با مشکل صنایع تبدیلی و فرآوری مواجه هستیم و آستان قدس رضوی میتواند در زمینه فرآوری محصولات سرمایهگذاری کند. همچنین در زمینه مکانیزاسیون باغبانی، شیلات و تولید بذر و نهال به همراهی و همکاری آستان قدس رضوی نیاز داریم.
ساداتی نژاد افزود: در زیربخشهای کشاورزی که بخش خصوصی به آن ورود نمیکند نیز میتوانیم از ظرفیتهای آستان قدس رضوی استفاده کنیم.
ساداتی نژاد اظهار امیدواری کرد این نشست مشترک مبنایی برای همکاریهای نزدیکتر و با ماموریت ویژه در حوزه امنیت غذایی باشد.
آستان قدس رضوی رقیب بخش خصوصی نیست
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز با تشکر از استراتژی بههنگام وزارت جهاد کشاورزی برای ارتباط با نهادها و ایجاد تحول در امنیت غذایی اظهار کرد: آستان قدس چندین سال است که در بحث امنیت غذایی فعالیت اثرگذار دارد و به دنبال خودکفایی در اکثر بخشهای کشاورزی و صنعت هستیم.
مالک رحمتی تصریح کرد: سیاست آستان قدس رضوی این است که هرگز رقیب بخش خصوصی نباشد و کاری را انجام دهد که بخش خصوصی نمیخواهد یا نمیتواند انجام دهد، اما در برخی زمانها بخش خصوصی به خاطر هزینه بر بودن یا ریسک بالا، ممکن است تمایلی به ورود نداشته باشد که در این شرایط آستان قدس اقدام خواهد کرد.
توجه آستان قدس به ایجاد زنجیره تولید و تامین محصولات کشاورزی
رحمتی با اشاره به این که آستان قدس کارهای خوبی در کشاورزی قراردادی، باغ های مکانیزه و الگوی کشت انجام داده است، تاکید کرد: اولویت آستان قدس رضوی ایجاد زنجیرههای تولید و تامین محصولات کشاورزی است، همچنین الگوی کشت برای ما بسیار حائز اهمیت است و آستان قدس رضوی می تواند در این حوزه پرچمدار باشد.
اجرای موفق طرح کشاورزی قراردادی در سیستان و بلوچستان
رحمتی با بیان این که کشاورزی باید سودآور باشد و کشاورز به اشتغال در بخش کشاورزی افتخار کند، افزود: در حال حاضر حوزه کشاورزی، هم از نظر اقتصادی و فهم از نظر فرهنگی با مشکلاتی مواجه است و یکی از راهکارهای رفع این مشکلات، اجرای طرح کشاورزی قراردادی است.
وی یادآور شد: آستان قدس رضوی پیش از این، در حوزه کشاورزی قراردادی وروده کرده و طی تفاهمنامه با وزارت جهاد کشاورزی اجرای این طرح در مناطق محروم سیستان و بلوچستان نسبت را کلید زده است.
آمادگی برای همکاری با وزارتخانه در توسعه کشاورزی مبتنی بر دانش روز
قائممقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که توسعه گلخانهها یکی از اولویتهاست، گفت: ورود دانش و فناوری به بخش کشاورزی ضروری است و خوشبختانه آستان قدس رضوی در این حوزه تجارب و دستاوردهایی داشته است.
وی افزود: بر همین اساس آمادگی داریم در زمینه توسعه مکانیزاسیون و ورود دانش روز به بخش کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی همکاری کنیم.