مهدی آذرمکان از ویژه برنامه‌های رادیو ورزش در ایام المپیک می‌گوید

۱۷ روز با آنتن المپیکی رادیو ورزش

همراه «داورانه» برای قضاوت جامعه داوری باشید

به جهت بررسی و نقد مشکلات داوری در رشته های مختلف ورزشی، برنامه داورانه از رادیو ورزش پخش می‌شود.
کد خبر: ۱۳۴۱۹۶۹

به گزارش جام‌جم، داوری رکن اساسی هر مسابقه ورزشی است اگر تیم داوری در محل برگزاری مسابقات حضور نداشته باشد، آن مسابقه رسمیت پیدا نکرده و مسابقه برگزار نمی‌شود. از طرفی در مسابقات ورزشی بحث های مختلفی درباره نحوه برگزاری و اشتباهات داوری می‌شود، مخصوصا قضاوت هایی که بعضا درست نیست و هواداران را درگیر می‌کند. برای ایجاد فرهنگ سازی درست در داوری و برطرف کردن بسیاری از ابهامات در این حوزه، برنامه «داورانه» با نگاهی به جامعه داوری کشور را در جدول پخش برنامه های رادیو ورزش داریم.
رقیه آقازاده، تهیه‌کننده برنامه از رویکرد داورانه گفت: با شروع رادیو ورزش یعنی حدود ۲۳ سال پیش یک برنامه ای با عنوان «با داوران» بود که به مدت یک سال به معرفی پیشکسوتان داوری می‌پرداخت. بعد از آن هیچ برنامه ای تا به امروز در این خصوص وجود نداشت و من طرح این برنامه را نوشتم. دو نکته مد نظر من بود که فقط مختص رشته فوتبال نباشد و از طرفی نگران بودیم که در سایر رشته‌ها محتوایی نداشته باشیم. خیلی‌ها به من گفتند که محتوایی در رشته‌های دیگر وجود ندارد ولی از آنجایی که خودم داور والیبال بودم و از مشکلات این رشته مطلع هستم تصمیم به ساخت برنامه به صورت جدی گرفتم. وقتی برنامه را شروع کردیم با این مشکل مواجه نشدیم. در رشته‌های ورزشی دیگر هم داوران بین‌المللی مختلفی داریم. این برنامه را با هدف به کمک اعطلا و معرفی داوران بین الملی و مطرح و مطالبه کردن چالش‌های داوران تولید کردیم.

وی ادامه داد: این برنامه ۹۰ دقیقه‌ای بخش‌های مختلفی دارد. پرداختن به آخرین اخبار داوری، میهمان ویژه، پرسش و پاسخ از مخاطبان، سوت داوری که مسائل پر چالش داوری را مطرح می‌کند، اتفاقات عجیب داوری، آخرین تغییرات قوانین بین المللی داوری از بخش‌های این برنامه است. آیتم معرفی مشاهیر و پیشکسوتان دنیای داوری، اخبار داوری بانوان از دیگر بخش‌های این برنامه است. با توجه به استقبال از فوتبال هم ما همیشه یک میهمان فوتبالی و یک غیرفوتبالی را در برنامه داریم.

او در پاسخ به این پرسش که چرا سراغ جامعه داوری کشور رفتید؟ اظهار داشت: فکر می‌کنم به این بخش از جامعه ورزشی توجه کمتری شده است. خیلی از مسائل و حرف‌هایی وجود دارد که شفاف نیست و در این برنامه شفاف سازی می‌شود. به نظر من شفاف‌سازی رسانه بسیار نقش مهمی در این امر دارد. در این مدت وقتی سراغ کمیته داوران رشته‌ها رفتیم متوجه این موضوع شدند که باید به رسانه‌ها پاسخ دهند و خیلی از تغییرات را ایجاد کردند.

آقازاده با اشاره به استقبال خوب داوران از این برنامه تصریح کرد: برنامه بازتاب بسیار خوبی در بین مخاطبین مخصوصا جامعه داوران داشته است. بعد از برنامه داوران مختلفی با ما تماس می‌گیرند. برای مثال داوران رشته فوتبال بسیار تمایل دارند که در برنامه حضور پیدا کنند ولی چون فیفا مصاحبه با داوران فعال را ممنوع کرده ما حق استفاده از آنان را نداریم و به سراغ سایر داوران رفتیم. خیلی از مشکلات وقتی از این برنامه مطرح می‌شود نسبت به حل آن اقداماتی صورت می‌گیرد. البته حضور آقای افشاریان رئیس ساختمان داوران کشور هم در این موضوع بی‌تاثیر نیست.

تهیه‌کننده برنامه داورانه از مشکلات داوران گفت: مشکلات داوران در رشته‌های مختلف متفاوت بوده و از عمده‌ترین آنان پرداخت حق‌الزحمه‌های پایین است. در حالیکه بعضا حقوق داوران از مربی و بازیکنان هم پایین‌تر است و این منجر به گرفتن رشوه توسط داوران می‌شود. آموزش‌های داوران، کم دعوت شدنشان و سلامت جسمی و روحی داوران در دوران کرونا از دیگر مشکلات این قشر است. متاسفانه در فوتبال شاهد معضلات بیشتری هستیم. در این رشته ارزشی برای نظر و رای آنان قائل نیستند، توهین‌های مکرر تماشاگران، ایجاد جو نامناسب از طرف مربیان، پرداخت هزینه‌های رفت و آمد از عمده چالش‌های داوران در سطح کشور است.رقیه آقازاده در پایان درباره عوامل و ساعت پخش برنامه افزود: غلامعلی پیرایرانی مجری، بهمن اسدی کارشناس محتوایی، بهنام روان پاک و پرنیان مددی و نادیا عباس رشید و معصومه کیانی تولید آیتم و وحید سلیمانی گزارشگر برنامه هستند. همچنین داورانه در روزهای جمعه از ساعت ۱۸:۳۰ از موج رادیو ورزش پخش می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها