امام جمعه موقت تهران:

شایسته‌سالاری در انتصابات موجب ایجاد تحول در تمامی عرصه‌ها می‌شود

امام جمعه موقت تهران گفت: اگر اصل شایسته‌سالاری مورد توجه قرار گیرد، با تحول و انقلابی عظیم در تمامی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روبرو خواهیم بود.
کد خبر: ۱۳۴۴۵۷۹

به گزارش جام جم آنلاین، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های نماز جمعه که در دانشگاه تهران و پس از بیست ماه وقفه به علت شیوع کرونا برای دومین هفته متوالی برگزار شد، اظهار کرد: شایسته است به نوبه خود از همه شما بزرگواران و نهاد نماز جمعه تشکر داشته باشم و توصیه کنم برای حفظ سلامت عمومی که رمز پویایی و نشاط جامعه است، شیوه‌نامه‌ها را بیش از گذشته رعایت کنید و فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در مجامع عمومی را در دستور کار قرار دهید.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: ابتدای عرایض خود را به نامه الهام‌بخش و امیدآفرین و دولت‌ساز امیرالمومنین به مالک اشتر قرار می‌دهم. به ویژه با توصیه‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز دولت سیزدهم داشتند و حاکمان و حکمرانان را بر فهم این نامه و رعایت فرامین و دستورات آن حضرت توصیه خاص نمودند.

وی گفت: وجود مبارک امیرالمومنین علی علیه‌السلام در دوران و شرایط خاصی، اقدام به انتصاب مالک اشتر به عنوان استاندار مصر نمودند؛ شرایطی که معاویه در برابر حکومت علی‌بن‌ابی‌طالب ایجاد کرده بود و گروه‌هایی را سازمان‌دهی می‌کرد و به نقاط مختلف جهان برای قتل و غارت و خلق ناامنی گسیل می‌داشت. دقیقاً همان حرکتی که از سوی دستگاه استکبار شاهد هستید.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد خاطرنشان کرد: داعش نمونه‌ای از آن است. یک گروه تروریستی را تجهیز، حمایت و پشتیبانی می‌کنند، برای خلق ناامنی برای حکومت‌هایی که در برابر آنها می‌ایستند و منافع نامشروع آنها را تأمین نمی‌کنند. اگر بتوانند عنصری مانند صدام را برای رویایی رو با یک ملت مورد حمایت قرار می‌دهند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: این ادبیات مسلط در دنیای ستم و ظلم در تاریخ سیاسی جهان است. امیرالمومنین در این مقطع مالک اشتر را برای مدیریت و هدایت کشور مصر انتخاب می‌کنند؛ با همه احترام، شخصیت و منزلتی که برای محمدبن ابی بکر استاندار وقت مصر قائل هستند. حضرت به او می‌فرمایند شرایط امروز مصر ایجاب می‌کند مالک در این منصب حضور پیدا کند.

وی بیان کرد: ملاک این انتصاب شایسته‌سالاری در اندیشه دینی و نظام شایسته‌ سالاری دینی و درس عملی برای همه ما است. اگر چهره‌ای شایسته و دارای همه صلاحیت‌ها است، اما در آن مسئولیت، دیگری شایسته‌تر است نباید اغماض کنیم. اگر این اصل مورد توجه و اهتمام قرار گیرد، با تحول و انقلابی عظیم در تمامی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روبرو خواهیم بود.

ابوترابی‌فرد با اشاره به کلام امیرالمؤمنین در وصف مالک اشتر، افزود: ایشان می‌فرمایند من مالک اشتر را انتخاب کردم، سخن او را به گوش سپارید و از او حمایت کنید. یعنی اگر پیکان دولت و ملت نباشد و این رابطه مستحکم وجود نداشته باشد، مالک اشتر فرمانده موفقی نخواهد بود. او را چون زره و سپر نگهبان برای خویش قرار دهید. مالک یک شخصیتی است که می‌تواند برای شما امنیت‌آور، اقتدارآفرین و تضمین‌کننده سلامت باشد و در کنار او می‌توانید به آرامش و اقتدار دست پیدا کنید.

وی با اشاره به دلیل توصیه امیرالمؤمنین به حمایت از مالک، بیان کرد: مدیران باید از بالاترین سطح عزم، اراده و انگیزه برخوردار باشند و مردم در آنها سستی مشاهده نکنند. یکی از دلایل آسیب امروز جامعه گاهی فقدان این اصل، شاخصه و شخصیت است و پیام آن برای ما این است که افراد را اینگونه انتخاب کنیم.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: شما در مالک سستی مشاهده نمی‌کنید و آنجا که جای تصمیم عاحل و سریع است، تصمیم عاجل می‌گیرد و جایی که نیاز به درنگ دارد با درنگ تصمیم می‌گیرد. مدیران، مسئولان و آحاد جامعه باید در این مسیر گام‌ها را استوار برداریم.

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: اصل نظام‌سازی و دولت‌سازی در اندیشه دینی نکته دیگر این انتصاب است. صدها سند در قرآن کریم، سیره پیامبر اکرم، امیرالمؤمنین و اولیای دین حکایت از این واقعیت دارد که انبیای الهی در مسیر دولت‌سازی و تشکیل نظام سیاسی قدم برداشتند.

وی افزود: انبیای الهی برای ساختن انسانی که قیام او به عدل است و جامعه‌ای که در فرهنگ آن انسان‌های عادل تربیت می‌شوند و برای فراهم کردن زمینه هدایت ابدی اقدام به تشکیل نظام‌های سیاسی کردند. بدون یک نظام سیاسی عقلانی، امکان تحقق اهداف انببیای الهی وجود ندارد.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: اگر شما راه را برای رهبر انقلاب و مقام معظم رهبری باز و اساس بنیان اسلام را فراهم کردید، اما اگر از او فاصله گرفتید، جامعه بدون حاکم نمی‌ماند. عناصر پلید و مزدوران و حکومت پهلوی زمام در دست می‌گیرند. مردم، اگر شما مدیران صالح را انتخاب نکردید، دیگران انتخاب می‌کنند و سرنوشت شما را رقم می‌زنند و تمام استقلال، فرهنگ، آداب و رسوم و تمام حوزه‌های زندگی شما را به نفع منافع نامشروع خود مصادره می‌کنند.‌

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: باید در مسیر نظام سیاسی اسلامی، ساختن قدم برداشت. ایشان با انتصاب مالک شاخص‌ها را تعیین می‌کنند.‌ اولین شاخص انتخاب مدیران اصلح است. مالک اشترها باید در چارچوب قانون، قاعده و اصول و مبانی اسلامی قدم بردارند. امیرالمؤمنین دقیقا این چارچوب را برای مالک تبیین می‌فرمایند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مالک من برای کدام هدف تو را به مصر گسیل ساختم؟ تو چگونه باید قدم برداری تا اهداف تعیین شده تحقق پیدا کند؟ اصول و روش، سیاست‌ها و ... همگی تعریف شده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های دوم نماز جمعه بیان کرد: لازم می‌دانم در آغاز این خطبه حضور دانش‌آموزان و نوجوانان عزیز، امیدهای امروز و فردای انقلاب اسلامی و حضور تشکل‌های دانش‌آموزی خیر مقدم عرض کنم و توصیه مقام معظم رهبری پیرامون تحصیل علم، تذهیب نفس و تربیت جسم و ورزش را به آنها یادآوری کنم.

وی عنوان کرد: هر زمان توانستید برای تحصیل علم و تذهیب نفس و تعهد به علم و دانش قدم بردارید. جایی که علم مسیر را مشخص نمی‌کند و راه را نمی‌یابید، توقف کنید. در این دوران تعطیلی فیزیکی مدارس، از همت مدیران محترم، آموزگاران و کادر آموزش و پرورش و همت مادران که در این مقطع هم همسر و هم مادر و معلم شایسته و دلسوز بودند، تشکر می‌کنم.

امام جمعه موقت تهران افزود: در این دوران سخت، هر چند دانش‌آموزان از حضور فیزیکی در آموزش و پرورش محروم بودند، اما فضای مجازی و آموزش الکترونیک و تلاش پدران و همراهی مادران آنها را در این مسیر کمک کرد، اما به حوزه تربیت بدنی توجه نشد. توصیه من به آموزش و پرورش در سال جدید این است که علاوه بر جبران کاستی‌های آموزشی بحث ورزش، سلامت جسمی و شادابی دانش‌ آموزان را در دستور کار قرار دهند.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: امیدوار هستم آموزش و پرورش در این دولت، وزیر محترم و کارکنان با برنامه دقیق و قابل دفاع، راه را برای تحول در این حوزه مهم هموار نمایند.

وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که در این خطبه لازم است به آن اشاره کنم، با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی است. می‌خواهم به مسئولین دولتی، مجلس و قوه قضائیه توصیه کنم که اسناد بالادستی را با دقت بررسی کنند. کم نیستند مدیرانی که از اسناد بالادستی نظام بی‌اطلاع هستند.

امام جمعه موقت تهران گفت: قانون اساسی امروز در اداره کشور نقش نامه امیرالمؤمنین به مالک اشتر را دارد. همانطور که مالک موظف به خواندن، رعایت و فهم همه سطرهای نامه است مدیران هم موظف هستند به این سند مهم که نقشه حکمرانی نظام اسلامی است، اشراف علمی داشته و بندهای آن را مورد توجه قرار دهند. فصل چهارم قانون اساسی مربوط به نظام اقتصادی است.

ابوترابی‌فرد با اشاره به اصل 43 قانون اساسی گفت: برای ریشه‌کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان باید به قانون اساسی رجوع کرد که الهام گرفته از سیره انبیا و اولیا است. یکی از اهداف حکمرانی در اندیشه دینی تحقق این اصل است. برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادی او که همان آزادی در حکومت علی بن‌ابی‌طالب و حکومت انبیاء الهی، است.

وی اضافه کرد: تأمین نیازهای اساسی، مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان و آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه، اصولی هستند که باید به عنوان تابلو مقابل دیدگان مدیران کشور قرار گیرند و ما باید برای رسیدن به این هدف تلاش کنیم.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در نظام اسلامی بیکاری معنا ندارد، گفت: تأمین شرایط و امکانات کار باید برای همه فراهم باشد. در نظام اسلامی بیکاری معنا ندارد. پاسخ به همه نیازها باید در نظام کشور برقرار شود و اشتغال مناسب برای همه باید تحقق یابد.

ابوترابی‌فرد، تصریح کرد: در نظام بانکی و اقتصادی کشور جای وام بدون بهره خالی است. وام بدون بهره یا هر وام مشروع دیگر که شکاف‌های اجتماعی را تعمیق نکند و دولت را به صورت کارفرمای بزرگ مطلق در نیاورد ضروری است.

وی افزود: ما خلاف قانون اساسی قدم برداشتیم و امروز دولت به کارفرمای بزرگ تبدیل شده و تمام بودجه کشور برای پاسخ به این دولت بزرگ تخصیص داده می‌شود. امروز در آستانه تدوین بودجه در دولت و مجلس قرار داریم. خوشبختانه رئیس‌جمهور دستورالعمل جامعی در این زمینه ابلاغ فرمودند.

امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: از مجلس شورای اسلامی انتظار دارم برای کاهش حداکثری هزینه‌های جاری اداره کشور دولت را همراهی کنند. مردم بگویند آیا می‌شود دولت را ارزان‌تر اداره کنند؟ اگر می‌شود، این مردم به آنها اجازه نمی‌دهد کشور را گران اداره کنند.

ابوترابی‌فرد در پایان اضافه کرد: این مهم، امروز به یکی از مهمترین دغدغه‌های رئیس‌جمهور و سازمان برنامه و بودجه تبدیل شده است. دولتمردان باید در سطوح میانی و خرد و نمایندگان مردم در خانه ملت کمک کنند تا در این مسیر قدمی شایسته برداریم. پرودگارا ما را در راهی که مورد رضای توست هدایت فرما. ای خدای بزرگ تصمیمات اتخاذه جامعه به ویژه دولتمردان و قوای سه‌گانه از بالاترین پشتوانه عقلانی، علمی و معرفتی برخوردار کن و بر اقتدار ملت بزرگ ایران و ملت عظیم‌القدر اسلام بیافزای.

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها