گفت‌وگو با دست‌اندرکاران برنامه «راهی به آبادی»

صدای آبادی همچنان از رادیو ایران شنیده می‌شود

برنامه راهی به آبادی با گزارشگری عباس موسایی سنجری و تهیه کنندگی راضیه حسینعلی از رادیو ایران پخش می شود.
کد خبر: ۱۳۴۵۰۳۱

رادیو ایران در سفر رادیویی خود به اقصی نقاط کشور در برنامه «راهی به آبادی» گفت‌وگوهایی با مردان و زنان تولیدکننده برتر بخش کشاورزی، زارعین، باغداران، دامداران، صنایع‌دستی روستایی، تعاونی‌های روستایی و... دارد و ضمن آشنایی با روستاها به موقعیت جغرافیایی، استعداد منطقه و توان تولید داخلی می‌پردازد. این برنامه که شب‌های شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۲۲و۵دقیقه از رادیو ایران پخش می‌شود، از اسفند ۹۶ روی آنتن رفته و تا به حال به بسیاری از نقاط روستایی دور و نزدیک سفر کرده و به معرفی روستا و روستاییان موفق پرداخته‌است. در گذشته‌ای نه چندان دور علی‌اصغر نادرپور گزارشگری این برنامه را برعهده داشته‌است. او در روزهای اولیه تولید این برنامه به قزوین و همدان رفته و با کشاورزان و دامداران گفت‌وگو کرده‌است. با عباس سنجری، گزارشگر کنونی برنامه و راضیه حسینعلی، تهیه‌کننده گفت‌وگو داشتیم.

صدای روستا
عباس موسایی سنجری (عباس سنجری) متولد ۱۳۳۸ تهران است و اول مهر ۶۱ وارد رادیو شده‌است. او از همان زمان، فعالیت حرفه‌ای خود را در برنامه‌هایی چون «راه شب»، «سلام صبح بخیر»، «وضعیت قرمز» و... آغاز کرد. سنجری که سال۶۴ در منطقه عملیاتی فاو شیمیایی شده تا امروز جوایزی را از جشنواره‌های متعدد گرفته‌است؛ کسب مقام اول در اولین جشنواره رادیو، مقام برتر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی رادیو، انتخاب او در مقام سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کسب مقام اول در جشنواره شهری، جشنواره کتاب و رسانه جشنواره‌های دفاع مقدس و همچنین جشنواره برنامه‌های منتخب رادیو ایران و جشنواره قصه‌گویی استان گلستان از نمونه‌های آن است.

این مجری و گزارشگر پیشکسوت رادیو ایران به جام‌جم می‌گوید: کار راهی به آبادی دلی و پر از عشق است. برای مثال شما صبح ساعت ۸ حرکت می‌کنی ۱۶۰ - ۱۵۰کیلومتر می‌روی و وارد ورودی استان تهران و مازندران می‌شوی. بعد از مدت ۲۰ دقیقه در یک جاده سربالایی صعب العبور راهت را ادامه می‌دهی تا می‌رسی به سیاه چادری که عزیزان عشایر در آن زندگی می‌کنند. این‌قدر این عشایر خوب هستند! این‌قدر این کشاورزان با ما مهربان هستند! این‌قدر این باغداران با صفا هستند که واقعا زبان من قاصر است از محبتشان صحبت کنم. بلافاصله وقتی وارد شدید، با احترام جمع می‌شوند، سفره‌ای پهن می‌کنند و آنچه دارند سر سفره می‌آورند از سر شیر، ماست و کشک گرفته تا دوغ از شما پذیرایی می‌کنند. اینجاست که من باید خودم را به عنوان یک نماینده رسانه طوری مطرح کنم که اولا آنها جذب شوند و ضمنا حرف‌هایی را که می‌زنند به گوش مسؤولان برسانم.

او ادامه می‌دهد: از چیزهایی که خیلی برای من مهم است همین داشتن رادیوی بدون برق یا رادیوی باتری‌دار است. خیلی از عشایر و دامداران در بیابان‌ها زندگی می‌کنند و آنها حتی برق و گاز در فصل سرما ندارند و از مشکلاتشان برای ما صحبت می‌کنند. یکی از مشکلاتی که در منطقه کوهستانی و صعب‌العبور روستاهای فیروزکوه به چشم می‌خورد نداشتن گاز، برق یا آب آشامیدنی است. این عزیزان به دلیل این‌که بتوانند چرخه اقتصاد کشورمان را به گردش در بیاورند، تلاش می‌کنند با همین نارسایی‌ها و کمبودها بسازند، اما آنچه وظیفه من عباس سنجری به عنوان گزارشگر برنامه راهی به آبادی به عهده دارم، این است که می‌روم کنارشان می‌نشینم و با آنها صحبت می‌کنم، این صحبت گاهی با یک پدر و مادر پیر است، با کسی است که به تهیه لبنیات مشغول است و از شیر، ماست، کره و دوغ تهیه می‌کند، کار آفرینی می‌کند، گلیم و قالی می‌بافد و.... وقتی من صادقانه گزارش را بیاورم و گزارش پخش شود، این عزیزان از طریق برنامه راهی به آبادی که روی موج AMدیف ۵۵۸ کیلوهرتز پخش می‌شود، صحبت‌هایشان را گوش می‌دهند.خیلی اوقات شده وقتی با این عزیزان صحبت کردم، وقتی برنامه پخش شده، مشکلاتشان برطرف شده‌است. برای مثال من وظیفه خودم می‌دانم و به فرماندار زنگ می‌زنم و پیامک می‌فرستم. به طور مثال می‌گویم آقای فرماندار امشب ساعت ۲۲و۵دقیقه صدای روستای شاد دهند پخش می‌شود. منطقه کوهستانی بابا یرد پخش می‌شود‌، گوش دهید و توجه کنید اهالی چه مشکلاتی دارند. مگر چه از شما می‌خواهند؟ در بعضی جاها هست که یک جاده ناهموار دارند یا یکی از مشکلاتی که در مناطق مختلف به ویژه ناطق کوهستانی هست، محرومیت این عزیزان از خدمات رفاهی و بهداشتی است و اگر یک زن بخواهد زایمان داشته‌باشد، خدای ناکرده ممکن است وسط راه هم خودش و هم نوزادش تلف شوند. رادیو نقش خیلی مهمی می‌تواند داشته‌باشد و من این افتخار را دارم که روز به روز در روستاها شنونده‌های برنامه راهی به آبادی رادیو ایران را بیشتر و بیشتر می‌کنم. خداراشکر در بعضی از مواقع، مسؤولان توجهی ویژه‌ نسبت به رفع مشکلات دارند ولی بعضی اوقات هست که شاید نتوانند. اینجا وظیفه و رسالت من است که اعلام کنم و خوشبختانه خیلی از جاها این اتفاقات افتاده‌است. او خطاب به جوانانی که می‌خواهند کار اجرا و گزارشگری را ادامه بدهند، می‌گوید: همان‌طور که حضرت امام فرمودند مردم ولی‌نعمتان ما هستند؛ شما باید برای تهیه گزارش برای مردمی کار کنی که ولی نعمت ما هستند. من عاشق کارم هستم. انسانی که عاشق کارش باشد راه‌های سخت را طی می‌کند.

ظرفیت‌‌های اقتصادی و گردشگری
راضیه حسینعلی، تهیه‌کننده جوان برنامه راهی به آبادی که افتخاراتی از جمله جشنواره‌های بین‌المللی رادیو، آسیا - اقیانوسیه (ABU)نانو و جشنواره‌های کشوری کسب کرده‌است، می‌گوید: این برنامه به معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری روستاها می‌پردازد. با توجه به این‌که روستاها در اقتصاد ما نقشی موثر دارند ولی خیلی به آنها توجهی نمی‌شود ما در هر برنامه روستایی را معرفی می‌کنیم. البته به خاطر کرونا این مهم محدود به اطراف استان تهران شده‌است؛ ولی قبل از کرونا گزارشگر به همه روستاها اعزام می‌شد. او معرفی کشاورزان و دامداران موفق، همچنین افراد موفق روستاها، جاذبه‌های گردشگری، محصولات، صنایع‌دستی و موقعیت‌های شغلی را که در روستاها وجود دارد، از مهم‌ترین اهداف برنامه می‌داند و بیان می‌کند: اگر روستاییان مشکلی داشته باشند، ما مشکل آنان را به مسؤولان انتقال می‌دهیم.

سپیده سادات/جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها