به گزارش جام جم آنلاین، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با تاکید بر این واقعیت همچنین خاطر نشان کرد که در اجلاس اقلیمی کوپ ۲۶ در اسکاتلند، احتمالا شاهد تعهد کافی دولت ها برای دستیابی به این هدف نخواهیم بود.
درحالی که قرار است این اجلاس بعد از دو هفته امروز جمعه (۱۲ نوامبر) به کار خود پایان دهد، فشار بر کشورها برای رسیدن به توافقی کارآمد، بالاست.
با این حال دبیر کل سازمان ملل متحد گفت که تا آخرین لحظه امید هست.
دانشمندان می گویند که محدود کردن افزایش میانگین دمای کره به ۱.۵ درجه نسبت به دوران پیشاصنعتی به معنی پرهیز از بدترین آثار گرمایش خواهد بود.
رهبران جهان در سال ۲۰۱۵ در پاریس قول دادند با کاهش گسترده گازهای گلخانه ای برای جلوگیری از افزایش دما، ورای ۱.۵ تا ۲ درجه سانتیگراد تلاش کنند.
با این حال تازه ترین پیش بینی ها حاکیست که با اقدامات فعلی، زمین به طرف افزایشی ۲.۷ درجه ای پیش می رود. گوترش اخطار داد درحالی که دولت ها همچنان به سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی ادامه می دهند، قول و قرارها برای کاهش تصاعد گازهای گرم کننده زمین بی معنی است.
او گفت: تعهدات زمانی که صنعت سوخت های فسیلی هنوز تریلیون ها دلار سوبسید دریافت می کند، توخالی است.
وی همچنین یادآور شد قول هایی که تاکنون در کنفرانس گلاسگو اعلام شده اصلا کافی نیست.
پیشتر نیز آلوک شارما، رئیس کوپ ۲۶ اخطار داد وقت برای دست یافتن به یک توافق پیش از خاتمه اجلاس در عصر روز جمعه رو به اتمام است. او از هیات های مذاکره کننده خواست راه هایی برای حل مسائل دشوار پیدا کنند.
در این کنفرانس که با حمایت سازمان ملل برگزار می شود از حدود ۲۰۰ کشور خواسته شده طرح های دقیق خود برای کاهش گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ را اعلام کنند.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد