به گزارش جام جم آنلاین، پس از کشف واکسن کرونا و آغاز واکسیناسیون عمومی، اکنون غولهای داروسازی جهان در حال رونمایی از داروهای خوراکی برای درمان بیماران هستند. یکی از این راهکارهای درمانی، درمان با پادتن (آنتی بادی) مونوکلونال است.
آنتی بادی مونوکلونال یکی از انواع ایمنی درمانی است که به وسیله آن سلولهای ایمنی و پروتئینهای بدن برای مقابله و حمله به عامل بیماری زا تحریک میشوند.
این آنتی بادیها به وسیله استخراج سلولهای لنفوسیت B از بدن افراد بهبود یافته از بیماری تهیه شده و در محیط آزمایشگاهی تکثیر میشوند.
این روش درمانی به طور گسترده برای افرادی که در مقابل ویروس کرونا آسیب پذیری بیشتری دارند، توصیه میشود.
با این حال، آنتی بادی مونوکلونال تنها در مراحل ابتدایی بیماری که هنوز بدن به طور گسترده به ویروس آلوده نشده است بلکه میتواند به بیمار کمک کند.
به همین دلیل گرچه این روش برای درمان کرونای خفیف تا متوسط مناسب است اما اثربخشی کمتری در برابر کرونای شدید دارد.
با این حال محققان آمریکایی به تازگی اقدام به آزمایشاتی در این زمینه برای افزایش اثربخشی درمانهای آنتی بادی مونوکلونال انجام داده اند.
در این پژوهش دانشمندان اقدام به ایجاد تغییراتی در آنتی بادیهای مونوکلونال کرده و آن را بر روی حیوانات آزمایش کردند.
دانشمندان از گیرندههای اف سی برای افزایش اثربخشی این روش درمانی بهره گرفتند. شواهد نشان داد آنتی بادیهای تغییر یافته به میزان موثرتری نسبت به آنتی بادهای مونوکلونال پیشین موفق به حفاظت از بدن حیوانات در برابر عوامل بیماری زا و ویروس کرونا شد.
دکتر استیلیانو بورازوس، مدیر این تحقیقات در دانشگاه راک فلر نیویورک در این باره میگوید: ما پیشتر از این روش برای تغییر آنتی بادهای مونوکلونال برای مقابله با بیماریهایی همچون ابولا، اچ آی وی (ایدز)، و آنفلوآنزا با موفقیت بهره گرفته بودیم. آنتی بادیها در موشها به دلیل نبود گیرنده اف سی اثربخشی خود را به مرور از دست میدادند. حال با انجام تغییرات و وارد کردن گیرندهها به این فرآیند میتوان به طور موثرتری از آنتی بادیهای مونوکلونال برای مقابله با ویروس کرونا استفاده کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد