به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، سعید محمودی با اشاره به وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده گفت: تا شنبه (۶ آذرماه) وضعیت جوی پایدار پیشبینی میشود. ممکن است در این روز باد موقت بوزد، اما از یکشنبه تا سه شنبه (۷ تا ۹ آذرماه) دوباره پایداری جوی پیشبینی میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران درباره علل اصلی آلودگی هوای پایتخت خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود، تردد کامیونها در شب است همچنین فعالیت کارخانههای شن و ماسه نیز سهم زیادی در تشدید آلودگی هوای شهر تهران دارد.
وی با اشاره به لزوم توقف فعالیت کامیونها حتی به صورت مقطعی ادامه داد: سوال اصلی اینجاست که چرا سیاستهای کنترل آلودگی هوا برای خودروهای شخصی اجرا میشود، اما زمانی که نوبت به کامیونها و موتور سیکلتها میرسد، سیاستهای نظارتی تغییر میکند. این موضوع مسئلهای است که خارج از توان نهادهای زیستمحیطی است و پلیس و دیگر نهادهای مربوط باید این مشکل را مدیریت کنند. وقتی قانونی درباره این مشکل تصویب میشود، باید اجرا شود. در غیر این صورت بود و نبود آن تفاوتی ندارد البته در سالهای گذشته همکاری مناسبی میان پلیس و کارگروه اضطرار آلودگی هوا وجود داشته است که امیدواریم امسال هم ادامه پیدا کند.
محمودی با بیان مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوا اظهارکرد: با توجه به پیشبینی پایداری هوا در روزهای آینده، محدودیتهایی برای مدیریت وضعیت فعلی اجرا میشود.
وی افزود: جلوگیری از تردد شبانه کامیونها و تردد خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا یکی از محدودیتهایی است که در دو روز آینده اعمال میشود. کامیونها با مصرف سوخت گازوئیل که منشا اصلی تولید ریزآلایندههای کمتر از ۲.۵ میکرون است، از مهمترین منابع آلودگی متحرک هستند.
محمودی با تاکید بر لزوم توقف فعالیتهای صنعتی آلاینده اظهارکرد: توقف کلیه واحدهای عمرانی که باعث تشدید الودگی میشوند بهخصوص واحدهای صنعتی ماسه و بتن در دستور کار قرار میگیرد. بر اساس مصوبات جلسه امروز فعالیت واحدهای شن و ماسه در دو روز آینده متوقف خواهد شد همچنین استقرار پایگاه سیار پزشکی هم جزو مصوبات امروز جلسه است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به استفاده مکرر از سوخت مایع که سبب ایجاد آلودگی هوا میشود، گفت: ممنوعیت استفاده از سوخت مایع در نیروگاهها یکی از اصلیترین مصوبات جلسه امروز است. در سالهای گذشته همواره شایعات مصرف مازوت در کشور به گوش میرسید این در حالیست که میزان مصرف مازوت در کشور تنها سه درصد اعلام میشود. اگر این رقم صحت داشته باشد همین ۳ درصد نیز در روزهایی مصرف میشود که هوا پایدار است و آلودگی بیشتر و شدیدتر خواهد شد.
محمودی در پایان با اشاره به مدت اجرای این مصوبات گفت: مصوبات جلسه امروز تا روز شنبه (۶ آذرماه) است و بسته به شرایط تغییر خواهد کرد.