به گزارش جام جم آنلاین لرستان: باهدف پیشبرد آموزشهای طرح سواد آبی و ارتقا دانش و آگاهی دانش آموزان متوسطه اول و دوم استان لرستان، ویژه سر گروه های انسان و محیط زیست در بستر مجازی انسانزیست، برگزار گردید.
سید منصورشاهرخی نماینده اداره کل آموزشوپرورش استان لرستان، به تشریح مسئله تغییر اقلیم و اثر آن بر منابع آبی پرداخته و بر لزوم مشارکت بخش آب و آموزشوپرورش برای تربیت نسلی آگاه، حساس و مسئولیتپذیر تاکید ورزید.
شیدا برمهزیار، مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای استان لرستان، با تاکید بر حمایت ویژه شرکت آب منطقهای استان لرستان از طرح سواد آبی، از معلمان خواست تا سفیران پیام شرکت آب منطقهای در بین دانشآموزان، خانوادههای آنها و کشاورزان باشند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای، به تشریح وضعیت منابع آبی استان و به طور خاص منابع آب سطحی پرداخته و بیان کرد: بارشها در سال آبی 1400-1399نسبت به میانگین بلند مدت استان 43 درصد کاهش و در سال آبی 1401-1400، تاکنون نسبت به میانگین بلند مدت استان 23 درصد کاهش داشته و این مسئله کاهش چشمگیر آورد رودخانههای اصلی و چشمههای استان را به دنبال داشته است.
احمدگودرزی در ادامه به لزوم اجرای طرح سواد آبی و افزایش آگاهی و حساسیت دانش آموزان نسبت به مسئله آب تاکید داشت.
مدیر دفتر حفاظت شرکت آب منطقهای به تشریح وضعیت منابع آب زیرزمینی استان پرداخته و با ارائه آمارهای مربوط به افت آبخوانهای استان در بلندمدت، بیان کرد: میزان افت سطح آب زیرزمینی در سال آبی گذشته به دلیل خشکسالی به وقوع پیوسته برابر با میزان افت سطح این منابع طی 27 سال گذشته است.
وی تصریح کرد: آموزش و فرهنگسازی یکی از مهمترین ارکان در مدیریت پایدار منابع آب است.
طهماسیان افزود: در این زمینه آموزشهای طرح سواد آبی یکی از بنیادیترین اقدامات در افزایش آگاهی افراد نسبت به منابع آبی است و با توجه به این که بیشترین مصرف آب در استان در بخش کشاورزی است،آموزههای این طرح میتواند از طریق دانش آموزان به خانوادههای ایشان منتقل شود و نقش بسزایی در آگاهی افراد نسبت به مسائل آبی خواهد داشت.