نگاه مجلس به فضای مجازی امنیتی نیست/ نگوییم طرح صیانت، بگوییم طرح حمایت
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی در گفت و گوی تفصیلی با جام جم:

نگاه مجلس به فضای مجازی امنیتی نیست/ نگوییم طرح صیانت، بگوییم طرح حمایت

رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی تاکید کرد:

لزوم توسعه فرهنگی در فضای مجازی به جای کنترل صرف / ورود به حوزه فرهنگی فضای مجازی از نیازهای جدی جامعه است

سی و سومین جلسه کارگروه ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه در شبکه‌های ارتباطی با تاکید رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی بر لزوم توسعه فرهنگی در فضای مجازی برگزار شد.
کد خبر: ۱۳۵۶۶۳۰

به گزارش جام جم آنلاین از مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، حامد حاجی ملامیرزایی در این جلسه گفت: اساساً نگاه حاکم بر فضای مجازی به خصوص در چند سال اخیر، به جای نگاه فرهنگی، نگاه جرم‌ انگاری و امنیتی بوده، گویی که ما اصلاً فرهنگ را نمی‌شناسیم.

وی با بیان اینکه کنترل و حفاظت، توسعه فرهنگی نیست، تصریح کرد: نگاه فرهنگی یعنی با نگاه ایجابیِ مثبت، مولفه‌های فرهنگی را در فضای مجازی ترویج کنیم.

رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با اشاره به اینکه ممانعت از توسعه اقدامات ضد فرهنگی، اقدامات فرهنگی تلقی نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هر چند اسناد و دستورالعمل‌ها در این حوزه اقدامات قانونی برای فعالیت‌های غیرفرهنگی را در نظر گرفته و اجرا می‌کند اما باز هم نمی‌توانیم مدعی رعایت فرهنگ در انتشار پیامک‌ های انبوه باشیم.

وی افزود: بعضا در حوزه پیامک‌های انبوه شاهد ارسال محتوایی هستیم که یک انسان عاقلِ دارایِ اخلاقِ فاخر، جدای از اعتقادات مذهبی، حاضر به مشاهده برخی از آنها نیست چرا که محتوای آن را برای کودک و خانواده آسیب‌زا می‌داند.

حاجی ملامیرزایی ارسال پیامک‌های مختص آقایان و یا خانم‌ها برای عموم مردم را مصداق درنظر نگرفتن اصل فرهنگ در حوزه ارسال پیامک‌های انبوه دانست و با انتقاد از عملکردهای مشابه آن افزود: حتی در کشورهایی که فکر می‌کنیم دارای جامعه‌ای یَله و رها هستند، مطالعات و پژوهش‌ها نشان می‌دهد آنان قوانین و برنامه‌های بسیار ارزشمندی برای زنان، کودکان و خانواده‌ها در فضای مجازی دارند، موضوعی که نیاز است ما به آن ورود جدی داشته باشیم.

وی با اشاره به لزوم رعایت فرهنگ عمومی در چرخه تولید و نشر محتوا در فضای مجازی گفت: حفاظت از کودکان و نوجوانان، خانواده و آموزش و پرورش ساحت عمومی دارند و باید به این نکات توجه شود.

حاجی ملامیرزایی بر لزوم ایجاد ارزش افزوده در این حوزه تاکید و برای تدوین نظام ارزش افزوده فرهنگ محور از بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی، بخصوص سازمان تبلیغات اسلامی، درخواست ارائه پیشنهاد کرد تا در جلسات بعدی مورد بررسی قرار گیرد.

رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در پایان این جلسه با بیان اینکه به نظر می‌رسد اسناد حاکم بر پیامک‌های انبوه باید در کنار ابعاد امنیتی بیشتر جنبه‌های فرهنگی، اقتصادی، هنری و اجتماعی را مدنظر قرار دهند خواستار اهتمام جدی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای عضو کارگروه ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه در شبکه‌های ارتباطی در انجام وظایف‌شان برای امن شدن هر چه بیشتر این حوزه شد.

بنا بر این گزارش، در سی و سومین جلسه کارگروه ساماندهی پیامکی نمایندگانی از مرکز ملی فضای مجازی، وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا)، وزارت کشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سرشماره‌های پیامک انبوه حضور داشتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها