به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس مقاله جدیدی که در نشریه تخصصی «طب پیشگیری» به چاپ رسیده، کارشناسان دانشکده پزشکی «جانز هاپکینز» در ایالات متحده در جدیدترین مطالعات خود به یکی دیگر از عوارض مصرف سیگارهای الکترونیکی پی برده و دریافتند که استفاده از این وسیله در افزایش خطر بروز پیش دیابت و ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارد.
بنابر نتایج این مطالعات به طور متوسط افرادی که از سیگار الکترونیکی یا ویپ استفاده می کنند ۱.۵۴ برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودهاند. علاوه بر این، مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی کاهش سلامت جسمی و روانی را تجربه کردهاند.
متخصصان میگویند که این اثرات، مشابه اثرات ناشی از کشیدن سیگار سنتی است و در صورت استفاده طولانی مدت، میتواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.
سیگار برقی یا سیگار الکترونیکی یا ویپ، وسیلهای است الکترونیکی که استعمال دخانیات را شبیهسازی میکند.
اگرچه این ادعا وجود دارد که احتمالا این دستگاهها در مقایسه با سیگارهای سنتی، عوارض کمتری دارند اما اثرات بلندمدت استفاده از آنها بر بدن انسان مضر است. شواهد اولیه نشان داده که استفاده از این دستگاهها میتواند به ترک سیگار کمک کند هرچند کارایی این دستگاهها در مقایسه با سایر روشهای ترک سیگار هنوز به اثبات نرسیده است.
به گزارش ایسنا، فواید این دستگاهها در کاهش معضلات ناشی از مصرف دخانیات هنوز روشن نیست و عوارضی که تاکنون گفته شده که استفاده از این وسیله می تواند به همراه داشته باشد شامل التهاب و حس ناخوشایند در گلو و دهان، سرفه، سرگیجه و تهوع است و همچنین افراد غیرسیگاری در صورت استفاده از این دستگاهها در معرض اعتیاد به نیکوتین قرار میگیرند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛